Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
Кефалови 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Кефалови 2013
и още нещо.....когато ловите платерини или иларии на бомбарда да речем полупотъваща.....след замятането и придърпването правите ли паузи или водите такъма непрекъснато.....как кълват кефаловите - силен удар или плахо почукване ?!
Абе колега трябва практика пред компа няма как да разбереш как кълват рибите.Отиди и гледаи колегите какво правят.Въдичар67 написа:и още нещо.....когато ловите платерини или иларии на бомбарда да речем полупотъваща.....след замятането и придърпването правите ли паузи или водите такъма непрекъснато.....как кълват кефаловите - силен удар или плахо почукване ?!
да ида ама едно ходене до морето ми е 40 км с кола.....и нямам свободно време често да ходя....иска ми се като ида поне малко да имам представа за какво отивам....
-
vanko4at
- научил се да хвърля

Въдичар67 написа:да ида ама едно ходене до морето ми е 40 км с кола.....и нямам свободно време често да ходя....иска ми се като ида поне малко да имам представа за какво отивам....
Остри куките и събирай бензинец за септември месец . Тогава ще е екшъна . Ако ще ти е по-комфортно се кооперирай с някой от морските колеги . Наистина практиката най-добре учи.
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.
http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
на 3 събота на панорама добър риболов джурумите си стояха на стотина метра но са от 10-15 см иларийки,делфина като мине вдига едрото и тогава е гол за гол,заргани 6 бр по около 45 и нагоре това е от мен
-
SANTIMIR
- ще става разбирач

Въдичар67 написа:да ида ама едно ходене до морето ми е 40 км с кола.....и нямам свободно време често да ходя....иска ми се като ида поне малко да имам представа за какво отивам....
щи няма как да мяташ за кефал . ЗА сега е топло май - аз не съм изкарал прътите .
Септември е по добрия вариант , ако обача очакваш да напълниш фризера -гледай праз работно време да си на борсата . Там кълве на протмоне - и дето ще дадеш 5 лева за червей ,ще си купиш две кила платерина
вече ги почнах ....завчера 11 риби....вчера 24 .....от 200 до 500 грама....не ги знам платерини ли са ,кефали ли....ама са много вкусни....ям и благославям морето.....
Къде ги почна ако не е тайна.
Шкорпиловци
- metodid
- ще става разбирач

Браво, значи можело първо питане и после практика. И занапред такава слука!Въдичар67 написа:вече ги почнах ....завчера 11 риби....вчера 24 .....от 200 до 500 грама....не ги знам платерини ли са ,кефали ли....ама са много вкусни....ям и благославям морето.....
-
dianstefanov89
- научил се да хвърля

Вчера по хоби тв Краси показа риболов на кефали в Гърция на директен с плувка.Интересно беше, че там използват разкашкана размразена трицона смесена с друга лепкава захранка. Някой пробвал ли е тук с нещо по различно от газа с хляб?
Не съм гледал предаването ама,как се удържа да кажем килограмов морски кефал с директен прът.Такъма трябва да е брутален.
-
dianstefanov89
- научил се да хвърля

Еми имаше моменти в които върха и половината телескоп бяха огънати във водата.
- vasko8008
- научил се да хвърля

Много лесно се удържа рибата. Монтираш си един ластик на директния и от там нататък всичко е лесно. Кефа е много голям. Кефали големи не съм хващал ама с шараните и толстолобите е голямо забавление