Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Блесни разни всякакви
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Блесни разни всякакви
Казано накратко, купи си "Моска" там всякакви размери и модели - и толкова...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Vid
- кандидат преподавател
Само дето цените на "Моска" вече не са оне де бяха.... Та, ако цените на "Моска" са доближават до тези на "Мепс", купувайте последните и няма да сбъркате.......Мунчо написа:Казано накратко, купи си "Моска" там всякакви размери и модели - и толкова...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Не пропускай "Моска". Бих обърнал и необходимото внимание на евтините и груби т.нар. "руски" клатушки по левче.
Поздрав
Поздрав
-
- научил се да хвърля
Колеги моля помогнете. Тук един колега ми каза, че ги имало в Капитан Хук в Младост 1, но се обадих там и казаха, че ги нямат. Моля споделете някой дали е виждал да се продават из София и къде точно, че в неделя имам ходене до столицатаsvetlio80tm написа:Може би не е тук мястото да питам, но някой знае ли в кой магазин в София/ или Варна/ продават клатушките на Luhr Jensen- Krocodile?
Знам за един сайт, където ги продават, но ми се иска първо на живо да ги видя, а и ако ми харесат, не ми се плаща доставка

-
- новобранец
Ако става въпрос за тези - http://www.ebay.com/itm/Luhr-Jensen-Kro ... 1001987900" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз си взех, но не съм ги пробвал още, а куките ми се виждат меки, мисля че ще трябва да се сменят, ако ще хващат крокодили...
Аз си взех, но не съм ги пробвал още, а куките ми се виждат меки, мисля че ще трябва да се сменят, ако ще хващат крокодили...
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ако става въпрос за клатуните от ибей линка то те не са предвидени баш за "крокодили" , въпреки че има и изключения от правилото ама те важат за всяка примамка , в този им размер , а по-скоро за пъстърви 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- новобранец
Аз ги дадох само като модел, моите са малко по-големки, иначе същия модел, куките се усукват с пръсти, не знам какво ще стане с "крокодил"...
Ама, така ще е, като не чета преди да купувам....
Ама, така ще е, като не чета преди да купувам....
-
- научил се да хвърля
Да, точно за тези холографските става въпрос, но от постовете ви не става ясно къде в София ги има. Засега не искам да поръчвам от нета, иначе ги има тук: http://shop.fishzonebg.com/" onclick="window.open(this.href);return false;.
Та ако някой знае, да помогне къде из София ги продават. То май е ясно, че куките ще се сменят
Та ако някой знае, да помогне къде из София ги продават. То май е ясно, че куките ще се сменят

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Павел Иванов написа:Айде още малко че от 21.05 почва много интересно филмче по НВО .
Та така - спинер байт .
Това са асиметрични примамки с високо въздушно съпротивление произвеждани в много варианти и най-сполучливи при улов на щука .
В случаят имаме заложени най-вече два вида спинер байтове .
За повърхностна проводка от лодката към плитката част на брега или от брега над водните храсталаци :
Към тях спадат и така наречените Бъз байтове :
Както и дълбочинни , за придънно водене по различни начини , основно стъпаловидно , или тъй наречените Бийтли спин :
Поради голямото въздушно съпротивление което оказват и последвалият от там на там къс кастинг това са примамки предназначени основно за риболов от лодка за разлика от тейл спинърите . Не че и с двата вида примамки не може да се лови наобратно но не това е целта с която са създаени .
били оточнил кои са за водните храсталаци от снимките
- Vid
- кандидат преподавател
Не пропускай Мепс, щото както казах цените на Моска гонят тези на Мепс, ама са по "дървени" от Мепса..., а с евтините и груби руски клатушки ловим основно и само сомове.stoik написа:Не пропускай "Моска". Бих обърнал и необходимото внимание на евтините и груби т.нар. "руски" клатушки по левче.
Поздрав
Относно по горното мнение на fedoracore или по точно на Павката, не го вземайте много на сериозно. Тези спинер байтове не са ефикасни при нашия (Б-г риболов). И, ако не искате да си съсипете нервите с оплитания и пр... проблеми, не ги ползвайте....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- eroucma
- разбира нещата
Някой знае ли нещо за блесните GRBA ето от тук видях за тях http://www.bigfish.bg/news/novini/Inves ... mamki.html но ми изглеждат малко като клатушките на DAM.
И най - важното има ли ги вече в БГ?
И най - важното има ли ги вече в БГ?

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
-
- вече хвърля и на тежко
С първото съм съгласен!Vid написа:..........Относно по горното мнение на fedoracore или по точно на Павката, не го вземайте много на сериозно. Тези спинер байтове не са ефикасни при нашия (Б-г риболов). И, ако не искате да си съсипете нервите с оплитания и пр... проблеми, не ги ползвайте....
С второто обаче не съм!
Вярно, че спинербейтите са се родили като примамки за риболов на съвсем други риби, но и при нашия (Б-г риболов) имат място, заслужават внимание и според мен има дори ситуации в които ловят много добре, дори и по-вече от други по-традиционни примамки.
Рибата е тази която избира на какво, ние само и предлагаме!
Относно оплитанията опита ми е следния,
Те се получават основно при моделите с отворено ухо.

Ако връзваш влакното директно и стягаш възела, не би следвало да има проблеми, уплитания и съсипани нерви.
Ако ползваш вирбел или повод, тогава да - стават гафове, но пък има много прост и лесен начин да се спасиш.
На ухото се вдява парче шлаух за ограничаване на движението и всичко е ОК!

.............................................................................................................................
Междувпрочем, на малките модели от първата снимка, кълват добре и по-дребни костуретки, пастърви, кленове и др.
Последно промяна от certate на Пет Мар 21, 2014 5:08 pm, променено общо 1 път.
.........!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Интересно ми е какво несериозно виждат в поста ми за спинер байтовете Видьо и Юри 
GRBA също като Грозното пате са едни от балканските легенди . Кофтито е че никой не може да гарантира какво ще е възобновеното производство на GRBA , искренно се надявам да не стане как при Патетата .

GRBA също като Грозното пате са едни от балканските легенди . Кофтито е че никой не може да гарантира какво ще е възобновеното производство на GRBA , искренно се надявам да не стане как при Патетата .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Опита ми в риболова със спинербайт е скромен - не повече от 7-8 щуки, но в интерес на истината не съм и настоявал достатъчно. Имам 3-4 в колекцията си и мисля, повече не са му необходими на един скромен спинингист. Впечатленията ми са добри - не зная дали е случайно но всичките удари бяха на прилични щуки - между 2 и 4 кг. Като че ли при атака се иска малко търпение / да налапа добре пискюла / и тогава да се засича. Не зная дали съм с погрешни впечатления, така че ще ми е от полза някой с повече опит да сподели.
Имам десетина щуки на спинър и то почти на един и същ водоем. Рибите варират между 0.5кг. до 3.5кг. Забелязъл съм,че в повечето случаи ако се изчаква,са повече яловите удари. Виждал съм ги как изплюват примамката,със скороста на светлината.
Но това е може би,защото много пъти съм ги убождал в този гьол. 

В тоз гьол,риба няма!