Риболов около Стратони.

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Риболов около Стратони.

Мнение от баш_майстора »

MrNooneBG написа:А и още нещо, вероятно трябва да се мият със сладка вода веднага след риболов, че сега като ги погледнах имат ръжда.
Тва важи за всички воблери, независимо от цената. Солената вода не прощава! Първо ръждясват халките, после куките. Независимо от миенето, след няколко излета халките и куките трябва да се сменят. Ако почне да ръждясва и самия воблер - тва вече проблем. :roll:

п.п. И един въпрос към автора на темата. Питам от любопитство - защо избрахте да посетите точно Стратони? :roll:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
тони котев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от тони котев »

Колега ако си решил да почиваш на Стратони , изборът ти е доста неподходящ. Там има златна мина и морето винаги е мътно, освен това дълбочината започва почти от брега. Малко по-надолу (30тина км.) е Йерисо, там и риболова и плажа е в пъти по-добре.
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

MrNooneBG,благодаря.Останалото го е казал колегата Баш майстор.Бих добавил само че при Японците процеса е позабавен,явно качеството на материалите има значение.
Аватар
максимов96
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от максимов96 »

Мале изтрих си коментара :twisted: бахти тъпия филм,ай са наново.Малко отговори и малко въпроси.Колега Счетовод отиваме за два дни, трима колеги сме.Би ли уточнил кои клатушки са удачни за риболов и кой воблер става.Репортажа си го помня спокойно.Колега баш_майстор мислиш ли,че трябва да измия и влакното.А и дестинацията не съм я избрал аз,избраха я колегите, ако аз трябваше да избирам дестинацията щях да Ви попитам първо.Малко въпросчета относно калмариерата.Мисля че като размер е добре,дълга е 12 сантиметра и е доволно тежка.Да попитам по кое време на деня е по-удачно да се лови.Гледах клипове в интернет как ловят през деня,но все пак калмариерата е светеща.Обяснете това онова за начина на водене.От клиповете които гледах в интернет разбрах, че трябва да се хвърли максимално навътре да се остави да потъне до дъното следват,няколко резки придърпвания и една голяма пауза около 10 секунди Ако някъде бъркам поправете ме.2въпросчета за полиангистрото.Мисля монтажа да бъде с подвижно олово около 100 грама поводът да лежи изцяло на дъното и как да закача рибката за полиангистрото.Разбрах, че първата кука трябва да бъде забита в главата другите кукички се увиват около тялото без да бъда забити и последната кука за опашката или.Ако съм прекалено нахален с въпросите си,моля да ме извините.Ето и малко снимки на тунингования воблер.А и щях да забравя да ви попитам.Предложете някое друго място за риболов, защото не е сигурно на 100 процента дали ще сме на Стратони може да отидем до Халкидики.Как е положението там,на кой ръкав върви риболова в момента?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

Аз мия всичко със сладка вода след морски риболов, въпреки че ползвам такъми за солена вода. За мен влакното си гори в солената вода въпреки че колеги с доста повече опит в черноморския риболов не споделят моето мнение. Бяло море е доста по-солено. За полиангистрото куките които си подбрал са големи поне за мен. Иначе правилно си се насочил за закачането, Сарделата задължително прясна, не замразена се поставя в морска сол за да стегне и да не се разкапва. Пилешкото може да се третира по същия начин. Може да използваш подвижно олово 70-80-100-120 в зависимост от условията и желаната дистанция. Полиангистрото си го правя защото купешките просто не ме кефят. Удачното време за риболов е когато рибата е там и се храни. Това може да се случи по всяко време на денонощието. На калмарите мисля че сега ни им е много сезона, но затова пък не пречи на калмариерата да се закачи някое октоподче. За воблери и железа много видове, ама нема кой да пише щот нема кой да чете.
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”