искам да хвана риба на блесна

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: искам да хвана риба на блесна

Мнение от nabeden ribar »

вземи си още клатушки и задноотежнени блесни примерно на мепс и моска.
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от malkia_boxing »

nabeden ribar написа:вземи си още клатушки и задноотежнени блесни примерно на мепс и моска.
нещо като картинка да ми покажеш ако имаш ?
Времето лети като магнит.
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

:arrow:

Това от мен. Щука ловя само на него:

Изображение

:drinkers:
geleznia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от geleznia »

P-etkan написа::arrow:

Това от мен. Щука ловя само на него:

Изображение

Това е може би една от най-добрите блесни за щука ,а и една от най-старите.За 5-та на аглия не се притеснявай вадил съм и 300гр.костури с нея.Пепоръчвам ти още Тоби на Абу Гарсия или поне нейна имитация също работят добре.Силиконовите рибки са също много добри -монтажа го прави с чебурашка играта става перфектна.Ако искаш трофеи по реката за мен най-добрия начин е от носа на островите хвърляш надолу по течението и обираш като се стремиш да държиш блесната близо до дъното с по-бавна проводка.Много може да се напише ,но всичко зависи и от конкретното място за риболов и условията на самата река или язовир.
На риба като на война.
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

а това на снимката какво се води като марка и модел ?
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Значи добавяш :

Mosca Spanto Ni №5

Изображение

Моска Сапфир 10гр. , жълта .

Mepps - Aglia №5 бяла и жълта

Изображение

Mepps - Comet Decore №4 пак бяла и жълта

Изображение

и си готов :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

malkia_boxing написа:а това на снимката какво се води като марка и модел ?
Колега блесницата е D.A.M. - Effzett Classic Pointer http://shop.fishing-mania.com/viewarti_3.php?id=6137

Само ще помоля колегите да споделят коя разцветка и кой грамаж са най уловисти?
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

eroucma написа:
malkia_boxing написа:а това на снимката какво се води като марка и модел ?
Колега блесницата е D.A.M. - Effzett Classic Pointer http://shop.fishing-mania.com/viewarti_3.php?id=6137

Само ще помоля колегите да споделят коя разцветка и кой грамаж са най уловисти?
Предполагам средните (16 гр. 22 гр.) и стаднартните цветове - сребърна и златна. Ама нека все пак про-тата да кажат :) :drinkers:
Много благодаря за съветите момци ! Златни сте :) :drinkers:
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

malkia_boxing написа:(16 гр. 22 гр.) сребърна/знатна
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Пичове, почвам да се отчайвам от железата :( Аз ли бъркам някъде, не е ли резултатен този риболов. Вече доста километраж навъртях с блесните и клатушките, ама нищо, даже не ми е и ударило.А се старая да се съобразявам с времето - слънце, облаци, топло, студено, вятър и т.н. На края хвърлям шиманото и железата и почвам с каракудите :( Някой може ли да ми каже място на което мога да си направя кефа, та дори и платено да е ? Говорим за района на Благоевград ? И да не ми казва Кочеринските гьолове или пък Бистрака, именно на тези водоеми ми е километража и нищо.
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

malkia_boxing написа:Пичове, почвам да се отчайвам от железата :( Аз ли бъркам някъде, не е ли резултатен този риболов. Вече доста километраж навъртях с блесните и клатушките, ама нищо, даже не ми е и ударило.А се старая да се съобразявам с времето - слънце, облаци, топло, студено, вятър и т.н. На края хвърлям шиманото и железата и почвам с каракудите :( Някой може ли да ми каже място на което мога да си направя кефа, та дори и платено да е ? Говорим за района на Благоевград ? И да не ми казва Кочеринските гьолове или пък Бистрака, именно на тези водоеми ми е километража и нищо.
...не се отчайвай де - сега не е времето на блесните :wink: След забраната ще има раздвижване. Сега може да излъжеш някой клен или щука - за другото е рано, но и то ще дойде 8)

Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

malkia_boxing написа:Пичове, почвам да се отчайвам от железата :( Аз ли бъркам някъде, не е ли резултатен този риболов. Вече доста километраж навъртях с блесните и клатушките, ама нищо, даже не ми е и ударило.А се старая да се съобразявам с времето - слънце, облаци, топло, студено, вятър и т.н.
Няма смисъл да се отчайваш. При спининговия риболов валата е доста често срещано явление. Относно времето,всеки си е изградил собствено мнение,кое време е най-подходящо,ама истината е... Най-подходящото време е свободното :wink: . С две думи строги правила няма. Като спреш да се дразниш от валатите,рибата ще те изненада сама.
:smt023 Успех и не се отказвай. :smt023
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

danev69 написа:
malkia_boxing написа:Пичове, почвам да се отчайвам от железата :( Аз ли бъркам някъде, не е ли резултатен този риболов. Вече доста километраж навъртях с блесните и клатушките, ама нищо, даже не ми е и ударило.А се старая да се съобразявам с времето - слънце, облаци, топло, студено, вятър и т.н.
Няма смисъл да се отчайваш. При спининговия риболов валата е доста често срещано явление. Относно времето,всеки си е изградил собствено мнение,кое време е най-подходящо,ама истината е... Най-подходящото време е свободното :wink: . С две думи строги правила няма. Като спреш да се дразниш от валатите,рибата ще те изненада сама.
:smt023 Успех и не се отказвай. :smt023
Да не се дразниш, да не се дразниш, ама сумати време въртя кат луд и удар няма. Моите нерви не са арматури я :)
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

malkia_boxing написа:Да не се дразниш, да не се дразниш, ама сумати време въртя кат луд и удар няма. Моите нерви не са арматури я :)

Аз примерно в неделя въртях 11ч. на платен щукарски водоем без да закача нито една риба,ама пък на барчето имаше студена бира,така че пак ми беше приятно. :wink: :D
:!: Имай на предвид,че като въртиш по-нервно съответно въртиш макарата доста по-бързо и щуката няма да обърне внимание на бързо прелитащата примамка. :idea: Щуката дебне винаги някъде от засада. :!: За да я провокираш към атака се старай да водиш примамката,колкото се може по-бавно и неравномерно. :idea:
:smt023 Успех. :smt023
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Коцето ти го каза - истината е в начина на водене на примамката ! Не става само с махане , иска и техника !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”