Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Бързо питане за плетено влакно
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Бързо питане за плетено влакно
Казах ли тиfixxer написа:...Сега да не кажете...

Като се върнеш ще имаш време да се "преоборудваш" , тъкмо вече ще си си изяснил какво точно ти трябва .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Днес минах през Варна, та поизплакнах погледа и участвах в тестове.. 

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

- Vid
- кандидат преподавател
И, кФо си взе?capetano написа:Днес минах през Варна, та поизплакнах погледа и участвах в тестове..
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Ааа, една лоша болест ме е подгонила, та стисках юмруци в джобовете и не посмях да си вадя ръцете оттам 

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

- murphymet74
- ще става разбирач
Кажете нещо за YGK G-soul SS112 10 лб. дават го потъващо,става ли за воблери и блесни или само за силикон.
- Павел Иванов
Ще помоля ИГК 10 либри да не се бърка с евентуално ползваното до сега ПП , Стрен , Спайдър и пр. на 10либри , или такива но нейм с обявен размер 0.10 . Като цяло то е много по-тънко от другите упоменати до тук . Аз лично не го препоръчвам във вариант 10 либри ако ще се ползва често с въртележки , а също така и с яки такъми . Това го говоря от години ама не всеки го е чул или прочел . Примерно преди доста време се наложи да убеждавам адаша , колега модератор именно в предимствата на ИГК като брейд . Бяхме на едно състезание на Тунджа и уеко се бехме понаквасили вечерта на масата . От там се почнаха едни тестове на брейдове и макари ...
Примерно аз заложих Дайва Сол 2500 с ИГК Г-Соу , бялото , на 14 либри , срещу Шимано техниум 4000 и доста по-едродиаметърен Спайдър на адаша , за съжаление не помня точно колко либри , помня че беше нещо впечатляващо като обявени показатели . Ако той помни , може да ги упомене . За тест инструмент ползвахме дъмпела на колегата Злати , Zlak , с тегло около шест кила и половина . Та Г-Соуа на 14 либри се късаше точно при повдигането им , демек си държи шесте килограма от всякъде . Брейда на адаша , както споменах с в пъти обавени по-впечатляващи показатели , се късаше малко след това , като задържаше дъмпела , което даваше презумцията че ще държи около седем килограма , при обявени му много повече . Да не говорим за разликата в диаметрите . Авансовите системи , или драга , на Сола 2500 и Техниума 4000 си държаха наравно та ...
Демек когато питате какъв диаметър ви трябва от японските брейдове , задължително упоменавайте с какъв такъм ще ги ползвате . Така ще получите много по-реалистичен отговор било то от мен , било от адаша , било от друг ползвал ги .

Демек когато питате какъв диаметър ви трябва от японските брейдове , задължително упоменавайте с какъв такъм ще ги ползвате . Така ще получите много по-реалистичен отговор било то от мен , било от адаша , било от друг ползвал ги .
Павел Иванов
Павел Иванов
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз ще взимам 16лб от игк пък ще видим.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Сефтосах спининга. С това влакно кастинга ми не беше нещо невероятно, но беше приемлив. Рибата беше баракуда около 50 сантиметра с воблер Yo-Zuri F 980 - CRYSTAL 3D MINNOW 110S HRH.
Този път обаче, риболовът беше по-интересен с естествена стръв, а именно малки рибки (около 2 см), на които кълвяха много мазни заргани като в "Метро"
Кулминацията беше рибата, която ковнах между зарганите, а именно този паламуд.
Борбата беше жестока. Основното ми влакно беше Trabucco S-force Long cast 0.18, а повода Owner 0.16, Кука Trabucci Akura 910N. Аванса си свиреше, а рибата не се появяваше
В крайна сметка, след няколко минути борба, тя беше при мен.
Това са ми всички снимки от 5-те дни, защото не си водя фотограф с мен
Хванахме и 2 октопода. В крайна сметка - много приятни емоции, както и много изводи за тактики и методи на ловене за следващия път.
Този път обаче, риболовът беше по-интересен с естествена стръв, а именно малки рибки (около 2 см), на които кълвяха много мазни заргани като в "Метро"

Кулминацията беше рибата, която ковнах между зарганите, а именно този паламуд.
Борбата беше жестока. Основното ми влакно беше Trabucco S-force Long cast 0.18, а повода Owner 0.16, Кука Trabucci Akura 910N. Аванса си свиреше, а рибата не се появяваше

Това са ми всички снимки от 5-те дни, защото не си водя фотограф с мен

http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
Да подпитам и аз като ще е така, какво влакно да избера за Sakura Shinjin 1.83м. Light 2-7гр., макара Abu Garcia Orra S20 и цел кефалчета по рекички?
- Павел Иванов
YGK G-soul - #1(0,165мм)-10лб
Павел Иванов
Павел Иванов
Здравейте колеги.Тепърва прохождам в спининг риболова.Изчетох доста от темите свързани с него.Някой неща(си мисля)че разбрах,но за други се обърках напълно.И май без малко помощ от ваша страна трудно ще се справя.Г-н Иванов цитира японски влакна с японска номерация-YGK,Varivas,Toray и др.,но мен лично ме интересуват тези и разликата,която откривам при техните обозначения.Като най-вероятно аз нещо не разбирам и ще помоля за малко разяснение,за което предварително благодаря.За какво става на въпрос:
YGK G-Soul SS112-150m-Универсално 8 нишково влакно(4 динема и 4 естер нишки),подходящо за всички видове спинингови техники.
14лб(#1,2)-0,18мм
16лб(#1,5)-0,205мм
20лб(#2)-0,235мм
• VARIVAS Avani Sea Bass MAX PE8 150m 1,2/24,1 lb
• VARIVAS Avani Sea Bass MAX PE8 150m 0,8/16,7 lb
• VARIVAS Avani Sea Bass MAX PE8 150m 1,0/20,2 lb
TORAYSBPE# 0.8 #0.8 15 lb
TORAYSBPE# 1 #1.0 18 lb
TORAYSBPE# 1.2 #1.2 20 lb
TORAYSBPE# 1.5 #1.5 22 lb
TORAYSBPE# 2.0 #2.0 26 lb
Та въпроса ми е,и трите за 8 нишкови,защо се получава тази разлика в номерацията?Примерно:
YGK -14лб(#1,2)-0,18мм
VARIVAS -1,2/24,1 lb
TORAY -1.2 20 lb
Още веднъж,благодаря на отзовалите се.
YGK G-Soul SS112-150m-Универсално 8 нишково влакно(4 динема и 4 естер нишки),подходящо за всички видове спинингови техники.
14лб(#1,2)-0,18мм
16лб(#1,5)-0,205мм
20лб(#2)-0,235мм
• VARIVAS Avani Sea Bass MAX PE8 150m 1,2/24,1 lb
• VARIVAS Avani Sea Bass MAX PE8 150m 0,8/16,7 lb
• VARIVAS Avani Sea Bass MAX PE8 150m 1,0/20,2 lb
TORAYSBPE# 0.8 #0.8 15 lb
TORAYSBPE# 1 #1.0 18 lb
TORAYSBPE# 1.5 #1.5 22 lb
TORAYSBPE# 2.0 #2.0 26 lb
Та въпроса ми е,и трите за 8 нишкови,защо се получава тази разлика в номерацията?Примерно:
YGK -14лб(#1,2)-0,18мм
VARIVAS -1,2/24,1 lb
TORAY -1.2 20 lb
Още веднъж,благодаря на отзовалите се.
- Павел Иванов
Ще рече че при еднакъв диаметър , има варианти на различна издръжливост на дадена линия .
При американската стандартизация се упоменава само носимостта а не диаметъра , който при определен тест носи приблизително еди колко си . При японките се споменават и двете като гледат да го правят максимално достоверно за разлика от линиите предназначени за европейският пазар .
При американската стандартизация се упоменава само носимостта а не диаметъра , който при определен тест носи приблизително еди колко си . При японките се споменават и двете като гледат да го правят максимално достоверно за разлика от линиите предназначени за европейският пазар .
Павел Иванов
Павел Иванов
Мерси за отговора.Мисля,че ми се изясни.
VARIVAS 1,2/24,1 lb
=
YGK G-Soul SS112 14лб(#1,2)-0,18мм
=
TORAYSBPE# 1.2 #1.2 20 lb ,но по диаметър на влакното.
А по издържливост
VARIVAS 1,0/20,2 lb
=
YGK G-Soul SS112 20лб(#2)-0,235мм
=
Това означава ли,че VARIVAS е два пъти по-тънък от YGK G-Soul SS112,но със същата издържливост(че и малко по-добра)?
п.с.Извинявам се за въпросите,ако се струват глупави на някой,но сега навлизам в тази материя(плетени влакна) а и спининга като цяло,с изключение някой и друг ден мятане на блесни,и ми е интересно да науча колкото може повече.
Благодаря предварително
VARIVAS 1,2/24,1 lb
=
YGK G-Soul SS112 14лб(#1,2)-0,18мм
=
TORAYSBPE# 1.2 #1.2 20 lb ,но по диаметър на влакното.
А по издържливост
VARIVAS 1,0/20,2 lb
=
YGK G-Soul SS112 20лб(#2)-0,235мм
=
Това означава ли,че VARIVAS е два пъти по-тънък от YGK G-Soul SS112,но със същата издържливост(че и малко по-добра)?
п.с.Извинявам се за въпросите,ако се струват глупави на някой,но сега навлизам в тази материя(плетени влакна) а и спининга като цяло,с изключение някой и друг ден мятане на блесни,и ми е интересно да науча колкото може повече.
Благодаря предварително
- Павел Иванов
Това означава само и единствено че не бива да правиш съпоставка между осем жилни и четири жилни линии
При читавите брейдове на реномирани производители от типа на Враривас , ИГК , Торей , Сънлайн , четири жилните "плитки" в размер 1.2 са с издръжливост от около 14 либри а осем жилните , в същият размер са около 20 либри . От година и нещо Варивас прилагат обозначението МАХ еди колко си , с което прибавят либра две отгоре . Тоя МАХ обаче е предвиден при 50% изнесена линия , съчетано със спокойна вода и добре настроен аванс на база оптимален такъм за съответната линия .
Предимството на осем жилните брейдове е че са с по-голяма носимост на мъртва тежест , по-кръгло сечение но пък се износват много по-бързо от четири жилните си събратя . Ако човек лови с добре съчетан качествен такъм и няма проблем да сменя линията си всяка година , то бих препоръчал осем жилните брейдове . Ако е настроен по-универсално и иска да лови по-дълго време с дадена линия , то четири жилната е решението в случаят .

При читавите брейдове на реномирани производители от типа на Враривас , ИГК , Торей , Сънлайн , четири жилните "плитки" в размер 1.2 са с издръжливост от около 14 либри а осем жилните , в същият размер са около 20 либри . От година и нещо Варивас прилагат обозначението МАХ еди колко си , с което прибавят либра две отгоре . Тоя МАХ обаче е предвиден при 50% изнесена линия , съчетано със спокойна вода и добре настроен аванс на база оптимален такъм за съответната линия .
Предимството на осем жилните брейдове е че са с по-голяма носимост на мъртва тежест , по-кръгло сечение но пък се износват много по-бързо от четири жилните си събратя . Ако човек лови с добре съчетан качествен такъм и няма проблем да сменя линията си всяка година , то бих препоръчал осем жилните брейдове . Ако е настроен по-универсално и иска да лови по-дълго време с дадена линия , то четири жилната е решението в случаят .
Павел Иванов
Павел Иванов