октопод

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

zazturbo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: октопод

Мнение от zazturbo »

Като няма бял все,някоя скарида ще хванеш.И ги търси на плитко,между лодките.
pepericos
новобранец
новобранец

Мнение от pepericos »

Благодаря.Имам скариди във хладилника.Дали стават,или трябва да ловя от тези ,които живеят в раковините.
vasko ribara
новобранец
новобранец

Мнение от vasko ribara »

Здравей колега от една година все се каня до направя един риболов на това селже и все не може да стане работата. Дате питам сега дава ли нещо от кея кефали заргани. :)
pepericos
новобранец
новобранец

Мнение от pepericos »

Излизат дребни заргани на бомбарда на бял или на парче от зарган.Дорадото още не е излязло,но като започне си струва идването.Лови се сутрин около 10 часа на сардела,парче октопод или калмар.
pepericos
новобранец
новобранец

Мнение от pepericos »

Тази вечер бях хвърлил две въдици за киниги-калайдисана морска кука много голяма,вързана директно на основното влакно.Влакно 0'50,без пръчка.Стръв цяла сардела забодена през средата на гръбнака.С този монтаж се замята навътре и се обира бързо,без да се навива кордата,и пак хвърляш.Аз слагам една тапа на метър от стръвта и хвърлям колкото мога на вътре,без да обирам.Снощи хванах едно киниги полвин кило и реших и тази вечер да опитам.За моя голяма изненада хванах два огромни заргана на всяка въдица по един.До сега заргани ловя само с бомбарда и не съм очаквал че зарган ще се хване на този груб монтаж.Единия зарган беше глътнал цялата сардела и куката я срязах за да го прибера.Тази вечер киниги нямаше но поне открих нещо ново,че зарган се хваща и по този начин.По големия е 56 см и тежи към 0.3 кг но оказа невероятна съпротива ,както и другия ,който е с малко по малък.До сега имам много уловени но все по 40-45см и много по тънки-120 -150гр.
zazturbo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zazturbo »

В събота съм на плажа Кумица,ще пробвам зарганите,макар да им е рано на каишите,смятам да опитам.А като се появят ловците,пиши.
pepericos
новобранец
новобранец

Мнение от pepericos »

Днес хванах кинигос 1,5 кг,но пак на тапа.При нас се получава един феномен около 19-21 часа.Рязко влиза киниги в залива и сарделите летят във въздуха.Така те падат на понтоните и започва едно събиране.В този момент е много вероятно да ти удари киниги на сардела която току що си заложил и е жива.Всичко става много бързо и след това не мога да си оправя въдиците един час.Аз събирам по един килограм сардели всяка вечер.Един път събрах три килограма.Имам шест котки и добре си хапват,но основно си набавям стръв по този начин.Докато разбера ,че изкачат рибки си мислех ,че хората се разхождат вечер по понтоните.Ах тези византийци,те се разхождат,но с чантички и кофички в ръка,все едно че нищо не знаят.Хубавото е че не се караме за тези рибки,който е по бърз,той събира най много.Жалко ,че ако това го има в България сигурно ще се бием.Малко се отплеснах,ще кача снимки.Който е готов за киниги да тръгва на сам.Стръвта е всеки ден различна ,но е все морска и се намира.КЪСМЕТ на всички колеги.
pepericos
новобранец
новобранец

Мнение от pepericos »

Eто малко снимки
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
zazturbo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zazturbo »

А сега как е дереджето?Би трябвало да излизат лици,дорадо,гофари,маятико а и едри заргани,всъщтост на колко километра си от Йерисо?
pepericos
новобранец
новобранец

Мнение от pepericos »

В момента вечер след 6 час до към 10 излизат огромни заргани.Снощи хванах 14 броя за един час и половина .Тежаха 2 кг.Днес не можах да отида и още три дена няма да мога ,че имам работа.Прави ми впечатление като няма киниги се лови много зарган.Най успешно е с бомбарда.Гърците ловят по друг начин и почти нямат успех.Иначе съм на 30 км от Йерисос.
pepericos
новобранец
новобранец

Мнение от pepericos »

:D Честит празник на всички риболовци и ловци на октоподи.
borgir6661
новобранец
новобранец

Мнение от borgir6661 »

ето и два красавеца и от мен
borgir6661
новобранец
новобранец

Мнение от borgir6661 »

и още..........
Аватар
udoudo
новобранец
новобранец

Мнение от udoudo »

Момчета, какви са габаритите на маломерния октопод - тежест, размер? Благодаря ви за отговора!
pepericos
новобранец
новобранец

Мнение от pepericos »

Минимален размер 0,500 кг.Глобата е 800 евро за маломерен.По добре си носете кантарче,не струва кой знае колко.Ако е по малък от половин килограм просто го пуснете обратно.Същия октопод за няколко месеца ще порасне.Това е за Халкидики,и се пазете от местните,ако ви видят в нарушение веднага викат полиция.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от брега”