Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Клуб Балканка
Клуб Балканка
naRiba.com

Форум

ВИТОША - ПОЖАРЪТ
Модератор: Кърцата
Re: ВИТОША - ПОЖАРЪТ
Кроки,организира ни Господ и любовта към живота.Не вярвах,че си толкова манипулируем,да ти втълпят,че ние сме платени провокатори.Да,всеки РАЗУМЕН вижда,че правителството е най-айдушкото от всички до сега,та за това са протестите,а като ТЕ палят гората,ние си я гасиме.А твоите приятели пожарникарите кви са тумбаци идея немаш,точно те бяха неподготвените.Честно казано,развали ми мнението за себе си с глупостите които пишеш.Остани си със здраве и не се чувствай задължен да пишеш за хора,които не познаваш.
08.07.2012

Вальо, не си съвсем прав. Първия ден наистина имаше много неподготвени хора. И пожарникари и доброволци. Тогава само горските, които прокарваха пътеката нагоре бяха наясно.nissana написа:А твоите приятели пожарникарите кви са тумбаци идея немаш,.
Следващите дни обаче почти всички бяха много стабилни. Сред пожарникарите нямаше търбуси, а сред доброволците – хора по гуменки и джапанки. Най-много ме изкефиха едни пичове от Национален Парк Рила. Тия бяха абсолютно железни.
Самите пожарникари също – защото те висяха и се гърбиха няколко дена подред и несъмнено имат най-голям принос. Това го казвам специално за тия, които се тревожат кой – какво е свършил.
Само гражданска защита се поизложиха леко, че не бяха ич във форма, а вчера пак бяха качили някакви военни музиканти??? Но тия не са важните работи.
Важното е , че пожарът почти е оправен. С усилията на много хора, обединени от една много хубава кауза. Кой колкото може.
Пожарникарите ми разказаха за някакъв пич от Бистрица – Мартин му е първото име. Всеки ден се е качвал в много яко темпо, като си е мъкнал собствената резачка, бензина и маслото за веригата. Разправяха – с такава скорост дърпал нагоре, че пътеката направо пушела зад него.
Единият от дните получил леки изгаряния и на двете подбедрици. Вечерта го намазали в болница и на следващия ден – пак горе. Въпреки опитите да не го пуснат. Ебаси железния тип.
Та докато има такива хора – има надежда за нас и за държавата, в която живеем.
- krokibg
- учете се от него
Благодаря Ви за оценките които ми направихте,само не разбирам,вие ми забранявате да си казвам мнението ли,какво ли ???
За мене,нямате работа там,това че се навирате си е ваш проблем,и както казах,не видях някой да гаси,освен да се моли един на огъня надупен към камерата и един качил се на едни морени и позира за снимка
Я не ми преписвайте думи които не съм казвал,а дали съм умен или прост,това е друг въпрос,не сте хората които могат да ме оценяват.Помолих ви да ми кажете какво виждате,ама явно сте кьорави и ви се привиждат герой доброволци,ако борещи се с огъня,ама и такива не сте виждали,за това ви правят впечатление надупени задници печащи си наденички/не се вижда какво прави на тази снимка/

Вземете се сериозно в ръце и се замислете,бате ти Симо е щракал,явно е репортер или любител такъв,дано се научи да снима гасящите а не позьорите
Такива сте фурнаджийски лопати че ми се сере от Вас,направете разбор на снимките които визирах и ми кажете какво виждате,ако не,затворете си устите,може да са ви приятели,но са позьори,това е като американските войници в лагерите Гуантанамо,позират пред вързани като кучета талибани,много са велики
Разлика между онези и позьорите от снимките на пожара,разлика няма,обаче не ви отърва да го коментирате,ега ти нагаждачите,по велики тези няма да станат,то се вижда на снимките и без да ги коментирате.Аре,у лево !!!

Вземете се сериозно в ръце и се замислете,бате ти Симо е щракал,явно е репортер или любител такъв,дано се научи да снима гасящите а не позьорите

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Чааай, че нещо почва да ме обхваща Харата.
Некой мое ли да ме светне тва „kroki” от крокодил ли идва? Съдейки по размера на некои отверстия и израстъци, от твърдостта на черепа и от дебелината на кожата – оттам ша да е.
Да знам, че гледам го е обхванала неговата хара и не го пуска изобщо, дори и за миг.
Любчо, ти все още не съумяваш да разбереш, че тая възвишена тема не е за теб и за хората с твоя начин на мислене. Добре че сте малко. Ако не вярваш, вземи се преброй – и сам ша се убедиш..
Каква е тая неутолима вътрешна нужда, какво е тва чудо. В духа на темата – неугасим си направо. Ся, верно не се гаси туй, що не гасне, ама чак хич....???
Вземи да олабиш малко, че не е лесно да се живее така.
Пожарът угасна, ти още гориш. Ако не мое се угасиш с вода – пробвай и с бира. Най-добре в присъствието на някой пожарникар - да те долива, като почнеш да тлееш. Само твърд алкохол да избягваш /ако моеш/, че не ми се мисли кво ша стане из форумите тогава.
Вярвам, следващият ти пост ще е последен за темата. За него се напрегни малко и модулирай тона максимално. Почти беше успял в темата за горите, така че ние знаем, че можеш. Нека да се получи хубав финал и да може да се разбере твоята кауза, каквато и да е тя.
Некой мое ли да ме светне тва „kroki” от крокодил ли идва? Съдейки по размера на некои отверстия и израстъци, от твърдостта на черепа и от дебелината на кожата – оттам ша да е.
Да знам, че гледам го е обхванала неговата хара и не го пуска изобщо, дори и за миг.
Любчо, ти все още не съумяваш да разбереш, че тая възвишена тема не е за теб и за хората с твоя начин на мислене. Добре че сте малко. Ако не вярваш, вземи се преброй – и сам ша се убедиш..
Каква е тая неутолима вътрешна нужда, какво е тва чудо. В духа на темата – неугасим си направо. Ся, верно не се гаси туй, що не гасне, ама чак хич....???
Вземи да олабиш малко, че не е лесно да се живее така.
Пожарът угасна, ти още гориш. Ако не мое се угасиш с вода – пробвай и с бира. Най-добре в присъствието на някой пожарникар - да те долива, като почнеш да тлееш. Само твърд алкохол да избягваш /ако моеш/, че не ми се мисли кво ша стане из форумите тогава.
Вярвам, следващият ти пост ще е последен за темата. За него се напрегни малко и модулирай тона максимално. Почти беше успял в темата за горите, така че ние знаем, че можеш. Нека да се получи хубав финал и да може да се разбере твоята кауза, каквато и да е тя.
Димо,а дано,ама надали.Не обръщай внимание,винаги ги е имало......тях.. 

- krokibg
- учете се от него
Моята каузичка е проста и ясна,като едно и едно = 2
Не знам защо си мислиш че се заяждам,аз юркам определени хора,остави ме как аз ще се гася,все му намирам начина.Та какво имам в презвид
Няколко дни се вдигаше страшен шум по радио,телевизии и вестници.Едни за Бойко и много против него,как биле некадърни,как нищо не правили,как доброволците във ваше лице искали да гасят но не ги допускали и т.н и т.н.Всички от които зависеше гасенето на пожара,се изказаха против всякакво присъствие на хора,незнаещи какво да правят,но както прочетох тук от Вас,вие сте биле професионалисти,подготвени и знаещи какво правят,и както казах"ако не бяхте,доброволците",пожара още щеше да гори.Пожара го запалиха умишлено,спор няма,макар да има още няколко версии,а на всеки репортаж се изтъкваше на преден план само това че не пускали пожарникарите и полицията доброволците за да изгасят огъня
Много джабола се вдигна заради Вас,а на мене когато нещо вземе да ми се навира много в очите,все ме навежда на мисълта че сте повечето съботьори,отколкото доброволци.А сега в прав текст разбра ли ме какво мисля,и не се опитвай да ми забраняваш да си казвам мнението.А как го приемаш,това е вече твоя работа,ама изобщо не вързвам.Пак казвам,мнението си е мое и дали ти харесва или не,няма никакво значение.Доста хора биха ме подкрепили за думите ми,това че си траят,не значи нищо,просто не им се спори с героите на деня,човека с наденичките,другия покорителя на върховете и да не изреждам походниците
Помолих те да ми покажеш един гасящ огъня,или един поизцапан малко,ама явно бате ти Симо не е стигнал до гасящите че да ги снима
И защо ли само позьорите са снимани,къде са пожарникарите,които са биле стотици горе,освен един-двама,други пожарникари нигде се не виждат,май умишлено ги няма в кадрите,само вие и вашите проятелчета позирате.Сега,така написано,по нежно ли ти се вижда,ако пак не ти хареса,да смекча още малко тона.Много ме развеселявате с напъните си,честно г-н доброволец

Ех,Нисан,Нисан,ти поне да беше пуснал една твоя снимка,малко понацапан да те видим,или и ти се грееше само на огъня като партизаните

Ех,Нисан,Нисан,ти поне да беше пуснал една твоя снимка,малко понацапан да те видим,или и ти се грееше само на огъня като партизаните

- lachezarnb
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Диме, както обещах по-горе, не чета на кроки , корки или както там се е кръстил тоз юнак, глупостите, но по вашите разпалени отговори, мога да предположа че са в същия комплексарско-малоумен стил. Това което не разбирам е що вие му се връзвате, и що създавате впечатление че на някой му пука той какво мисли? Не разбирате ли че форумите са единственото му поле за изява? Не разбирате ли че единствения начин да привлече нечие внимание е като напада нещата ( седейки пред компютъра ), които всеки мъж със сърце и топки би защитил?
Големите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Малките умове обсъждат хора.
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://balkanka.bg/
- krokibg
- учете се от него
Да не си говорим за мъже и за жени,давай по същество за доброволците,какво ми се вързвашlachezarnb написа:Диме, както обещах по-горе, не чета на кроки , корки или както там се е кръстил тоз юнак, глупостите, но по вашите разпалени отговори, мога да предположа че са в същия комплексарско-малоумен стил. Това което не разбирам е що вие му се връзвате, и що създавате впечатление че на някой му пука той какво мисли? Не разбирате ли че форумите са единственото му поле за изява? Не разбирате ли че единствения начин да привлече нечие внимание е като напада нещата ( седейки пред компютъра ), които всеки мъж със сърце и топки би защитил?

А бе,няма ли да ми отговорите какво видяхте на въпросните снимки ??? Нападате ме без да отговаряте на въпросите ми,винаги има такива като Вас,когато ги захапеш,почват да хвърлят къчове,не ви харесва истината а

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Умните хора са ко казали: Убий простотията с мълчание...
- krokibg
- учете се от него
Бих го направил с удоволствие,обаче да беше гледал новините,целта и напъните са за създаването на доброволческа служба с пари от Еврофондовете !!! Кой ли ще е баровеца и водача на тези служби на доброволцитеstarlight написа:Умните хора са ко казали: Убий простотията с мълчание...

Не напразно в преден пост попитах единия от отявлените доброволци,кои ги събра

Така, ха земете се спрете най-накрая. Тук се говорят врели-некипели. Съвършено ясно е, че поне 80 на сто от доброволците са отишли на Витоша с идеята да спасяват планината от пожара (най-вероятно умишлен). Съвършено ясно е, че е имало и провокатори (няма начин да няма). Един го има със сигурност - това някакъв тип, който във ФБ написа, че не им доставили навреме помпи, иначе ако били доставени, щели да угасят пожара моментално от буйните води на реката. А реката всъщност е един планински поток. Но повечето хора очевидно са отишли с идеята да гасят.
Сега най-важното: пълен позор е за държавата и управляващите това, което се случи! Самият факт, че на 50 и кусур години бат Димо е повикан и извозен като доброволец за гасене, е страшен позор за управляващите! Извинявайте, но аз съм платил към 8-9000 лв данъци за последните десетина години! Това не са малко пари. Срещу тези пари аз разчитам да имаме армия, да имаме гражданска защита, да имаме пожарна, която при тази ситуация връхлита и унищожава огъня за един ден. Вместо това бившият ми командир от зенитно-ракетната бригада Аню Ангелов ми обяснява, че те имали готовност, ама късно ги повикали. Питам - защо плащам данъци да издържаме армия, при положение, че когато потрябва, нямало кой да им даде заповед?! За Гражданска защита да не говорим - цирей до цирея, лентяй до лентяя. Нито ги чухме, нито ги видяхме. За сметка на това видяхме доброволците - ентусиасти, заминали да дадат каквото могат от любов към планината, на собствени разноски и с риск на здравето. Единствено те и пожарната си бяха на мястото. И в петък неслучайно кметът на Бистрица апелира към доброволците да се качат обратно, защото пожарът пак пламнал. Ми много ясно, че ще дойдат, щото го правят от мерак, докато армията и гражданска защита дремят. Човекът е наясно, че дори и великият Бойко, дето играе в техния футболен отбор, не може да размърда мардите нещастни. Ква е4 тая армия, дето няма да е там на първия час от пожара и да го потуши на третия? На война ли са, къде са? Те това е положението, и с този пожар управляващите се насраха до ушите, като показаха, че нито имаме армия, нито имаме Гражданска защита. А пък че някой си доброволец не удрял правилно с лопатата по огъня - това са белите кахъри на Кроки..
Сега най-важното: пълен позор е за държавата и управляващите това, което се случи! Самият факт, че на 50 и кусур години бат Димо е повикан и извозен като доброволец за гасене, е страшен позор за управляващите! Извинявайте, но аз съм платил към 8-9000 лв данъци за последните десетина години! Това не са малко пари. Срещу тези пари аз разчитам да имаме армия, да имаме гражданска защита, да имаме пожарна, която при тази ситуация връхлита и унищожава огъня за един ден. Вместо това бившият ми командир от зенитно-ракетната бригада Аню Ангелов ми обяснява, че те имали готовност, ама късно ги повикали. Питам - защо плащам данъци да издържаме армия, при положение, че когато потрябва, нямало кой да им даде заповед?! За Гражданска защита да не говорим - цирей до цирея, лентяй до лентяя. Нито ги чухме, нито ги видяхме. За сметка на това видяхме доброволците - ентусиасти, заминали да дадат каквото могат от любов към планината, на собствени разноски и с риск на здравето. Единствено те и пожарната си бяха на мястото. И в петък неслучайно кметът на Бистрица апелира към доброволците да се качат обратно, защото пожарът пак пламнал. Ми много ясно, че ще дойдат, щото го правят от мерак, докато армията и гражданска защита дремят. Човекът е наясно, че дори и великият Бойко, дето играе в техния футболен отбор, не може да размърда мардите нещастни. Ква е4 тая армия, дето няма да е там на първия час от пожара и да го потуши на третия? На война ли са, къде са? Те това е положението, и с този пожар управляващите се насраха до ушите, като показаха, че нито имаме армия, нито имаме Гражданска защита. А пък че някой си доброволец не удрял правилно с лопатата по огъня - това са белите кахъри на Кроки..
- krokibg
- учете се от него
Не бе Бат Стан,кахърите са ми че се опищя орталъка,колко са нещастни пожарникарите,как не можели да загасят огъня щото не разбирали,а гонели доброволците,които са големи разбирачи.Вярно е че има хора сърцати,но повечето са позьори,поне да беха се снимали в акция,да млатят с лопатите като единствения които видях на едната снимка,едното момче с плитката и зелените дрехи.Другите бяха точно като войниците от Гуантанамо,на мене на това ми заприлича.Да оставим напъните за крадене от фондовете,пак ще има гушене,ама това какво ви засяга,нали не крадат от джоба ни
а този във фейса,изобщо не го коментирам,а бе,нека си краднат малко,укво пък толкова.Очаквайте и втора серия,лично ще ви напомня като му дойде времето,аз съм като слон,изобщо не забравям,само дасе пръкнат организацийките

- lachezarnb
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Станиле прав си за почти всичко, само че армията ни е ( ако не греша ) 39-40 хил. , като махнеш 4-5хил. на мисии в чужбина, моряците по морето и Дунава, авиацията, и тези които дават наряд и не могат да си напуснат поста, остават май само чиновниците в министерството, а тях е по-добре никъде да не ги пращаш, щото и рампата за инвалиди пред министерството им се вижда стръмна. А и пожара можеше да тръгне само в две рискови посоки - към Бистрица и към Железница. Към Бистрица е почти невъзможно защото дерето действа като комин и подкарва огъня нагоре, а там има само камъни. Да видим и какво гореше - дървесина заразена с изключително агресивен и плодовит бръмбар корояд, който вече си беше създал нови огнища на зараза, и до 4-5 год. в Бистришко бранище нямаше да остане и едно дърво. Къде ли щеше да се прехвърли след това? Дали пък не оставиха пожара да се справи с тая гад? А и дали не е запален със същата цел? В крайна сметка пострадали няма, щети също ( това което горя са изсъхнали дървета ). След някоя и друга година природата ще се възстанови, богато наторена от пепелта, ако и хората помогнат, чрез залесяване, след време и гората ще се възстанови.Бат Стан написа:.
ПОЗДРАВ за доброволците, за тези които спират на пешеходните пътеки, и те пускат да се включиш в движението, когато си без предимство, и за тези дето си събират боклука след излет, и най-вече поздрав за младежите дето учиха в чужбина и се върнаха нищо че тук е по-трудно. И се радвам че стават все повече.
Големите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Малките умове обсъждат хора.
- krokibg
- учете се от него
Лъчезаре,е това ми хареса !!! Много истина има в написаното,и го приемам.И за да спра наистина да пиша,само ще кажа последни две думи.Има хора,които си плетат кошничките точно на гърба на хора които се хвърлят през глава за дадени каузи.Не виждате ли че нещо се гласи ??? Ето го,изскочи зайчето от храстите,но за да стане това,трябваше да се подпали гората,да се плюе по пожарната,и да се пишат още куп глупости,за да им се приближи целта повече,на хората които са го замислили.Целта е създаване на доброволчески групи с евро пари,за сметка на гора и ако беше се подпалило и село,на тези не им дреме,парите ги вълнуват и изпълнители - доброволци,за да се вдигне джабола.Аз от началото за това ви казах,ако е имало няколко човека които да са тръгнали на горе спонтанно,доста за го направили организирано,подведени от някой,които ще изскочи скоро,само да видим кой ще взима парите за организирането на доброволческите отряди
Е,поне корояда са го опекли и най-важното,няма пострадали.Ако огъня завари няколко ентусиаста и ги заклещи,можеше да има и опечени.Поне това не се случи,сега да чакаме,за да видим кой ще вземе кинтите след голямото пищене и обвиняване на пожарната в некадърност