Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Ugly Duckling
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- krokibg
- учете се от него
Ехххххх,деца,деца
продължавайте да се люляте,па бати ви кроки,ще си ходи за сомове и после ще се чудите какво става и как хората хващали.Ами вие си се люляте бе,мискини-и сигурно по цял ден това правите
.Чудя се,дали за рожденните ви дни,да ни ви подаря и по една кофичка с лопатка,та да си правите КАНАЛИ И БЕНТЧЕТА

Павка,ти си от левицата,пък Мунчо е от СДС,СДС

Както ти казах и по-рано,изобщо не обръщам внимание вече на "дребни хорски заяждания",гледам да се разбирам със всички,и създадох доста приятели и мисля че ще имаме доста сериозни риболови и успешни най важното.от друга страна,когато човек пише,дори и да не иска да каже нещо с коетода обиди събеседника си,другия когато чете,неможе да схване и да предположи отсрещния със какви чувства е писал.Така че,приемам написаното от тебе със усмивка,повярвай ми.Хайде сега,да ви оставя да се люляте,че се стъмва и ако закъснеете,може и да ви понапляскат като се приберете

Павка,ти си от левицата,пък Мунчо е от СДС,СДС

Както ти казах и по-рано,изобщо не обръщам внимание вече на "дребни хорски заяждания",гледам да се разбирам със всички,и създадох доста приятели и мисля че ще имаме доста сериозни риболови и успешни най важното.от друга страна,когато човек пише,дори и да не иска да каже нещо с коетода обиди събеседника си,другия когато чете,неможе да схване и да предположи отсрещния със какви чувства е писал.Така че,приемам написаното от тебе със усмивка,повярвай ми.Хайде сега,да ви оставя да се люляте,че се стъмва и ако закъснеете,може и да ви понапляскат като се приберете

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
за лопатката
Здравей,Камба,
Когато този воблер гази на "една"страна -първо се доработва с настройване на халкичката:
-ако издига дясната си страна ще извиеш халката наляво
-и обратно,
но е важно и вирбела дали е подходящ,или самия възел/ако не ползваш вирбел/,защото се ползва и застягащ,и свободен възел.
Ако това не помогне -тогава сработваш лопатката - с пила отстрани/по малко и..проба - естетвено при изправена халка.Няма да се претисняваш,че лопатката не е симетрична -следиш играта.
Затова има много готови воблери с несиметрични лопатки -тестват ги в готов вид и ги "настройват "ръчно до подходяща игра.
Не се отчайвай!!Успех!!И много риби!
Когато този воблер гази на "една"страна -първо се доработва с настройване на халкичката:
-ако издига дясната си страна ще извиеш халката наляво
-и обратно,
но е важно и вирбела дали е подходящ,или самия възел/ако не ползваш вирбел/,защото се ползва и застягащ,и свободен възел.
Ако това не помогне -тогава сработваш лопатката - с пила отстрани/по малко и..проба - естетвено при изправена халка.Няма да се претисняваш,че лопатката не е симетрична -следиш играта.
Затова има много готови воблери с несиметрични лопатки -тестват ги в готов вид и ги "настройват "ръчно до подходяща игра.
Не се отчайвай!!Успех!!И много риби!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Не е от жизнена необходимост да изправяш цялата лопатка.
Направи това което те съветвам аз и колегите.
А това, че е лек
Ами има и по-леки, и по-тежки.
Вземи и по тежък ако тва е проблема.
За не симетричната украска...
Мммммммммммммми те рибите си падат по тва
Наслука.
Направи това което те съветвам аз и колегите.
А това, че е лек

Ами има и по-леки, и по-тежки.
Вземи и по тежък ако тва е проблема.
За не симетричната украска...
Мммммммммммммми те рибите си падат по тва

Наслука.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ще пробвам с фалкичката,то не е точно халкичка,а тел,излизаща от гушата,минаваща през лопатката и появяваща се от горната й страна някъде към средата,завиваща и успоредно се връща до гушата.Лек е за директен риболов,аз например на Камчия неможах да мина 10 метра с него,а "стрелях" с 4 метрова пръчка.Евентуално ще го оставя за бомбардата,иначе нестава.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Е за таз "тел" става дума.
Сега я кажи колко дебела корда използваш и воблера плуващ или потъващ е?
Също ме интересува тез 10 метра според теп малко ли са за такъв воблер?
И до колкото си спомням хората ти казаха да си вземеш по-голям.
Пръчка от 4 метра според мен е много за такова воблерче и не е фактор за далечно мятане.
А това с бомбардата е като идея добро но трудно за реализация.
Пиши и ще видим какво може да се направи.
Наслука.
Сега я кажи колко дебела корда използваш и воблера плуващ или потъващ е?
Също ме интересува тез 10 метра според теп малко ли са за такъв воблер?
И до колкото си спомням хората ти казаха да си вземеш по-голям.
Пръчка от 4 метра според мен е много за такова воблерче и не е фактор за далечно мятане.
А това с бомбардата е като идея добро но трудно за реализация.
Пиши и ще видим какво може да се направи.
Наслука.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Воблерчето е плуващо,дълго е 3 санта,трябваше ми тредимно за кефал и за това смятам,че 10 метра са малко.Мятах и с пръчка 2.10-същото.Връзвам направо за кордата без вирбели,щото кефала скива всичко,дебелината на основното е около 0.18,повод не слагам,а трябва ли?Имам влакно 0.10,но мисля,че за кефал над килото е прекалено тънко.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Ъ-кхъ! Тука усещам, че хвърляш камъне и дърве в моята градина! Ъглито е чудесна мека сопа! Аз по такива си падам! Независимо че имам 7-8 спинингарки, тази ми е една от любимите!Павел Иванов написа:...Най-малкото човек кат попрочете ще види че не трябва да си купува Ъгли Стик само щот е най-продаваната въдица в САЩ ( ами ще разбере че по-добре извъобще да не си я купува) ...
А-ха-ха , колега, ще прощаваш! Ама аз като по-широко скроена личност няма да кажа, който си е купил веднъж ДАЙВА,за него вече няма - ШИМАНО - ШИБАНО и т.н. Тук се майтапя, да не се обидиш - много ми е приятно да си хоротуваме. Аз имам няколко дайвички и други марки не смятам да си вземам.Krokibg написа:...Има само едно нещо,който си е купил веднъж Шимано,за него вече няма - ДАЙВА-МАЙВА и т.н.А пък кой каквото си иска да си говори.
п.с. Ако може за мен синя кофичкa, a за Павлчо друг цвят, за да не си ги бъркаме и да се караме:D:D:D
п.п.с. Колкото до Динеемата, това не е име на оплетката, а точно търговското наименование под което е патентовано изкуственото влакно. Наистина повечето плетени влакна се произвеждат от реномирани производители по поръчка на разни фирми. Разликата е в количеството на вложения материал, което определя и качеството на крайния продукт. Например оригиналното POWER PRO е много по-плътно, твърдо и стегнато от "ментето" продавано по 10 лв на Илиенци, при един и същ диаметър. Но не казвам , че "ментето" е лошо -напротив, за цената си е чудесно и слага в джоба си много по-скъпи влакна като комплекс качества. аз лично съм си навил на една Дайва от него, имам към 15 излета на спининг, за което време не съм имал нито веднъж обрадяване, не съм загубил и метър влакно и съм скъсал повече от 2-3 блесни (воблери май не съм) и то при жестоки дънни закачки(подозирам бракониерски дънни мрежи на яз.Стамболийски)...Тука стана ебаси мазалото - влакна, воблери, кофички и лопатки, пази Боже...

п.п.п.с.Мама му стара, че си и строших пипалото, сега вместо да съм на Ч.Р.Д. у Павелчо, клюмам у нас...
Последно промяна от Мунчо на Вто Мар 27, 2007 9:09 pm, променено общо 1 път.