съвети и препоръки за фидер

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: съвети и препоръки за фидер

Мнение от С.Върбанов »

Не знаех ,че когато съм на риба съм на състезание и не трябва да ловя , както на мен ми харесва :shock: Освен , че се състезавам със самия себе си :lol: А за кошници имам да те затрупам до колената поне :mrgreen:

п.п. Имам и 4 коленни :wink: :rolleyes:
И не разбрах ти какво разбираш и какво общо имаш с фидер риболова ? С тези сигнализатори на които си подпираш фидерите ползвайки ги за дънни въдици пак с метод монтажи докато си ловиш с директния :roll: :lol: Ако не ловиш с тях постоянно си вземи шарански сопи защото се обезсмисля самия ти риболов и да казваш , че ловиш на фидер докато цъмбуркаш с директния пред теб :idea: И когато тръгнеш по състезания тогава пиши какво е разрешено на тях и какво не :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Доста смешен спор, приключвайте вече.

Адвенчърър-а е чудесна въдица, ако търсиш умалено дърво. Гъне се само връхчето му, а ако успееш да го натовариш се получава сгъване в две криви и голямо право парче в средата :lol: Имам го на 3.30м и освен с външен вид и тегло с нищо не превъзхожда най-евтините модели на пазара. Акцията е безумно занижена, а при замятане цялото усилие пада върху връхчето и влакното. Върховете са много чувствителни и "бавни", което на мен ми харесва много.
Почти всеки композитен фидер би работил по-добре, въпреки по-голямото си тегло.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

chirusa_bg написа:
Адвенчърър-а е чудесна въдица, ако търсиш умалено дърво.
В другите два дължини не е така , иначе с всичко по горе съм съгласен...
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Като почнеш да ловиш и с фидер, тогава може да умуваш по въпроса. Риболова с хранилки "метод фидер" е забранен и в модерния шаранджийски състезатезателен риболов, и в състезателния фидерен риболов ; с две думи това си е риболов "на дъно" и няма нищо общо с общоприетите принципи за риболова с фидер . Много си далеч от тези неща, и като гледам няма как да станеш по-близо с триколенните сопи, "методите" и тъпите самозасичащи монтажи с плетени поводи и куки за акули, без значение какво пише на тях и колко парички струват!

п.п. вярно е че предпочитам да ловя с директни телескопи и за по-нататък пак ще бъде така, ноооо... имам и доста запомнящи се излети и само с фидер и то "класико" за разлика от разите паткарски дънарски варианти, в паткарници и подобни локви, Заре!
+1 :smt023
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

chirusa_bg написа:Доста смешен спор, приключвайте вече.

Адвенчърър-а е чудесна въдица, ако търсиш умалено дърво. Гъне се само връхчето му, а ако успееш да го натовариш се получава сгъване в две криви и голямо право парче в средата :lol: Имам го на 3.30м и освен с външен вид и тегло с нищо не превъзхожда най-евтините модели на пазара. Акцията е безумно занижена, а при замятане цялото усилие пада върху връхчето и влакното. Върховете са много чувствителни и "бавни", което на мен ми харесва много.
Почти всеки композитен фидер би работил по-добре, въпреки по-голямото си тегло.
Твоя явно е дефектен или па оня фен на шиманата го е изпрошнал на Богров. :mrgreen: :mrgreen: :D :drinkers:
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Сигурно го е разглезил Шиманолюбеца :lol: :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Ей го 3.30-то и какво и как се лови с него(без сигнализатор, Заре)

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=68845

Ей го и тука пак и пак е без сигнализатир(освен ако таргет борда се брои за сигнализатор), а за сметка на това пък оная сопа Шиманото е със сигнализатор.... :mrgreen: :mrgreen: :drinkers:

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=69338

п.п. а ся Заре, пак напиши че не ловя и с фидер!!! :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Изображение
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Бачо Илия написа:Ей го 3.30-то и какво и как се лови с него(без сигнализатор, Заре)

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=68845

Ей го и тука пак и пак е без сигнализатир(освен ако таргет борда се брои за сигнализатор), а за сметка на това пък оная сопа Шиманото е със сигнализатор.... :mrgreen: :mrgreen: :drinkers:

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=69338

п.п. а ся Заре, пак напиши че не ловя и с фидер!!! :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Бачо, престани да се палиш и ти!!
Като заредена пушка си !!!
:wink:

Ся момчето пита за някакъв Фидер до 40 лева.
Аз лично...... Бе еба ли го !!!!
А и той сега почва да се пали !!!!
Какъвто и да хване, нема се задържи много при него :)
Много писане ще му ударим, ама най накрая пича ще си вземе не каквото иска а каквото може !!!!
Ся, за да започне и да си има фидер въдица, според мен нека се свърже с тебе Бачо, дай му телефона ти и да си вземе един адвенчър или Хътър Фидер на Глоб.
Поясни му нещата !!! Кажи му истината, ти поне си доста компетентен на тази тема та нема излъжеш момчето !!!
каквото и да му кажеш мисля че ще те послуша !!!
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Границата за читав фидер е +25лв
http://www.riboci.com/%D1%80%D0%B8%D0%B ... uct_id=364
...и поне го виждам как работи почти на всеки мой излет,че съм дал на моя приятел същия :D Единствено за река иска един по-твърд връх :idea:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Иво, аз въобще не се паля, нито пък лично съм препоръчвал нещо. Ловя еднакво добре и с фидери от 25 лева, и с фидери от 250 лева(по-скъпи не съм имал). По мое лично мнение, като цялостна визия и концепция, двуколенните фидери са няколко идеи по-добри и доставят повече удоволствие при риболов и вадене на риба от триколенните, като и при двата вида има различи ценови класове- нисък, среден, висок и най-висок; на всеки според джоба или желанието и вманиачаването по този вид спорт- познавам колеги с финансови възможности, но с предпочитания такъмите им от висок клас да не са фидери, а фидерите им да са за колкото за оттърване на щекарски валат(примерно).... при това положение, по-добрият вариант е двуколенен Адвенчър, пред двуколенен Грейс(те нямат триколенни)... :D
Печалното обаче в тази тема е някой да квалифицира доказали се модели от ниските ценови класове(60-70лв.) като "боклук", ели пък и преднамерено и поне за десети път да ме чопли "как не съм ловял на фидер"! :axe:
Толкова по този въпрос! :drinkers: 8)
Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Когато те видя да ловиш с фидер тогава ще спра - убеден съм , че това няма да се случи никога :idea: Няма да ми четеш и копираш , като копирна машина всичко що видиш по руските форуми и да ми се правиш - не и на мен :wink: За теб фидера не е основен риболов , а страничен/второстепенен така , че не се прави на ощипан пред хората които не те познават :axe: Искаш и се опитваш да продаваш боклуци на хората - не ме вълнува изобщо , но не ги лъжи , че това е фидера в този ценови клас защото си много далеч от истината :idea: И да приключа с твоите измислени въдички - няма нищо реално в тях - това е за хората , които не са наясно с тях :idea: Ицо е дал по добрия пример и вариант в случая за този ценови клас :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Ами отвори двата линка по-горе в темата и си направи записки за "еталон на риболов с фидер на свободен водоем"(качил съм по форумите и още стотина такива излети за последните 3-4 години). :D То вярно че няма как и къде да ме видиш как ловя с фидер; в общи линии няма и от къде да го прочетеш...по обясними причини, ама те колегите не ядат доматите с коловете и сигурно виждат за какво става въпрос... :idea: :wink: Съвсем нормално е фидера да не ми е точно основния риболов(в БГ се практикува от не повече от 2-3% от риболовците)- освен с фидер и пикер, ловя с директни, спидита, уипове, мачове, болонези, на дъно, сбиролино, спининг и джиг-спининг от брега и т.н.....и на теб въобще не ти влиза в работата какви са ми точно предпочитанията; има си група с оцветени в зелено никове, където можеш да претендираш относно кой, какво предпочита и дали му е там мястото, ама аз не съм в нея, няма и никога да бъда(както и доста други колеги, някои от които ловят само с фидер и пикер)! :idea:

п.п. и не ме наричай "лъжец" МОЛЯ! :evil:(уведомил съм админа по този въпрос) :idea: :wink:
Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

С хора пиещи 2х100 с кафето не мога да споря ! Нямам и желание да го правя :lol:

п.п. И виждам всичко , което качваш по форумите и затова смея да твърдя това , което пиша , а и наистина хората виждат и не са слепи с какво ловиш и как фидерите ( ако са там изобщо ) са оставени на колчета със сигналзиатори :lol: :wink:

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

С.Върбанов написа:С хора пиещи 2х100 с кафето не мога да споря ! Нямам и желание да го правя :lol:

п.п. И виждам всичко , което качваш по форумите и затова смея да твърдя това , което пиша , а и наистина хората виждат и не са слепи с какво ловиш и как фидерите ( ако са там изобщо ) са оставени на колчета със сигналзиатори :lol: :wink:
Имам само един сигнализатор и го ползвам понякога (миналата година общо един път)само с фидер Шимано 3.66/4.27! :mrgreen: :mrgreen: :drinkers:

п.п. що ли ми се струва че тази тема трябва да се отключи:

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=66957

:idea: :wink:
Изображение
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

"Ще те светнем... Ида е съфорумец, който е с наказание БАН! Та има наказание понеже не се съобразява с правилата, и не си спазва обещанията (мисли се за нещо като безсмъртен... бърка свободатата със свободията)... и затова в момента е в това положение! "

Това са думите на al capone какво ще кажеш да върнем тая тема.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Заключено

Обратно към “Риболов на фидер”