Риболов около Стратони.
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Риболов около Стратони.
Тва важи за всички воблери, независимо от цената. Солената вода не прощава! Първо ръждясват халките, после куките. Независимо от миенето, след няколко излета халките и куките трябва да се сменят. Ако почне да ръждясва и самия воблер - тва вече проблем.MrNooneBG написа:А и още нещо, вероятно трябва да се мият със сладка вода веднага след риболов, че сега като ги погледнах имат ръжда.

п.п. И един въпрос към автора на темата. Питам от любопитство - защо избрахте да посетите точно Стратони?

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- тони котев
- научил се да хвърля
Колега ако си решил да почиваш на Стратони , изборът ти е доста неподходящ. Там има златна мина и морето винаги е мътно, освен това дълбочината започва почти от брега. Малко по-надолу (30тина км.) е Йерисо, там и риболова и плажа е в пъти по-добре.
- asenfisherman
- ще става разбирач
MrNooneBG,благодаря.Останалото го е казал колегата Баш майстор.Бих добавил само че при Японците процеса е позабавен,явно качеството на материалите има значение.
- максимов96
- вече хвърля и на тежко
Мале изтрих си коментара
бахти тъпия филм,ай са наново.Малко отговори и малко въпроси.Колега Счетовод отиваме за два дни, трима колеги сме.Би ли уточнил кои клатушки са удачни за риболов и кой воблер става.Репортажа си го помня спокойно.Колега баш_майстор мислиш ли,че трябва да измия и влакното.А и дестинацията не съм я избрал аз,избраха я колегите, ако аз трябваше да избирам дестинацията щях да Ви попитам първо.Малко въпросчета относно калмариерата.Мисля че като размер е добре,дълга е 12 сантиметра и е доволно тежка.Да попитам по кое време на деня е по-удачно да се лови.Гледах клипове в интернет как ловят през деня,но все пак калмариерата е светеща.Обяснете това онова за начина на водене.От клиповете които гледах в интернет разбрах, че трябва да се хвърли максимално навътре да се остави да потъне до дъното следват,няколко резки придърпвания и една голяма пауза около 10 секунди Ако някъде бъркам поправете ме.2въпросчета за полиангистрото.Мисля монтажа да бъде с подвижно олово около 100 грама поводът да лежи изцяло на дъното и как да закача рибката за полиангистрото.Разбрах, че първата кука трябва да бъде забита в главата другите кукички се увиват около тялото без да бъда забити и последната кука за опашката или.Ако съм прекалено нахален с въпросите си,моля да ме извините.Ето и малко снимки на тунингования воблер.А и щях да забравя да ви попитам.Предложете някое друго място за риболов, защото не е сигурно на 100 процента дали ще сме на Стратони може да отидем до Халкидики.Как е положението там,на кой ръкав върви риболова в момента?

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
Аз мия всичко със сладка вода след морски риболов, въпреки че ползвам такъми за солена вода. За мен влакното си гори в солената вода въпреки че колеги с доста повече опит в черноморския риболов не споделят моето мнение. Бяло море е доста по-солено. За полиангистрото куките които си подбрал са големи поне за мен. Иначе правилно си се насочил за закачането, Сарделата задължително прясна, не замразена се поставя в морска сол за да стегне и да не се разкапва. Пилешкото може да се третира по същия начин. Може да използваш подвижно олово 70-80-100-120 в зависимост от условията и желаната дистанция. Полиангистрото си го правя защото купешките просто не ме кефят. Удачното време за риболов е когато рибата е там и се храни. Това може да се случи по всяко време на денонощието. На калмарите мисля че сега ни им е много сезона, но затова пък не пречи на калмариерата да се закачи някое октоподче. За воблери и железа много видове, ама нема кой да пише щот нема кой да чете.