Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

искам да хвана риба на блесна
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- вече хвърля и на тежко
Re: искам да хвана риба на блесна
вземи си още клатушки и задноотежнени блесни примерно на мепс и моска.
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
нещо като картинка да ми покажеш ако имаш ?nabeden ribar написа:вземи си още клатушки и задноотежнени блесни примерно на мепс и моска.
Времето лети като магнит.
- P-etkan
- ще става разбирач

Това от мен. Щука ловя само на него:

-
- научил се да хвърля
Това е може би една от най-добрите блесни за щука ,а и една от най-старите.За 5-та на аглия не се притеснявай вадил съм и 300гр.костури с нея.Пепоръчвам ти още Тоби на Абу Гарсия или поне нейна имитация също работят добре.Силиконовите рибки са също много добри -монтажа го прави с чебурашка играта става перфектна.Ако искаш трофеи по реката за мен най-добрия начин е от носа на островите хвърляш надолу по течението и обираш като се стремиш да държиш блесната близо до дъното с по-бавна проводка.Много може да се напише ,но всичко зависи и от конкретното място за риболов и условията на самата река или язовир.P-etkan написа:![]()
Това от мен. Щука ловя само на него:
На риба като на война.
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
а това на снимката какво се води като марка и модел ?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Значи добавяш :
Mosca Spanto Ni №5

Моска Сапфир 10гр. , жълта .
Mepps - Aglia №5 бяла и жълта

Mepps - Comet Decore №4 пак бяла и жълта

и си готов
Mosca Spanto Ni №5

Моска Сапфир 10гр. , жълта .
Mepps - Aglia №5 бяла и жълта

Mepps - Comet Decore №4 пак бяла и жълта

и си готов

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- eroucma
- разбира нещата
Колега блесницата е D.A.M. - Effzett Classic Pointer http://shop.fishing-mania.com/viewarti_3.php?id=6137malkia_boxing написа:а това на снимката какво се води като марка и модел ?
Само ще помоля колегите да споделят коя разцветка и кой грамаж са най уловисти?

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Предполагам средните (16 гр. 22 гр.) и стаднартните цветове - сребърна и златна. Ама нека все пак про-тата да кажатeroucma написа:Колега блесницата е D.A.M. - Effzett Classic Pointer http://shop.fishing-mania.com/viewarti_3.php?id=6137malkia_boxing написа:а това на снимката какво се води като марка и модел ?
Само ще помоля колегите да споделят коя разцветка и кой грамаж са най уловисти?

Много благодаря за съветите момци ! Златни сте

- P-etkan
- ще става разбирач
malkia_boxing написа:(16 гр. 22 гр.) сребърна/знатна
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Пичове, почвам да се отчайвам от железата
Аз ли бъркам някъде, не е ли резултатен този риболов. Вече доста километраж навъртях с блесните и клатушките, ама нищо, даже не ми е и ударило.А се старая да се съобразявам с времето - слънце, облаци, топло, студено, вятър и т.н. На края хвърлям шиманото и железата и почвам с каракудите
Някой може ли да ми каже място на което мога да си направя кефа, та дори и платено да е ? Говорим за района на Благоевград ? И да не ми казва Кочеринските гьолове или пък Бистрака, именно на тези водоеми ми е километража и нищо.

- P-etkan
- ще става разбирач
...не се отчайвай де - сега не е времето на блеснитеmalkia_boxing написа:Пичове, почвам да се отчайвам от железатаАз ли бъркам някъде, не е ли резултатен този риболов. Вече доста километраж навъртях с блесните и клатушките, ама нищо, даже не ми е и ударило.А се старая да се съобразявам с времето - слънце, облаци, топло, студено, вятър и т.н. На края хвърлям шиманото и железата и почвам с каракудите
Някой може ли да ми каже място на което мога да си направя кефа, та дори и платено да е ? Говорим за района на Благоевград ? И да не ми казва Кочеринските гьолове или пък Бистрака, именно на тези водоеми ми е километража и нищо.

- danev69
- сериозен играч
Няма смисъл да се отчайваш. При спининговия риболов валата е доста често срещано явление. Относно времето,всеки си е изградил собствено мнение,кое време е най-подходящо,ама истината е... Най-подходящото време е свободнотоmalkia_boxing написа:Пичове, почвам да се отчайвам от железатаАз ли бъркам някъде, не е ли резултатен този риболов. Вече доста километраж навъртях с блесните и клатушките, ама нищо, даже не ми е и ударило.А се старая да се съобразявам с времето - слънце, облаци, топло, студено, вятър и т.н.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да не се дразниш, да не се дразниш, ама сумати време въртя кат луд и удар няма. Моите нерви не са арматури яdanev69 написа:Няма смисъл да се отчайваш. При спининговия риболов валата е доста често срещано явление. Относно времето,всеки си е изградил собствено мнение,кое време е най-подходящо,ама истината е... Най-подходящото време е свободнотоmalkia_boxing написа:Пичове, почвам да се отчайвам от железатаАз ли бъркам някъде, не е ли резултатен този риболов. Вече доста километраж навъртях с блесните и клатушките, ама нищо, даже не ми е и ударило.А се старая да се съобразявам с времето - слънце, облаци, топло, студено, вятър и т.н.
. С две думи строги правила няма. Като спреш да се дразниш от валатите,рибата ще те изненада сама.
Успех и не се отказвай.

- danev69
- сериозен играч
malkia_boxing написа:Да не се дразниш, да не се дразниш, ама сумати време въртя кат луд и удар няма. Моите нерви не са арматури я
Аз примерно в неделя въртях 11ч. на платен щукарски водоем без да закача нито една риба,ама пък на барчето имаше студена бира,така че пак ми беше приятно.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Коцето ти го каза - истината е в начина на водене на примамката ! Не става само с махане , иска и техника !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;