Реших - ще си правя лодка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
gentrata
новобранец
новобранец

Re: Реших - ще си правя лодка

Мнение от gentrata »

Вече с двигател 2.6к.с. парсун но такъв намерихме за проби! След това си купих 1 джонсън 25к.с. (глисира с почти 400кг хора)и ето клипчета:
http://www.youtube.com/watch?v=g7xilP2yRxU" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=TPiFgM0LITA-" onclick="window.open(this.href);return false;тук управлява помощник капитана.
http://www.youtube.com/watch?v=09s1QGq-_WY" onclick="window.open(this.href);return false;
ту сме с електричката само ама сме много хора- http://www.youtube.com/watch?v=8zWqdOWed-0" onclick="window.open(this.href);return false;
в общи линии съм много доволен тежка е около 110-120 кг 2 човека сме я носили на ръце на 20 м но си тежи, не може да се качва на покрив или трябва сме поне 4 човека но не си е работа. Сам човек я измъква цялата на брега ако не е много стръмен, никъде няма спукано или какъвто и да е проблем, единствено миналото лято пребоядисахме дъното пак защото по камъните беше много изподрано, понеже отпред не е остра излизам направо на брега с нея и не използвам ботуши!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Поне не се срамувам, че не.... ловя риба!
Аватар
gentrata
новобранец
новобранец

Мнение от gentrata »

Джонбота не е разпространен в Бг (не знам защо) за разлика от щатите и Австралия, за реки и язовири е идеален, вярно не е удобен за вълни, но пък аз при 30см вълни си събирам багажите и на масата!
chavdi
новобранец
новобранец

Мнение от chavdi »

gentrata написа:Здравей, колега, преди 3 години и аз много зарибен да си имам лодка, един приятел от водния клуб ми вика; -джонбота е твойта лодка ще ти излезе 200-300 лв идеална(не излезе толкова) и се почна:
проекта е руски, не мога да го намеря сега, моите размери са 424 см на 144 отготе погледнато. Материала е 6мм водоустойчив шперплат-буков от лесопласт Троян.
В процес на работата усилихме констукцията с по-дрели ребра и по-нагъсто, транеца ми е 40мм шперплат + букова дъска 25 мм , пейките са от 12 мм шперплат
Епоксидна смола и 650 гр стъкломат 1 пласт. Отвътре нищо, грунд за метал яко да да се напие дървото и боя автоемайллак
Супер лодчица , адмирации, но за жалост за мен са много важни килограмите. Не мога да си позволя да си купувам колесар така, че ще я мятаме на багажник.
Аватар
kar1k
новобранец
новобранец

Мнение от kar1k »

LOL много ми харесаха как се е получила честно!
http://www.evtini-mebeli.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
gentrata
новобранец
новобранец

Мнение от gentrata »

оригиналния проект беше за 60 кг с авиационен шперплат, ама всеки вика колкото по-голяма по-добре. И е вярно. За 200 лв си намерих туристическо ремарке с рег. и за 1 ден и още 25 лв стана колесар на преглед минавам с 1 шаран в чантичка :) е има и застраховка 50лв ама .........
Аватар
gentrata
новобранец
новобранец

Мнение от gentrata »

chavdi написа:
gentrata написа:Здравей, колега, преди 3 години и аз много зарибен да си имам лодка, един приятел от водния клуб ми вика; -джонбота е твойта лодка ще ти излезе 200-300 лв идеална(не излезе толкова) и се почна:
проекта е руски, не мога да го намеря сега, моите размери са 424 см на 144 отготе погледнато. Материала е 6мм водоустойчив шперплат-буков от лесопласт Троян.
В процес на работата усилихме констукцията с по-дрели ребра и по-нагъсто, транеца ми е 40мм шперплат + букова дъска 25 мм , пейките са от 12 мм шперплат
Епоксидна смола и 650 гр стъкломат 1 пласт. Отвътре нищо, грунд за метал яко да да се напие дървото и боя автоемайллак
Супер лодчица , адмирации, но за жалост за мен са много важни килограмите. Не мога да си позволя да си купувам колесар така, че ще я мятаме на багажник.
И аз така бях решил ............ колко кг мислиш че ще излезе това коте правиш? Ама честно? да не се окаже после че с 50 см повече ще е супер страхотна лодка, и ще тежи само 10 кг отгоре и друго: Едно е да носите 2 човека 80 кг съвсем различно е да ги качвате по покриви, колата се движи, не дай боже аварийно спиране или нещо подобно 1 стъкло или капак е скъпо ...........
chavdi
новобранец
новобранец

Мнение от chavdi »

Нямаш си на идея колко съм съгласен с това което казваш. Имам много добър приятел, който е на пост в регистрациите в КАТ. Това, което сподели с мен е, че след последната синхронизация с евро законите, единствения шанс да регистрираш колесар за лодка е да имаш документ от лицензиран производител, че това е колесар за лодка. Всякакъв вид шансове за преработка на туристическо ремарке, дори и минало през технотест, са изключени. Да не говорим пък да си го направиш в гаража. Остават вариантите :
1- закупуване на нов - 1500 лв + регистрация
2- закупуване втора ръка с регистрация - 1200 лв
абсолютно неприемливи на този етап суми, поне за следващите 3 години.
В момена лодката е около 35 кг, имам още детайли около 15 кг + смола и стъкломат 7 кг., така , че в най-лошия случай 60 кг. тотал. Скарите ще са разглобяеми, както и едната пейка.
Ето снимки от днес :

Тове е ортака на лодката
Изображение
Изображение
Аватар
gentrata
новобранец
новобранец

Мнение от gentrata »

не искам да те разубеждавам, но за да стане здрава, свястна лодка с този размер с този материал ще е поне 80 кг. Пожелавам ти успех, дано да остане на 60 кг. А относно ремаркето, от 5 г караме 3 различни ремаркета с 1 регистрация, еднакви на цвят. Единствения проблем е че не може да ги движим едновременно. Аз карам ремаркето и колесара с една рег. Има номер, има преглед, има застраховка, ако не правиш на умен никой не те закача и заминаваш!!! Обикновено се вози цял катун и трябва да стане ПТП или полицаите да са те нарочили нещо, за да те нарисуват!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Те полицаите и тук четат :idea: :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

gentrata написа:А относно ремаркето, от 5 г караме 3 различни ремаркета с 1 регистрация, еднакви на цвят. Единствения проблем е че не може да ги движим едновременно. Аз карам ремаркето и колесара с една рег. Има номер, има преглед, има застраховка, ако не правиш на умен никой не те закача и заминаваш!!! Обикновено се вози цял катун и трябва да стане ПТП или полицаите да са те нарочили нещо, за да те нарисуват!

А в талона какво пише, туристическо ремарке, платформа или колесар. Ако човек притежава ремарке с регистрация то този вариант http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=39532" onclick="window.open(this.href);return false; е много по удачен и законен
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Следващата стъпка е с един талон няколко коли да си карате. Само трябва да са мръсни, да не се познава какви са.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
gentrata
новобранец
новобранец

Мнение от gentrata »

rado25 написа:
gentrata написа:А относно ремаркето, от 5 г караме 3 различни ремаркета с 1 регистрация, еднакви на цвят. Единствения проблем е че не може да ги движим едновременно. Аз карам ремаркето и колесара с една рег. Има номер, има преглед, има застраховка, ако не правиш на умен никой не те закача и заминаваш!!! Обикновено се вози цял катун и трябва да стане ПТП или полицаите да са те нарочили нещо, за да те нарисуват!

А в талона какво пише, туристическо ремарке, платформа или колесар. Ако човек притежава ремарке с регистрация то този вариант http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=39532" onclick="window.open(this.href);return false; е много по удачен и законен
В талона пише туристическо ремарке!
Много добре го е измислил колегата. Аз правя същото само дето коша го няма :) Номера, стоповете и табелката са ми на подвижна телескопична шина.
Аватар
gentrata
новобранец
новобранец

Мнение от gentrata »

chirusa_bg написа:Следващата стъпка е с един талон няколко коли да си карате. Само трябва да са мръсни, да не се познава какви са.
Разбирам намека ти, но пусти недоимък, сега искам друг двигател да си купя, трябва да избирам колесар или двигател! Полицая ме пита, преглед и застраховка имаш ли ??????? Не казвам, че не могат ако искат да ме нарисуват, просто за мен това е начин безпроблемно да си разкарвам лодката по водоемите 20-30 пъти(като през изминалата не са повече от 10) в годината! Сега имам втора лодка и за нея най-вероятно колесара ще е с истинска регистрация, тъй като ще се закупи като такъв!
chavdi
новобранец
новобранец

Мнение от chavdi »

Днес имах няколко часа свободни и продължих с укрепването

Изображение
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Лодка над 3 - 3.5 х 1.2 - 1.4 трудно ще я докарате под 50-60 кг. за качване върху багажник.
Моята е 3.6 Х1. 45 тегло не не знам колко е, но я качваме двама спокойно на багажник на Клио, като от горе върху него има качен лек, но обемист багаж.
Трябва да се спазва много стриктно т.н. тегловна дисциплина. Лесно става по-тежка от предвиденото.
Ако не се държи постоянно на вода, спокойно може да мине без стъклоплат и смола. При един слой спестяват се около 10 кг. в зависимост от размерите. Някоя от банките могат да се направят подвижни и да се свалят от лодката.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”