Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Що е то пъстървов риболов и има ли почва у нас?
Re: Що е то пъстървов риболов и има ли почва у нас?
Aз също ловя предимно през седмицата. Даже тая седмица вече два пъти.
Но просто си пускам рибите обратно. Едно поради това, че такова е вътрешното ми усещане, друго, че така казва закона. Добър или лош това е действащия закон! Аз си мисля, че ако всеки започне да игнорира закона, който не му харесва, по нищо не се различаваме от онея идиоти в парламента, против които протестираме в момента. Иначе се получава абсурд, викаме Оставка, че крадели и не спазвали законите, а в същото време си викаме -'бал съм го тоя закон, не ми харесва, нема да го спазвам!
Не ме разбирай неправилно. Знам, че с една риба няма да обезрибиш реката, въпроса е принципен.
Въпреки, че знаеш, предполагам, че най-лесно се обезрибява пъстървова река. Тази година вече три пъти ходя на една рекичка и за преход от около 3 километра хващам едни и същи 4 риби, на едни и същи места, вирчета по два метра. Всеки път се надявам да ми удари и на друго място, но не би. Само тези 4-те са. Ако всеки път си бях взимал по една риба, сега в реката щеше да е останала само една.
Поздрави: Краислав
П.С. Ето тук е подфорума за пъстървите:
http://www.nariba.com/forum/viewforum.php?f=175" onclick="window.open(this.href);return false;
Всеки пъстървъджия е добре дошъл, стига да спазва закона.
Но просто си пускам рибите обратно. Едно поради това, че такова е вътрешното ми усещане, друго, че така казва закона. Добър или лош това е действащия закон! Аз си мисля, че ако всеки започне да игнорира закона, който не му харесва, по нищо не се различаваме от онея идиоти в парламента, против които протестираме в момента. Иначе се получава абсурд, викаме Оставка, че крадели и не спазвали законите, а в същото време си викаме -'бал съм го тоя закон, не ми харесва, нема да го спазвам!
Не ме разбирай неправилно. Знам, че с една риба няма да обезрибиш реката, въпроса е принципен.
Въпреки, че знаеш, предполагам, че най-лесно се обезрибява пъстървова река. Тази година вече три пъти ходя на една рекичка и за преход от около 3 километра хващам едни и същи 4 риби, на едни и същи места, вирчета по два метра. Всеки път се надявам да ми удари и на друго място, но не би. Само тези 4-те са. Ако всеки път си бях взимал по една риба, сега в реката щеше да е останала само една.
Поздрави: Краислав
П.С. Ето тук е подфорума за пъстървите:
http://www.nariba.com/forum/viewforum.php?f=175" onclick="window.open(this.href);return false;
Всеки пъстървъджия е добре дошъл, стига да спазва закона.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Като четях дискусията си спомних една крилата шопска поговорка "Законо е врата у поле!" Като че ли в последните 24 години шопи никнат из всички краища на Родината
Затова и общо сме на такъв хал - от президента до последния редови шоп всеки се придържа към тази поговорка.Не протести, а задниците си да съдерем от протестиране, докато не изчистим от съдържание тази поговорка - чеп за зеле няма да става от нас, защото ще самовъзпроизвеждаме шопи по манталитет. И всеки ще е повече вожд, но много малко индианец.
Туй то. Пък, който иска нека си пцуе на воля по софиянци, варненци, филибелии и други народности. Навремето Александър Стамболийски бе казал: "Бийте гражданята по меките дупя!" И после се завъртяха едни боища и разделение, което и днес не свършва. А тарикатите и преди, и сега потриват доволно ръчици и ни смучат кръвчицата.
Да живей пъстървовий риболов!

Туй то. Пък, който иска нека си пцуе на воля по софиянци, варненци, филибелии и други народности. Навремето Александър Стамболийски бе казал: "Бийте гражданята по меките дупя!" И после се завъртяха едни боища и разделение, което и днес не свършва. А тарикатите и преди, и сега потриват доволно ръчици и ни смучат кръвчицата.
Да живей пъстървовий риболов!

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- кирил великий
- разбира нещата
И всеки друг риболов също!Да живей пъстървовий риболов!
Обещах да не отговарям повече и този пост не е отговор, а предложение.
Понеже се оказва, че според автора темата е пусната за да се коментират всички въпроси за пъстървовия риболов и законодателството, свързано с него – предлагам следното:
Който повдигна въпроси, където иска – да пусне темите, които го вълнуват. Например:
1. Защо разрешиха риболова през седмицата, без да може да се прибират риби.
2. Защо ИАРА не върши това или онова.
3. Защо никой не казва къде и как ги лови тия риби
4. Защо никой не казва къде зарибява, освен на световно известните Панега и Искрецка.
5. Има ли смисъл да се зарибява и какви са вредите и ползите.
Там хората, които виждат смисъл да отговарят – ще го направят, въпреки че повечето въпроси са дъвкани безброй пъти. Но няма как да разглеждаш такива въпроси – например за законодателството, като си пуснал тема, в която се хвалиш с нарушение на самия закон.
Специално по т.5 в манията има някъде такава тема със статут „Важна”, но не помня в кой подфорум беше, че не го гледам – май беше в Хвани и Пусни. Мисля че се казваше – „Размножават ли се зарибените балканки”
А понеже отнесохме доста обвинения, че зарибяваме разни вади, без да казваме къде – със собствените си и на наши приятели средства – това ще го коментирам.
Предлагам следното – Клуб Асенова Крепост и Клуб Станимъшки Балканки /ако не са едно и също/ – да съберат средства, да зарибят качествено някоя речка, и после да кажат на всички къде са го направили. А не всяка година да получаваме предложение ние да пуснем риби в техните райони, за наша сметка. Може би отношението на автора по този въпрос се дължи и на досегашните ни откази, може би не.
Но кой знае – някой ден може и да го направим – правили сме го и на 320км от Софето, а е го де Асеновград. Макар че шансовете след подобни активности като настоящата тема значително намаляват. Особено ако са начин на мислене в споменатите клубове, което не бих искал да вярвам.
Така че – нека някой, преди да обвинява – да събере средства, да пусне риби, и после да каже на всички къде. Считам това за висша проява на морал, за която ние не сме дорасли, за съжаление.
P.S.
Доценте, не си прав за шопите – не са лоши хора, но може и да не съм те разбрал
Понеже се оказва, че според автора темата е пусната за да се коментират всички въпроси за пъстървовия риболов и законодателството, свързано с него – предлагам следното:
Който повдигна въпроси, където иска – да пусне темите, които го вълнуват. Например:
1. Защо разрешиха риболова през седмицата, без да може да се прибират риби.
2. Защо ИАРА не върши това или онова.
3. Защо никой не казва къде и как ги лови тия риби
4. Защо никой не казва къде зарибява, освен на световно известните Панега и Искрецка.
5. Има ли смисъл да се зарибява и какви са вредите и ползите.
Там хората, които виждат смисъл да отговарят – ще го направят, въпреки че повечето въпроси са дъвкани безброй пъти. Но няма как да разглеждаш такива въпроси – например за законодателството, като си пуснал тема, в която се хвалиш с нарушение на самия закон.
Специално по т.5 в манията има някъде такава тема със статут „Важна”, но не помня в кой подфорум беше, че не го гледам – май беше в Хвани и Пусни. Мисля че се казваше – „Размножават ли се зарибените балканки”
А понеже отнесохме доста обвинения, че зарибяваме разни вади, без да казваме къде – със собствените си и на наши приятели средства – това ще го коментирам.
Предлагам следното – Клуб Асенова Крепост и Клуб Станимъшки Балканки /ако не са едно и също/ – да съберат средства, да зарибят качествено някоя речка, и после да кажат на всички къде са го направили. А не всяка година да получаваме предложение ние да пуснем риби в техните райони, за наша сметка. Може би отношението на автора по този въпрос се дължи и на досегашните ни откази, може би не.
Но кой знае – някой ден може и да го направим – правили сме го и на 320км от Софето, а е го де Асеновград. Макар че шансовете след подобни активности като настоящата тема значително намаляват. Особено ако са начин на мислене в споменатите клубове, което не бих искал да вярвам.
Така че – нека някой, преди да обвинява – да събере средства, да пусне риби, и после да каже на всички къде. Считам това за висша проява на морал, за която ние не сме дорасли, за съжаление.
P.S.
Доценте, не си прав за шопите – не са лоши хора, но може и да не съм те разбрал
-
- вече хвърля и на тежко
Щом го опряхме до морал, нека ви разкажа една история, която се случила наскоро. Имало на едно местенце едно мероприятийце от национален мащаб. Автора на постинга бил много радостен щото имал възможността да се срещне очи в очи с неговите идоли. И така, на втория ден от мероприятийцето, помолил работодателя му да го пусне за 30 мин. следобед за да може да се нарадва на големите спортисти. И разхождал си се той по пътя и си гледкал, и си се радвал. По едно време застанал до една малка групичка. Станал неволен свидетел на диалог м/у баща и син (около 12 годишен), в който бащата обяснявал на сина, че има състезания и тези състезания в дълбокия си смисъл били за да се популяризира спорта и да има повече съмишленици. Обяснявал му също така, че рибите задължително се пускат за да може после да има и кой друг да ги хване и пусне, и той да се порадва, като казвал му по този начин, ще се "запалят" и други хора по риболова(Нищо, че отвсякъде било заградено с гладни провинциалисти, невидели риба, които чакали крайния сигнал, за да налазят и да започнат да сечат). Дотук добре. Обаче изведнъж от реката се чуло вик: "Риба". Детето се зарадвало, че баткото е хванал и отишло да погледне как ще я изкара. Баткото или чичкото, изкарал рибата след грижливо кепчосване и... о неее, рибата заминала отзад в храстите. Детето се опулило невярващо и попитало: "Тате, ама нали се пускаха рибите". Таткото се изчервил и изпотил, нищо, че било дъждовно и хладно. Помълчал, помълчал па си хванал детето за ръчичка и си тръгнал. Автора на постинга и той погледал още някоя минута, ситуацията се повторила, станало му мъчно и си отишъл попарен на работа. Много ми е чудно, сред тук критикуващите ме, има и хора които присъстваха на събитието, ама не ги видях да ходят да дърпат уши и четат морал (недай си Боже и те да са постъпили така, ама не съм видял и не мога да коментирам), е какъв пример е това, на който да се подражава?!? Може би определящият стандарт е двоен. Това дете и баща му искам да ви попитам (а и другата публика), как ще процедират отсега нататък?
(Между другото малко преди тази сцена, за 10-на минути облових един участък и едни хора ми ръкопляскаха за пуснатия от мен кефал. НА МЕН ВИДНИЯ БРАКОНИЕР, можете ли да си представите?)
За Pitcha: Престани с момчетата от отбора, казах ти, че те нямат нищо общо с това, това, че съм споменал, че те са ми казали, че съществува магиятата риболов на пъстърва и ти естествено не си го прочел, не ги прави обект на публичен коментар от теб. Това какви за ви частните разговори, мен не ме интересува. Интересува ме, че сте ужасни моралисти пред компютъра, а навън сте си същите каквито не искате да бъдат другите. Пъстървата е жива и здрава дали те интересува или не и си е твой проблем, исках да ви изкарам от фантастичния свят в който живеете. Ако някога на Чая хванеш 40-сантиметрова надписана с АААА (четири пъти А, идва от Аврионов), да знаеш, че аз съм я хванал и пуснал четири пъти, и затова е станала такава и ти да и се порадваш, а и ти гарантирам, че бързея на който е уловена няма как да го знаеш, щот се минава през ужасен терен. Както казах на един друг много разбиращ, ние риба не ядем, като ни трябва ходим до магазина и си купуваме, пък и от Доспатската фабрика понякога намазваме, за добро поведение. Ние в Асеновград нямаме ИАРА, но затова пък имаме шерифи. Както ти казах сами си опазваме богатсвото.
Щом дойде деня в който да се събудите и разберете, че има и други риболовци които също хващат риби, всичко ще се нареди. Дотогава ще дебнете някой да се изтърве и да го плюете и омаскарявате. В мига който се осъзнаете, тогава и ще дойде реда, и демокрацията! Дотогава, довиждане!
П.С. Мога да ви разкажа и една друга история за едни със шнурове, но ще си я оставя за мен засега.
П.П.С. Между другото, заглавието на темата беше крайно изразено, обаче за жалост се оказа, че четенето не се съвместява с мисленето и освен да плюете, друго неможе да направите.
(Между другото малко преди тази сцена, за 10-на минути облових един участък и едни хора ми ръкопляскаха за пуснатия от мен кефал. НА МЕН ВИДНИЯ БРАКОНИЕР, можете ли да си представите?)
За Pitcha: Престани с момчетата от отбора, казах ти, че те нямат нищо общо с това, това, че съм споменал, че те са ми казали, че съществува магиятата риболов на пъстърва и ти естествено не си го прочел, не ги прави обект на публичен коментар от теб. Това какви за ви частните разговори, мен не ме интересува. Интересува ме, че сте ужасни моралисти пред компютъра, а навън сте си същите каквито не искате да бъдат другите. Пъстървата е жива и здрава дали те интересува или не и си е твой проблем, исках да ви изкарам от фантастичния свят в който живеете. Ако някога на Чая хванеш 40-сантиметрова надписана с АААА (четири пъти А, идва от Аврионов), да знаеш, че аз съм я хванал и пуснал четири пъти, и затова е станала такава и ти да и се порадваш, а и ти гарантирам, че бързея на който е уловена няма как да го знаеш, щот се минава през ужасен терен. Както казах на един друг много разбиращ, ние риба не ядем, като ни трябва ходим до магазина и си купуваме, пък и от Доспатската фабрика понякога намазваме, за добро поведение. Ние в Асеновград нямаме ИАРА, но затова пък имаме шерифи. Както ти казах сами си опазваме богатсвото.
Щом дойде деня в който да се събудите и разберете, че има и други риболовци които също хващат риби, всичко ще се нареди. Дотогава ще дебнете някой да се изтърве и да го плюете и омаскарявате. В мига който се осъзнаете, тогава и ще дойде реда, и демокрацията! Дотогава, довиждане!
П.С. Мога да ви разкажа и една друга история за едни със шнурове, но ще си я оставя за мен засега.
П.П.С. Между другото, заглавието на темата беше крайно изразено, обаче за жалост се оказа, че четенето не се съвместява с мисленето и освен да плюете, друго неможе да направите.
Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
6. За и против състезанията по риболов на пъстърви в река.
Тая тема ще изпише кофи с мастило. Ако я пуснеш – ще те подкрепя. За нарушенията на закона – нема начин.
Но стига си ревал, че ти се правят на моралисти. Хвалиш се с нарушение на закона – критикуват те, вместо да те хвалят – кво толкоз?
Тая тема ще изпише кофи с мастило. Ако я пуснеш – ще те подкрепя. За нарушенията на закона – нема начин.
Но стига си ревал, че ти се правят на моралисти. Хвалиш се с нарушение на закона – критикуват те, вместо да те хвалят – кво толкоз?
-
- вече хвърля и на тежко
Пак само прочиташ буквите, а не осмисляш! Чети и мисли
Истината е някъде там!!! Три страници се изписаха, толкова ли не проумя?!?!? Ако исках да рева, отдавна щях да го направя.

Ревеш бе приятелю. Цялата тема орева. У Софето само можели, па у Станимъка – не. Па зарибявали без да ти казват. Па никой не ти казвал къде и как ги лови. Па за състезанията – за тях си адски прав обаче. Въобще – ти си жертвата, а светът е пълен с гадни моралисти, хейтъри и тем подобни. Според мен – ревеш. Тва ако не е рев, не знам кое е.....
P.S.
Дай да чуеме и за шнура квото има там.
P.S.
Дай да чуеме и за шнура квото има там.
-
- вече хвърля и на тежко
Жив и здрав да си
Клавиатурата е мокра. По-горе написах: Довиждане! Аз бях дотук 

-
- вече хвърля и на тежко
pitcha написа:Ревеш бе приятелю. Цялата тема орева.Па зарибявали без да ти казват. Па никой не ти казвал къде и *** ги лови. Според мен – ревеш. Тва ако не е рев, не знам кое е.....
Някой някъде да ти е искал нещо такова

- tiktak
- ще става разбирач
Да, разкажи.Avrionov написа:П.С. Мога да ви разкажа и една друга история за едни със шнурове, но ще си я оставя за мен засега.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Грозна работа! От началото до края все сиво и грозно.
Кому е нужно да ги пишете тези работи, его ли чешете, кривини в характера ли заглаждате? Едните лоши, че приели закон. Другите будали, че висят по язовирите. Третите не отворили специален раздел във форума. Всички криви и пречещи.
Това ли е пъстървовия риболов? Това ли е красотата да си сам сред природата?
Мирис на реваншизъм, полъх жлъч, вкус на недооцененост?
Изяж я гадината, дано поне вкуса отмине.
Кому е нужно да ги пишете тези работи, его ли чешете, кривини в характера ли заглаждате? Едните лоши, че приели закон. Другите будали, че висят по язовирите. Третите не отворили специален раздел във форума. Всички криви и пречещи.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
+1chirusa_bg написа:Грозна работа! От началото до края все сиво и грозно.
Егоцентричният и нахакан асеновградски специалист и риборадетел..................,що изобщо си пуснал тази тема.................,а 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
100% чалга - първа природа на комплексара е по-правилното заглавие на темата . Чудя се защо му се обръща внимание на този екземпляр . Просто няма смисъл . В подредените държави не само не се прибират пастървите но е забранено да се ловят на естествена стръв. Там за нарушение на закон не те питат какъв рицар си и колко риби си пуснал а ти конфискуват оборудването , глобяват те яко и не дай си боже да е размножителен период - затвор за 1 година при бай Стенли , строг но справедлив . До там я докарахме с тая чалга 

Опазвайте Рибата , за да има какво да се лови !!!