Макара за сом от брега

Модератор: sapuna

аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Макара за сом от брега

Мнение от аксел »

Колега,мартинели,освен садистично отношение към един сом вързан на въже през единия хрилен капак и оставен така да се мъчи,нищо друго не видях,а ти видя ли макарите,които препоръчах...... :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: ?
валатът не най-лошото нещо на света
complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

piranqta написа:
complast написа:Ето го отговора!
http://www.youtube.com/watch?v=KUUe118NHOw

:lol: :lol: :lol: Бате говорим за макара не за прът на Сенчъри на части

- The 3 section SRE ! :lol: :lol: :lol:

И просто за твое инфо това е прът за морски риболов !
И язе понеже съм прост не знам как е постигнат световния рекорд от 283м
с тая пръчка и тази макара/Абу Гарсия Амбасадор/ като са меткали тежеста
/130гр/ в ливада.Значи с "морска" въдица може да се метка по ливадите а у
Дунава не може. :lol: :lol: :lol:
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

.....компласт,имаш ли подобен такъм?можеш ли да хвърляш с тази макара,като човека от клипа?Защо всички специализирани въдици за сом за риболов от брега на сом са с дължина от 270 до 360см?Отговори си първо на всички тези въпроси................иначе всеки може да си лови на каквото си иска? :idea: .........да,несъмнено мутипликаторите са много здрави макари/имам 3бр,такива/,но трябва да си признаем,че стават само за риболов на буй,с разпъване от лодка,а тук става въпрос за риболов при замятане от брега,без разпъване,та и затова препоръчвам тези макари.Неслучайно фирмите дават на повечето посочени от мене модели,доживотна гаранция :idea:
П.С.Като вече казах основната разлика е ,че хората си имат риби,а ние бракониери и въображение. :idea:
complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

аксел написа:.....компласт,имаш ли подобен такъм?можеш ли да хвърляш с тази макара,като човека от клипа?Защо всички специализирани въдици за сом за риболов от брега на сом са с дължина от 270 до 360см?Отговори си първо на всички тези въпроси................иначе всеки може да си лови на каквото си иска? :idea: .........да,несъмнено мутипликаторите са много здрави макари/имам 3бр,такива/,но трябва да си признаем,че стават само за риболов на буй,с разпъване от лодка,а тук става въпрос за риболов при замятане от брега,без разпъване,та и затова препоръчвам тези макари.Неслучайно фирмите дават на повечето посочени от мене модели,доживотна гаранция :idea:
П.С.Като вече казах основната разлика е ,че хората си имат риби,а ние бракониери и въображение. :idea:
Колега,
1.Макарата дето я препоръчваш е добра.Но за същите пари може да се купи мулти с
минимум два пъти по-голям "драг".
2.Това,че ние с тебе не можеме да меткаме с мулти не значи,че и другите не могат да се научат.
3.Сърф каст/бийч каст,ривър каст/ тояга е всяка тояга дето е по-дълга от 3,6м и има акция
по-голяма от 3 либри/справка Уикепедията/
4.Взехме прекалено много чуждици да употребяваме.
http://www.abugarcia.com/products/reels ... ast/record
Виж видеото!
Дори и за профан като мене е ясно,че тази е класи над твоето предложение и то са същите пари.
Последно промяна от complast на Вто Фев 28, 2012 11:25 am, променено общо 1 път.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

......е да, де, на нас не ни трябва пръчка по дълга от 3.60,иначе ще трябва да бягаме назад по брега,когато ни дойде близо,хващал съм сомове та знам!......а мулти от брега не става вервай ми/опитвал съм/,понякога най-важна от всичко е точността на падане на стръвта,а с мултито не става!Хубаво е,че се интересуваш,ама общо взето тука в България действителността е много различна,както и е различен размера на сомовете,които най-често се хващат,те могат да бъдат извадени със всяка,що годе читава съсвем обикновена макара :idea:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

http://www.youtube.com/watch?v=jswzMCiYWmQ
ето ти какво се случва,когато обикновено се закачи такава риба,на чисто място.....както виждаш макарата е обикновен шарански байтрънър,а дългата пръчка само пречи на риболовеца!
vladimir_petrov
новобранец
новобранец

Мнение от vladimir_petrov »

отново ще се включа с едно мнение...според мен за всяка пръчка си има предназначение дори и в Дунав, дори и за сом просто в България сме леко по-консервативни а рибата ни не е особено много като количество, и като имаме контакт с някои хванал голямата риба го питаме с какво на какво как и пр. след това правим копие на неговите такъми и караме така години а някои има които цял живот на 1 монтаж(говоря за монтаж при определена риба)!а не трябва да е така...много хора твърдят, че сома се ловял около брега на не повече от 50м горе долу и важното е да може да е едва ли не лебедка, сякаш ловим сома със кран...нали за това има пръчка в края на краищата...от моя опит макарата служи основно за аванс за замятане и обиране на влакното след изправянето на пръта, аз не стоя без да движа кола а само да навивам(е не, че и така не съм правил,ама няма такава тръпка и емоция)!така,че колегата пуснал тоя форум искаше да знае каква макара да си вземе...моят съвет е:каквато си хареса а опитът 6те му покаже кое е хубавото и кое не на макарата и евентуално от какво се нуждае.от там на сетне мога да дам само няколко съвета:гледай да е здрава, по мое мнение да е с голям капацитет на шпулата и самата тя да е лонг каст.от там насетне пръчка му е майката 3м 400г акция хеви и си готов!ако има нещо което не съм написал и не се разбира или не съм се уточнил питайте :)
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

аксел написа:Колега,мартинели,освен садистично отношение към един сом вързан на въже през единия хрилен капак и оставен така да се мъчи,нищо друго не видях,а ти видя ли макарите,които препоръчах...... :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: ?
Аз макарата я видях ,но ти дали забеляза в какви ценови диапазон се търси макара?
А клипчето беше с цел да покажа колко силен и борбен е сома! Мога да покажа и още много клипчета ,но не виждам смисъл да спамим на колегата темата. Ударихме го на големия спор вместо да му дадем конкретни решения.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
vladimir_petrov
новобранец
новобранец

Мнение от vladimir_petrov »

да вярно е че колегата сигурно чак е спрял да чете форума които пусна понеже той се обърна в лека караница за нещо което,не че е без значение ама реален отговор не получава от това!колегата пуснал форума по добре да пише на личен ако иска да пита нещо без да гледа излишни спорове,не че не са ценни и те(в спора се ражда истината все пак)но щом е начинаещ поне от към ловене на сом, нека не се затормозява от сега с въпроси, които сами ще му дойдат в главата много скоро след като се запали и вманиачи в преследването на големите прасета :Д но като за начало нека има база в/у която да гради!
aidokraz
новобранец
новобранец

Мнение от aidokraz »

Благодаря на всички за съветите.Аз направих по мое мнение съвършенния избор ;)
http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7217
aidokraz
новобранец
новобранец

Мнение от aidokraz »

"аксел"Колега възнамерявам да ловя на топлия канал на АЕЦ Козлодуй!
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Честита да ти е колега и нека често да ни радваш в раздела "Молят риболовен излет". Много трофеи да ти донесе новата придобивка.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Поздравления,добър избор,поне относно здравината,старата система за обръщане на бигела със зъб е много по-надеждна от пружината,неслучайно почти всички силови макари са с подобна.Като проблеми, мога да посоча,сравнително късата и дълбока шпула ,както и различните материали при механизма,откакто се прави в Китай.Наслука и големи риби.Много съм слушал за топлото на Козлодуй,даже имам перманентна покана от колегите,да им ида на гости,с осигуряване на местен гид,ама пусто време......пиши, когато тръгнат сомовете,пък може и да прехвърля Балкана,пък и без това се каня от толкова време,може и да скъсам синджира.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Добър избор , а на кой размер я взе ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
aidokraz
новобранец
новобранец

Мнение от aidokraz »

Привет на всички болни до живот от риболовна треска ;)Аз да ви призная също се разболях ...но нека не се отклонявам .Та може ли някой запознат с онлайн пазаруването да ме насочи към сайт в Англия където се продава туй бижу което нямам търпение да притежавам Spinfisher SSM 950!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”