Заргана май доста се раздвижи ...

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Някои съпруги помагат :lol: , други - проклинат ... :cry:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Моята е от печените.Предпочитам да е с мен.Винаги има кафе, сандвичи, бира,сама си прави такъмите,не се оплаква от студ,пек или дъжд,абе върха си е .... :D :D
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
stu4o
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от stu4o »

каде става това, аз се не уцелвам мястото и времето сутринта ходихме на галата ...нищо , после на морска гара ....нищо :smt017
Аватар
Малкото рибарче
новобранец
новобранец

Мнение от Малкото рибарче »

чуруликпенчо написа:Моята е от печените.Предпочитам да е с мен.Винаги има кафе, сандвичи, бира,сама си прави такъмите,не се оплаква от студ,пек или дъжд,абе върха си е .... :D :D
Браво, браво! Добре е човек да си хвали стоката. :lol: Ама има и други "печени" представителки от женския род. :wink:
Не съм ловец, но съм рибар!
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Разбира се ,че има и други печени рибарки. Гледам,все по-често жени , които мятат въдиците ,да не говорим,че се справят по-добре и от някои мъже. :wink: :wink:
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

чуруликпенчо написа:Моята е от печените.Предпочитам да е с мен.Винаги има кафе, сандвичи, бира,сама си прави такъмите,не се оплаква от студ,пек или дъжд,абе върха си е .... :D :D
Бре е, Чулулик ти си щастлив човек! :lol: Има такава порода рибари, които си водят жените с тях, та и рибата да им хванат! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Морето ни изненада неприятно с вятър и вълнение от ранни зори. Днес имах компания - други колеги и колежки също си пробваха късмета в риболова:
Изображение

Вадех чат-пат някоя риба. Размерът този път беше приличен. Синът ми улови един голям зарган и изрази радостта си ето така:
Изображение

Хвана още два, също добри, но ги съжали и ги пусна.
Тъй като заргана не вървеше си тръгнахме.
Едни други рибки бяха излезли съвсем на сушата, но и те не вървяха:
Изображение

Други вървяха, но не кълвяха:
Изображение

На трети пък им беше прекалено горещо и си ходеха голички:
Изображение
(да знаете, тези трите снимки не съм ги правил аз, че моята съпруга не е толкоз печена, колкото други).

Уловът, в крайна сметка, се състоеше в следното:
Изображение

На заминаване ми беше мъчно, че цяла седмица няма да виждам ето това:
Изображение
Последно промяна от Джо на Нед Авг 19, 2007 5:33 pm, променено общо 1 път.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

О-о-о,Батьо, ти се появи най-накрая.Беше зачезнал като червения пипер. Я кажи "де беше ,кат та нямаше"? Да не те отвлече някоя засукана курортиска? :wink: :wink: Или пък си давал на някое чехкинче да попуши оная лула? :D :D Я , сподели тука , че то човек като не се похвали,все едно нищо не е правил.....
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Това с вятъра си беше наистина кофти.Вчерашния улов нямаше нищо общо с днешния.Едва 7 бройки.Ама и не стоях много.В 9,00ч. си бих камшика,обаче се сетих за онова нефтено петно дето избило на "Романтика" и реших да видя.Нефтено петно нямаше , а морето беше спокойно от завета на нос "Галата".Изядох се от яд,че оставих такъмите горе в колата.Да не говорим,че трябваше да изкачвам и стълбите. Както и да е.Нали точно такива "ялови" дни ни кахъсват за следващия риболов?!
Наслука на всички!
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

На вълнолома днес морето беше спокойно(сравнително) но зарганското присъствие беше слабо.Аз хванах едно рибе към 8.00 и един колега 2 къмто 9.Стоях до тогава ,после напече яко и ме изгони.Добре че иларията спаси полужението - към две кила плюс една прилична платерина,най хубавото беше че беше сравнително навътре и падна яко усукване на сопата :D .Някой има ли инфо как е на Траката и Ной?
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Бях на позиция още при съмване. Духаше северен (горещ!!) вятър, а морето си беше гладко. Да се чуди човек каква бомбарда да избере! Рискувах с полупотъваща 25 гр. и се приготвих да спукам задника на кака Заза. Но, ядец! (или "ярак!" както казват някои наши мургави сънародници). Както никога през този месец до 7ч. имах два-три мършави удара и само 2 риби. До 8 извадих още десетина. Зарганите се въртяха съвсем в плиткото. След това настана голяма салантия и такъма започна да се товари с водорасли. Кълването спря съвсем. Смяната на бомбарди, такъми, вкл. добавянето на екстри към тях не даде никакъв резултат. Явно рибата беше отпрашила някъде навътре, далеч от бозата на брега.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Вярно,че голям топлик си беше още от рано сутринт. Никой нищо не хващаше.И аз пуснах първо полупотапящата бомбарда , но моята си беше останала на такъма от предния риболов. Смених я с плаваща,но до 7,00ч. си беше мъртвило.После започна лека полека да се обажда,първо разни"писалчици", после и по-едри. Така до около 9,00ч. ,когато се появиха делфините и риболова малко замря,но после отново всичко се върна на мястото си.В 10,00ч. си бих камшика,че си имах и друга работа,но рибата си вървеше доста добре. Явно се е чалнала от жегата. Като цяло резултата - 33 бройки от всички категории. Малко ми е "месарска" снимката,ама нали Батьо казва,че така "по си верваме"......
Изображение
Като общо впечатление:
1.Започнаха да излизат и по-едри риби.
2.Рибата "взема" вяло /имам поне 15 риби ,които се откачиха докато ги вадех/и не захапва добре.
3.Местата за риболов драстично намаляха поради многото нови знайни и незнайни риболовци +курортистите,на които им става интересно и също пробват.
Наслука на всички знаини,незнайни герои и курортисти!
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

На твоето място е дало значително по-добре, въпреки че е имало делфини. При мен нямаше, но беше действително голяма салантия. Видях с очите си витаещите във всички слоеве на водата гюрлюци, когато влязох да се къпя. А заргана удряше един-два пъти и спираше, не гонеше. Уловените ги вадех на пета скорост, защото като му пуснеш малко бош започва с лупингите и го пиши заминал. Иначе са страшно борбени - ако е по-едър, в първия момент не можеш да го отлепиш.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Днес беше още по-тъпо и от вчера.Много се чудих дали да не пиша в "Неуспешни излети".Не,че нямаше риба , /въпреки "мъртвака"/ а защото днес беше пълно нашествие на аджамиите.До 9,00ч. имаше скъсани 8 бомбарди/една от които е моя/.То не беше пляскане , викане, пресичане,късане,омотаване на такъми,щъкащи деца .....и какво ли още не. Направо ми скъсаха нервите.Дето мен оплитаха иди-доди , ама тия от двете ми страни редовно се оплитаха един друг през мен.К'во беше това хвърляне,така и не разбрах.До мен имаше един чичка ,дето нито една риба не хвана , обаче 99 пъти ми повтори"Абе,аз ако можех да хвърля по-навътре-е-е-е...." В 9,30ч. въпреки,че рибата си вървеше , нервите ми не издържаха и "вдигнах гълъбите". Като цяло-21бр. зарган , 1 илария и 1 добра платерина. Ето и снимката. Не, че са много необходими , ама "нали си верваме"....... :wink: :D
Изображение
Ще чакаме пак следващата събота и неделя с надеждата ,че на брега ще е малко по-различно.
Наслука на всички!
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

При мен беше спокойно, обаче само 8 риби, кълването беше до 7.30.
Последно промяна от Джо на Нед Авг 26, 2007 8:01 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”