Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

надувна лодка
Модератор: emo vasilev
Re:
http://www.balkanboats.com/productdetai ... =88&id=163гост написа:Аз искам да ппопитам има ли някакъв начин да си импрегнирам плата на лодката защото спада от самия плат - мястото е около 40-50 кв.см.
Консултирай се и опитай това.
Re: надувна лодка
Здравейте , изчетох темата , търсих и в интернет но май само тук е писано по въпроса. Имам надувна лодка , 2 от камерите изпускат , от каде не знам , имам си колесарче и по принцип се старая да държа лодката надута но ... Та искам да ми я напълнят някаде с пяна , можете ли да ме насочите към фирма или майстор , от София съм. Благодаря.
-
- новобранец
ако някои ми каже къде в бургас да си напълня лодката ще съм най щастливия пич ж бургас ама няма обиколих цялата мерия и не та не.
- krokibg
- учете се от него
Имате завод за стиропор,там правят майче вафли-пана за строителство на халета,с които ги зотварят/две ламарини а в средата пяна/.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Колеги вижте това http://www.fishing-mania.com/ads/view_ad.php?id=6694
Имам колега със същият проблем, който го е решил по следният начин:
1. Разпробил е лодката през около 30см отгоре.
2. През всяка дупка е вкарал пяна, като изчаква да се разшири и тогава вкарва през другата дупчица и пак така.
Каза че са му отишли около 12 флакона пяна ( колкото за една уфимка ) и е станала
долу-горе идеална. Но не съм я виждал как е станала. Ако някой иска да пробва. И аз имам една за правене с пяна но е много голяма и и се чудя дали да я правя ( 6 местна е )
1. Разпробил е лодката през около 30см отгоре.
2. През всяка дупка е вкарал пяна, като изчаква да се разшири и тогава вкарва през другата дупчица и пак така.
Каза че са му отишли около 12 флакона пяна ( колкото за една уфимка ) и е станала
долу-горе идеална. Но не съм я виждал как е станала. Ако някой иска да пробва. И аз имам една за правене с пяна но е много голяма и и се чудя дали да я правя ( 6 местна е )
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Става с флакони двукомпонентна пяна но са много скъпи -10лв. бройката.Технологиата е следната:Почва се от далечния край на винтила,като се пробива дупка ,вкарва се един флакон и се чака да се втвърди.После пак се пробива от там дето е стигнала пяната и....
Другия начин е да търсиш от фирмите дето нанасят полиуретан за изолации.
http://www.en-impex.com/Service_polyurethane.html
Другия начин е да търсиш от фирмите дето нанасят полиуретан за изолации.
http://www.en-impex.com/Service_polyurethane.html
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Има и друг начин ако искате да поправите лодката си а не да я разваляте! Днес докато си рових, намерих една рекламна страница на някаква фирма която поправя цялостно или частично лодки. Ако някой има интерес нека ми пише на ЛС за да не правим реклами тук. Записал съм им телефона и Е-майла. Незнам за какви цени става дума но ще помогна на всеки който иска. Успех !
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега,след определен брой години надувните стават неспасяеми и са за боклука или заdooj написа:Има и друг начин ако искате да поправите лодката си а не да я разваляте! Днес докато си рових, намерих една рекламна страница на някаква фирма която поправя цялостно или частично лодки. Ако някой има интерес нека ми пише на ЛС за да не правим реклами тук. Записал съм им телефона и Е-майла. Незнам за какви цени става дума но ще помогна на всеки който иска. Успех !
надуване с полиуретан.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Колега,след определен брой години надувните стават неспасяеми и са за боклука или за
надуване с полиуретан.[/quote]
Съгласен съм с теб. Но понякога и не толкова стари лодки гърмят от пре-надуване!
И аз самият имам една лодка която не става за нищо друго освен за пълнене с пяна ( пък да дстава каквото ще с нея )
Това беше за тези за които още има спасение
надуване с полиуретан.[/quote]
Съгласен съм с теб. Но понякога и не толкова стари лодки гърмят от пре-надуване!
И аз самият имам една лодка която не става за нищо друго освен за пълнене с пяна ( пък да дстава каквото ще с нея )

Това беше за тези за които още има спасение

Имаме една надуваема лодка 3.50 м. Zodiac с дървен под и надуваем кил . Изпуска от 1-2 места сравнително бавно . Лодката външно изглежда запазена дъното също , но фабрично лепените и части на места по балоните и транеца са тръгнали да се отлепят, а на места са здрави. Повече е стояла отколкото да е ползвана. Някъкви идеи или свестен специалист за ремонт във Варна ? Или с пяна ако все пак някъде се прави и става ОК ?
Моята лодка , 3.6 за момента не изпуска и си е добре но честно казано ме е страх да не се спука от кукичка или нещо друго във водата и да стане беля , та за това почнах да търся вариант да я направя непукаема. Първо мислех да я пълна с пяна , говорих с много хора , част от тях биха се навили да я напълнят но за да стане това лодката трябва да се разпори или надупчи и накрая ще се получи нещо много грозно което ще се деформира и накрая ще се изхвърли. Та след това ми хрумна нещо за което бих искал вашето мнение. Ако надуя лодката и и метна няколко пласта епоксидна смола и стъкломат или там както се казва , лодката ще стане пласмасова , след това една шкурка и боядисване. Как мислите ще се получи ли ? Като тегло не ми се вярва да стане по тежка от колкото ако се напълни с пяна но нека някой който се е занимавал или е пълнил лодка да сподели какво е теглото.
Пяната е обемна и е лека докато смолите са плътни и тежки. Според мен за да я олбечеш цялата и да стане здрава ще ти трябват 3 пласта, а това е доста смола и кг. , Инъче що да не става ще изглежда , като водно колело 

Aз друго мисля . Пяната, която е за уплътнение на врати (касите) уплътява добре, но не раздува , като тази, която се ползва за дограмите. Мисля, че тя ще е много по-добър вариант и може да не гръмне и да не се дупчи лодката за да излезне остатъка от пяната. Ако беше по обикновенна лодка щях да провам идеята ама този Зодиак малко ме спира ... Все пак ако някой има лодка за изхвърляне нека пробва и сподели.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Обикновенната строителна пяна не може да се стяга в затворени пространства.За целта е нужна пяна с втвърдител.