Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




Ароматизиране на царевица
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 185
- Регистриран на: Пон Юли 04, 2011 2:26 pm
Re: Ароматизиране на царевица
Някой да е пробвал за стръв бяло грозде? Има сортове с хубави твърди зърна,струва ми се,че ще стои добре на куката,а също и на косъм....
- antivik
- кандидат преподавател
- Мнения: 3454
- Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:01 am
- Местоположение: Кърджали
Re: Ароматизиране на царевица
Не съм сигурен при яко замятане дали няма да пада от куката или косъма, кога е на разпъване може и да стане.nemalabavo написа:Някой да е пробвал за стръв бяло грозде? Има сортове с хубави твърди зърна,струва ми се,че ще стои добре на куката,а също и на косъм....
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 195
- Регистриран на: Чет Яну 14, 2010 2:13 pm
- Местоположение: Сливен,Карлово
Re: Ароматизиране на царевица
От няколко години ходя редовно само за шарани,единствено на диви водоеми и не само в БГ.Увкосяване какво ли не съм правил,успехи променливи.. за мен най доброто е газ за горене
едно ,че при наличие на раци доста им намаля апетита,друго засилва същия на мустакатия.В бурканче слагам вода и газ, с леко подварена царевица и прави чудеса
Надявам се ,че всеки хванат шаран по този начин ще бъде върнат обратно.


Re: Ароматизиране на царевица
Поздрави за темата страхотна ее
търсих същата за домашна захранка в смисъл кой как я прави и прочие но не можах да намеря, както и да е това е друго
понеже ми писна да ходя по рибарските магазини и да оставям маса пари за захранки и стръв та си мислех варианти направи си сам
много добри идеи поздрави отново
аз си мислех 1 да се попари било царевица или жито да поседи едно две денонощия и след това във две три борканчета да се отдели малко след това да се ароматизира всяка с различен аромат видях много добри идеи с степчето примерно не го знаех
чудя се обаче ако примерно в борканчето сложа 2 3 или 4 ванилии или две три лъжици мед разтворена в топла вода и сипана в боркана няма ли да се получи добър резултат.ако някой има идея или е пробвал да каже мнение благодаря и наслука 






- antivik
- кандидат преподавател
- Мнения: 3454
- Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:01 am
- Местоположение: Кърджали
Re: Ароматизиране на царевица
Ако не е голямо количество царевицата, направо я омешай с меда и я остави да престой, водата само ще смарангяса положението-ще разреди сладостта и аромата на медът.gogo_t написа:Поздрави за темата страхотна еетърсих същата за домашна захранка в смисъл кой как я прави и прочие но не можах да намеря, както и да е това е друго
понеже ми писна да ходя по рибарските магазини и да оставям маса пари за захранки и стръв та си мислех варианти направи си сам
много добри идеи поздрави отново
аз си мислех 1 да се попари било царевица или жито да поседи едно две денонощия и след това във две три борканчета да се отдели малко след това да се ароматизира всяка с различен аромат видях много добри идеи с степчето примерно не го знаех
чудя се обаче ако примерно в борканчето сложа 2 3 или 4 ванилии или две три лъжици мед разтворена в топла вода и сипана в боркана няма ли да се получи добър резултат.ако някой има идея или е пробвал да каже мнение благодаря и наслука

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Мнения: 7045
- Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 10:19 pm
- Местоположение: Стара Загора
- Обратна връзка:
Re: Ароматизиране на царевица
Не използвайте вода , а атрактант 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Ароматизиране на царевица
Значи колеги казвате че съм на прав път и така както аз го мисля може да се получи работата
с медът добре но какво мислите за ванилията тя как би станала без вода при нея няма как. и другото каква царевица ще е най добре да се използва тоест такава от консерва до колкото четох не добре да се офкосява защото е рязана от долу и не може да задържи аромата както трябва прав ли съм тук или бъркам нещо.

- С.Върбанов
- учете се от него
- Мнения: 7045
- Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 10:19 pm
- Местоположение: Стара Загора
- Обратна връзка:
Re: Ароматизиране на царевица
Грешиш - точно тя поема повече и задържа повече ! Замрази я с атрактанта после я размрази и после пак я замрази и на риболова искам да ми кажеш колко време ще държи аромата във водата ? Да не го правиш на някоя въдица просто пусни пред теб 2-3 зрънца за проба и ги вади по различно време !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Ароматизиране на царевица
Сега стана малко по ясно благодаря
тези дни ще ходя на едно арендаторско водоемче и смятам да попаря 1 или 2-ва килограма жито с царевица да постоят известно време в водата и след това да да напълня пет борканчета с тази смес и да ги овкося с все възможни неща мед,степ,ванилия(никой не даде мнение за ванилията ),канела,какао смятам и него да пробвам и друго каквото се сетя ще го направя по начина който каза колегата С.Върбанов ще пробвам с консервирана и цяла ронена царевица за да видим какво ще стане
всички знаем че купената от магазина ароматизирана царевица е цяла тоест не е рязана от долу,тоест смятам че така ще има по голям ефект но ще пробвам сякак 



- antivik
- кандидат преподавател
- Мнения: 3454
- Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:01 am
- Местоположение: Кърджали
Re: Ароматизиране на царевица
За канелата прегледай някой от първите ми постове тук и недей да вариш царевицата от консерви, тя си е варена фабрично, рискуваш да я направиш на пюре и да става само за захранка
.
Сал де вече навлизаме в сезон де рибата почва да избягва силните миризми, та това омирисване и овкусяване ще го ползваш чак догодина-лятото
.


Сал де вече навлизаме в сезон де рибата почва да избягва силните миризми, та това омирисване и овкусяване ще го ползваш чак догодина-лятото

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- msotiroff
- фен клуб-скобар
- Мнения: 74
- Регистриран на: Нед Мар 18, 2007 2:43 pm
- Местоположение: Пазарджик
Re: Ароматизиране на царевица
Колеги, а какво ще кажете за ароматизиране с плодова бира?!
Имам известно количество бракувана такава с вкус на лимон и с вкус на грейпфрут... Досега съм затварял царевица в пластмасови шишета с обикновена, класическа бира и я чакам да набъбне месец-два преди да я ползвам...
Така или иначе имам бирата и ще пробвам, но дали мирис на лимон и греипфрут може да съблазни "мустакатия"?!
Имам известно количество бракувана такава с вкус на лимон и с вкус на грейпфрут... Досега съм затварял царевица в пластмасови шишета с обикновена, класическа бира и я чакам да набъбне месец-два преди да я ползвам...
Така или иначе имам бирата и ще пробвам, но дали мирис на лимон и греипфрут може да съблазни "мустакатия"?!
Re: Ароматизиране на царевица
Колеги, гледам замряла темата. Един дедо ми каза за счукани скилидки чесън (стар, обелен) и омешан с леко сварена царевица. Този бъркоч го ползвал за стръв, а вкиснала за захранка. Какво мислите за "чесновата" царевичка?
Re: Ароматизиране на царевица
Познавам, колеги шаранджий които си ароматизират царевицата на чесън (само че с ароматизатор не с натурален чесън), и си ловят риби на този аромат, като става въпрос за държавните гьолове 

-
- разбира нещата
- Мнения: 639
- Регистриран на: Чет Мар 28, 2013 10:02 am
Re: Ароматизиране на царевица
Не те е излъгал ! Но трябва да е малко по топло ,сега се застуди и .... не знам може пък и сега да си я рупа.... пробвай !grozevm написа:Колеги, гледам замряла темата. Един дедо ми каза за счукани скилидки чесън (стар, обелен) и омешан с леко сварена царевица. Този бъркоч го ползвал за стръв, а вкиснала за захранка. Какво мислите за "чесновата" царевичка?
Re: Ароматизиране на царевица
Става дума за яз. Овчарица - топлото. Там хората казват, че рибата се храни активно целогодишно заради по-топлата вода. От бая време се каня да го посетя тоя язовир, понеже от много време не съм ходил, а последния път бях хлапе и ловях само чудовищни каракуди. Ако има още някой трик, който искате да ми споделите ще бъда много доволен. Ще играя за всичко - за сомчета с жива рибка, на косъм с царевичка (амури и шарани) и за толстолоб - хранилка с тапа.