Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Йофтени примамки и йофтени такъми
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Йофтени примамки и йофтени такъми
Kолега, за " Канада, Италия, Франция, Германия" няма да спорим, но в Русия много добре си имат представа какво значи "НЯМА", защото са същите джунгали като нас. Не случайно риболовците им пътуват за един риболов по 200-300 километра, понеже са скапали(във всички аспекти на това понятие) тотално де що има вода, особено около големите им градове и по-силно развити области. За разлика от нас, където електровъдиците са по-скоро лукс, там с тях се лови масово, без да споменаваме другите форми на бракониерство - в крайна сметка с руснаците сме си роднини. Спасява ги(донякъде) само това, че разполагат с по-големи реки, които са по-трудни за съсипия(говорим за "любителска", а не промишлена, защото там е нещо страшно). Не случайно качествените им риболовни филми са снимани на майната си - в най-слабонаселени райони, ако обърнете внимание...Monev67 написа:И аз съм убеден ,че ако ги хванем, че ги бием.Те нямат идея какво означава НЯМА...........daniel defoe написа: било то в Канада, Италия, Франция, Германия или Русия - реките и езерата там бъкат от риба, докато у нас в съвсем близко бъдеще ще останат да плуват само бутилки, гуми и фекалии, ловко промъкващи се през нагло и най-безотговорно накацалите, безброй много ВЕЦ-ове!
Що се отнася "до биенето", ще ви кажа, че то зависи от много други фактори, а не от просто "имане" на риба, както е обърнал внимание Павката...
Последно промяна от Мунчо на Нед Яну 06, 2013 7:39 pm, променено общо 1 път.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Колега много си прав,браво.
-
- вече хвърля и на тежко
Всъщност тази тема я пуснах тук да се развихрят противниците на ''чичковците със скъпите такъми '' ,но техните мнения ........много бързо се изчерпаха.Лесно се критикува ,а като че ли много по-трудно е обосновано да отстояваш позиция.......В крайна сметка се опитвам да кажа ,че с трици маймуни не се ловят........колкото и да ни се иска.Воблера за 3-5 лв дето хваща навсякъде където го хвърлиш..........дори и да забравиш да го хвърлиш хваща само наивници..........но пък си е бизнес.
Е, принципно може да се окаже, че и воблера за 20-30 лв хваща толкова, но поне играта му е по-добра и изглежда по-хубаво...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Ооо, за външния вид не е баш така! Виждал съм китайци от по 2 лева, дето са като дискотека - шарени красавци, чак на тебе ти се приисква да ги схрускаш
Но колко ловят и ловят ли изобщо, е друг въпрос. 

-
- вече хвърля и на тежко
На силиконче за 50 ст никой нищо ли не хвана.......Костура и тук там накоя сулка ни се смеят.......
-
- вече хвърля и на тежко
То ясно ,ама сме ГЛАДНИ и тока е с ПАРИ......дето нямаме.......То после форума трябва да го разделятеМунчо написа:Е, принципно може да се окаже, че и воблера за 20-30 лв хваща толкова, но поне играта му е по-добра и изглежда по-хубаво...
-чичковците със скъпите такъми
-хърбите
Някой ако не знае -такъмите на елитен спинингист са равни на къща в Странжата......Всеки си прави избора.........
Няма спор колегаMonev67 написа:Някой ако не знае -такъмите на елитен спинингист са равни на къща в Странжата......Всеки си прави избора.........

Не бива да се правят чак такива разделения както написа по-горе. Всеки според чергата си, според мен

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Aбсолютно съгласен съм...daniel defoe написа:АДМИРАЦИИ към sestrata !!!sestrata написа:... И не какво е казал и хванал "еди-кой-си" руснак, американос и муджехидин ...
Крайно време е да стане ясно на всички, че ако съберат световните шампиони (барабар с такъмите им) по всички риболовни дисциплини и ги пуснат да ловят в който и да е български водоем, ще се видят/вкарат в истинско приключение/филм на ужасите и ще се наложи всичките медали и купи да им бъдат отнети, поради невъзможност/некадърност да хванат каквато и да е риба.
Винаги ми е било адски смешно, като гледам copy and paste на примамки и такъми с които еди кой си, хванал еди какви си риби, било то в Канада, Италия, Франция, Германия или Русия - реките и езерата там бъкат от риба, докато у нас в съвсем близко бъдеще ще останат да плуват само бутилки, гуми и фекалии, ловко промъкващи се през нагло и най-безотговорно накацалите, безброй много ВЕЦ-ове!

Подкрепям напълно. Моето правило е следното: Гледам да са достатъчно скъпи, за да имам все пак някакво самочуствие когато ги използвам, но в никакъв случай толкова скъпи, че да ме заболи сърцето когато ги късам.JettroniX написа:Няма спор колегаMonev67 написа:Някой ако не знае -такъмите на елитен спинингист са равни на къща в Странжата......Всеки си прави избора.........Откъдето и да го погледнеш спининговия риболов си е доста скъпо занимание
и аз го усетих това нещо.
![]()
Не бива да се правят чак такива разделения както написа по-горе. Всеки според чергата си, според менНяма място дори и за завист, че еди кой си ползвал скъпо струващи примамки и такъми...., аз пък си карам с ниско бюджетните примамки и такъми и пак хващам риби
.
А и скромния ми опит показва, че в повечето случаи скъпите маркови примамки не са толкова пъти по-добри, колкото по-скъпи. Опита е от решаващо значение за успеха. Не опита в години, а опита кога, къде, с какви примамки и как да ги водиш.
-
- вече хвърля и на тежко
JettroniX написа:Няма спор колегаMonev67 написа:Някой ако не знае -такъмите на елитен спинингист са равни на къща в Странжата......Всеки си прави избора.........Откъдето и да го погледнеш спининговия риболов си е доста скъпо занимание
и аз го усетих това нещо.
![]()
Не бива да се правят чак такива разделения както написа по-горе. Всеки според чергата си, според менНяма място дори и за завист, че еди кой си ползвал скъпо струващи примамки и такъми...., аз пък си карам с ниско бюджетните примамки и такъми и пак хващам риби
.
Прав си колега -изказох се доста крайно.За завист пък въобще не става дума.Аз също основно скачам на воблери 15+ лв ,ама ме е яд на себе си защо влязах във филма.......егати крастата.Ловя основно на Тунджа.Това лято посях 15-20 скъпи воблера който съм приел че са консуматив ,но най- тъпото е ,че хвана чалъма на някой,посея го -той пък вече го няма наличен и така.....Кефа цена няма ,но в моя случай яко удря по джоба.Може би ми липства опит и търпение когато сменя мястото първо да го проуча ,не на 4-5 хвърляния да посея 2-3 примамки и пак 50 лв назад.Абе луда работа....Лошото е ,че когато се научим на скъпото......няма връщане назад.Та затова попитах за някаква разумна и приемлива алтернатива.
-
- Модератор
Ето ви случка от миналата събота. Отивам на реката със спининга и гледам 3-4 момчетии ромчета. Водата мътна, но тъй и тъй съм отишъл, "преслушах" два участъка. Смених 6 воблера, пробвах и с блесна, но нъцки - няма активност на хищник. Отивам при момчетиите и гледам - директен телескоп без връхна секция. Първите две секции "обинтовани" с изолирбанд.
Момчето замята с голям зор, защото няма и олово на линията и повода потъва едва, едва. Оказа се обаче, че вадят Кефалчета - показаха ми десетина.Жадно разглеждаха спининга ми, но капо бях аз. 

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
единствените евтиниики които дават резултат в 90% от случайте според мен са клатушките и въртящите,говоря за примамки до 1.50 лв
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

Ценовият диапазон до 1,50 лв е най-интересния за мен.... Би ли дал подробности колега
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Ами безименни клатуни и въртящи,имитации на известни марки.Клатушки Манчо,има едни в "Империята"по 1.60,а в Дупница съм намирал и по 50 стотинки,на тези които изброих(като седна на комп. ще сложа и линк)съм имал щуки по 2,500-3кг.
Tell people there’s an invisible man in the sky who