Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Отделна забрана за щука и бяла риба?
Модератор: sapuna
Re: Отделна забрана за щука и бяла риба?
Мда и на мен не ми стана ясно дали след 30 април ще мога да хода да влача на спокоиствие.Трябва някои компетентен да отговори.Може би ще трябва да се звънне до иара.Иначе аз лично подкрепям начинанието трябваше да се спре това унищожаване на бялата риба все някога.Макар че плановете за риболов тотално се променят с новата заповед.Има и положителни страни ако можем на 1 маи да сме на язовирите.Няма да могат изродите с мрежите да правят каквото си поискат.Ние ще бадем там
Мда и на мен не ми стана ясно дали след 30 април ще мога да хода да влача на спокоиствие.Трябва някои компетентен да отговори.Може би ще трябва да се звънне до иара.Иначе аз лично подкрепям начинанието трябваше да се спре това унищожаване на бялата риба все някога.Макар че плановете за риболов тотално се променят с новата заповед.Има и положителни страни ако можем на 1 маи да сме на язовирите.Няма да могат изродите с мрежите да правят каквото си поискат.Ние ще бадем там.

- antivik
- кандидат преподавател
Е те за тази обърквация говоря по-гореmalkia_boxing написа:Пичове, а ще може ли да обикалям със спининга, блесните и воблерите след 30-ти април ( както всички знаем тогава е в сила забраната за другите риби ) ???????????????????????????????????????

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Сега в момента – всички риби са разрешени. Освен щука и бяла. Така че – уклей, каракуда и т.н. – няма проблем. Единственият проблем е – къде ще тръгнат тия риби най-после, при тия ледове???
По интересно е какво ще става след 30 април. По всяка вероятност – тогава във всеобщата забрана ще са включени и бяла и щука и пак няма да може да се ловят – до края на общата забрана. Поне такива са слуховете. Във вторник ще знам повече по тоя въпрос.
Вероятно така ще е по-разумно, иначе може да си хвърлил на царевица или жито през всеобщата забрана, а да разправяш, че търсиш щука – ако те проверят.
По интересно е какво ще става след 30 април. По всяка вероятност – тогава във всеобщата забрана ще са включени и бяла и щука и пак няма да може да се ловят – до края на общата забрана. Поне такива са слуховете. Във вторник ще знам повече по тоя въпрос.
Вероятно така ще е по-разумно, иначе може да си хвърлил на царевица или жито през всеобщата забрана, а да разправяш, че търсиш щука – ако те проверят.
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега, ай да напишеш кат имаш повече инфо за тия забрани, че май не само аз съм не разбрал и ще е супер ако има някой компетентен да ни каже какво аджаба става с тия забрани. Мерси предварително ! ! !
Времето лети като магнит.
- gupata_riba
- вече хвърля и на тежко
Цитирам колега,който е говорил с ИАРА за забраната за другите риби...
От 1ви май
От 1ви май

Zander написа:Сега говорих с изп. директор Др. Господинов по въпроса.
Забраната за бяла риба и щука ще продължи до 30 май. Ще съвпадне със забраната на пролетноразмножаващите се риби /шаранови и други/. Това се прави с цел да не се оправдават определени хора, че след 30 април ще ловят щука, а те да дърпат да кажем сом.
Та така - до 30 май ще е забраната за всички видове риба. Без пъстървовите, забраната, на които изтече.. За бялата риба и щуката ще е по-дълга от 15 март - до 30 май и ще се удължи от 30 април до 30 май със следващата заповед... За останалите риби от 1 май до 30 май.
п.с. И още нещо - не съм на работа в ИАРА, не съм говорител на ИАРА, ако някой има въпроси за забраната - има оповестени телефони във форума, обаждайте им се.
На къса плувка ,в репея
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Да де,ама то по тая логика и сега някой може да иде да си лови щука,а на евентуален проверяващ да каже,че е хвърлил за сом.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
п.с. И още нещо - не съм на работа в ИАРА, не съм говорител на ИАРА, ако някой има въпроси за забраната - има оповестени телефони във форума, обаждайте им се.
:
Това изречение е написано от човека,който измисли тази забрана и я предложи на ИАРА,казва се Стефан Минчев от "Стари видри"!
Та,ако некой се е заблудил,че забраната е с цел увеличаването на популацията и контрола,явно се е заблудил!Бракониерите вече имат 75дена за мрежарене,щот нема лодки с риболовци!Та забраната е пунт и пластика,важен е интереса на малцина,които не ги е грижа за народа или тълпата! 

Това изречение е написано от човека,който измисли тази забрана и я предложи на ИАРА,казва се Стефан Минчев от "Стари видри"!

- gupata_riba
- вече хвърля и на тежко
Забраните са за редовните риболовци с билет,а за браконерите ,не важат.Troli Rapala написа:п.с. И още нещо - не съм на работа в ИАРА, не съм говорител на ИАРА, ако някой има въпроси за забраната - има оповестени телефони във форума, обаждайте им се.![]()
:
Това изречение е написано от човека,който измисли тази забрана и я предложи на ИАРА,казва се Стефан Минчев от "Стари видри"!Та,ако некой се е заблудил,че забраната е с цел увеличаването на популацията и контрола,явно се е заблудил!Бракониерите вече имат 75дена за мрежарене,щот нема лодки с риболовци!Та забраната е пунт и пластика,важен е интереса на малцина,които не ги е грижа за народа или тълпата!
На къса плувка ,в репея
Добре бе какво толкова плачите никой невие забранил да си ходите по водоемите да си пускате лодките и да си ловите костури а ако се ловни някой бяла си я върнете,а ако сърце неви дава стойте си пред компа и драскайте. 

Troli Rapala написа:п.с. И още нещо - не съм на работа в ИАРА, не съм говорител на ИАРА, ако някой има въпроси за забраната - има оповестени телефони във форума, обаждайте им се.![]()
:
Това изречение е написано от човека,който измисли тази забрана и я предложи на ИАРА,казва се Стефан Минчев от "Стари видри"!Та,ако некой се е заблудил,че забраната е с цел увеличаването на популацията и контрола,явно се е заблудил!Бракониерите вече имат 75дена за мрежарене,щот нема лодки с риболовци!Та забраната е пунт и пластика,важен е интереса на малцина,които не ги е грижа за народа или тълпата!
- antivik
- кандидат преподавател
А-а-а НЕ!!! Прочететет си отново заповедта, много точно си е казана датата от 15 март до 30 април. , никъде не става дума за 30 май.gupata_riba написа:Цитирам колега,който е говорил с ИАРА за забраната за другите риби...
От 1ви май![]()
Zander написа:Сега говорих с изп. директор Др. Господинов по въпроса.
Забраната за бяла риба и щука ще продължи до 30 май. Ще съвпадне със забраната на пролетноразмножаващите се риби /шаранови и други/. Това се прави с цел да не се оправдават определени хора, че след 30 април ще ловят щука, а те да дърпат да кажем сом.
Та така - до 30 май ще е забраната за всички видове риба. Без пъстървовите, забраната, на които изтече.. За бялата риба и щуката ще е по-дълга от 15 март - до 30 май и ще се удължи от 30 април до 30 май със следващата заповед... За останалите риби от 1 май до 30 май.
- gupata_riba
- вече хвърля и на тежко
- antivik
- кандидат преподавател
Па я за т`ва писвам в първото си писание, че ше стане обърквация...на артия едно, на приказки друго, а на действия от органите по места трето.
Извинете колеги но да не стане като миналата година http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=38&t=47989
Ако ще има правила нека да са логични,ясни и обосновани.За да се уважават и спазват.
Недоверието към нас с допълителна заповед от 01.05.2012 до 30.05 2012 ,никого ли не обижда.
Ако ще има правила нека да са логични,ясни и обосновани.За да се уважават и спазват.
Недоверието към нас с допълителна заповед от 01.05.2012 до 30.05 2012 ,никого ли не обижда.
Последно промяна от genco на Пет Мар 16, 2012 10:03 am, променено общо 2 пъти.