Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболова около Русе
Я не се карайте, за някого има за други няма. Аз във вторник за 3ч. след работа хванах 5 таранки от 300-1000гр. и няколко изтървах просто се откачиха на самия бряг. Чак ме таксуваха в 17,15ч. за 2 пръта 3лв и препоръка да си метна и един директен до папура. За шаран и амур не видях някой да вади, но съм сигурен, че има риба чакане и много късмет трябва. Те хубавите места на дунава вече се откриват и няма да има нужда да се ходи на платено, след тези наводнения в румънско очаквам добра реколта на дунава. Хайде наслука и позитивни постове.
-
- сериозен играч
Адаш Дунава си дава много добре,вчера за няколко часа хванах доста рибка,мешена платика,таранка,бабушка,морунаж,костур,облез.Тази година има много малки шаранчета, буквално всяка трета рибка е малко шаранче, дано да отселеят по нашият бряг.nicki4 написа: очаквам добра реколта на дунава. Хайде наслука и позитивни постове.
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
-
- ще става разбирач
Разбира се че на Дунава е истинския риболов тва текето е за рибарите манекени които обичат да не късат да не ги хапят комари и да не се клепат.......
Ники,тия рибки нямат шанс.Ще има и такива които ще станат дори трофейни,но повечето ще бъдат за "чорбица" !Комарите в момента могат да спасят доста рибета.Абе трябва да ходим и да храним,че да имат поне прираст!nick71 написа:Тази година има много малки шаранчета, буквално всяка трета рибка е малко шаранче, дано да отселеят по нашият бряг.
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
-
- сериозен играч
Комарите незнам, обаче на Дунава под рибарска колиба като тръгнеш на дясно към вилите всичко е в мрежи чак до скаличките, и там пак има разпънати мрежи.Венци ® написа:Ники,тия рибки нямат шанс.Ще има и такива които ще станат дори трофейни,но повечето ще бъдат за "чорбица" !Комарите в момента могат да спасят доста рибета.Абе трябва да ходим и да храним,че да имат поне прираст!nick71 написа:Тази година има много малки шаранчета, буквално всяка трета рибка е малко шаранче, дано да отселеят по нашият бряг.
Зад ДАПА има път който слизаше долу на Дунава,сега има бариера и неможе да се минава, щели да правят долу рибарско селище,нестига че нацвъкаха фругони и бараки по цялата дига под хижа Приста сега и там,В цяла Европа мрежите в Дунава са криминално престъпление, ни пък им правим селище

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
-
- научил се да хвърля
Здравейте, колеги..този уикенд смятам да направя един риболов из ващи водоеми...къде бихте ми препоръчали? от това което прочетох съм се орентирал към Чифлика..говоря за риболов на леко.Основната ми цел е шарани ( може и да не хвана, но поне искам да знам,че на водоема има шарани над 1-2 кг )
Благодаря предварително !
Благодаря предварително !

И аз мисля да прескоча в неделя към чифлика , но тей като ще ми е сефте там , ще съм благодарен на всеки който даде малко прясно инфо за водоема и стръв и захранка ( малко съм нахален
) Наслука на всички които ще си намокрят такъмите уикенда

-
- научил се да хвърля
Момчета, отивам си начеша до някъде крастата ако може до Басарбово на едни канали като ще използвам телескоп 4м. Team Milo Club-Class 400, влакно Avelon Match team 0,20, плувка Chori 0,6 gr. с кука 13
.. Главно за таранчок + някой друга изненада от порядъка на шаран, който го вземам и по пускам в Лома, защото от там иде водата... Братовчед ми е вадил 2 сомчета и ги е пускал и той също... Абе колкото да мине мерака до другата седмица, че немам търпение :d ... Стръв пинки,бял и корички хляв, но братовчед ми е ловял и с краставица(парченце) :d

Колега и аз мисля в неделя да се пробвам на Чифлика. По принцип на царевица ловят , но по време на забраната и на жито и на торен вървеше , но наблегни на царевицаKaloyan87 написа:И аз мисля да прескоча в неделя към чифлика , но тей като ще ми е сефте там , ще съм благодарен на всеки който даде малко прясно инфо за водоема и стръв и захранка ( малко съм нахален) Наслука на всички които ще си намокрят такъмите уикенда

-
- научил се да хвърля
На царевица мин. седмица като ходих резултата беше по-малък от колкото на торен и бял!victor_rs написа:Колега и аз мисля в неделя да се пробвам на Чифлика. По принцип на царевица ловят , но по време на забраната и на жито и на торен вървеше , но наблегни на царевицаKaloyan87 написа:И аз мисля да прескоча в неделя към чифлика , но тей като ще ми е сефте там , ще съм благодарен на всеки който даде малко прясно инфо за водоема и стръв и захранка ( малко съм нахален) Наслука на всички които ще си намокрят такъмите уикенда
Там до масичката им по принцип хранят редовно . Иначе на подвижна , на дъно на система с малаий ,както ти одиса .Това е и наслука от мен
- Vlado_852
- разбира нещата
Абе я най - добре комбинирано. 

Аз миналата неделя имам шаран 6кг.който продължава да си плува на свободаkasabinho написа:Значи първо "Това за Текето не е вярно" - означава, че има риба. Второ трябва да се разберем, аз на 3 кг амур не казвам добра риба и момчетата поддържат връзка с рибари на Текето и пазача, който минава също е казал, че няма хваната хубава риба. Може някой да е скрил не отричам. Приятелите ми се казват Емо и Милен. Ти кажи кой е хванал нещо, кога и какво е хванал като имаш инфо.MiTKo_Fisher написа:Кажи кои твои приятели са на Текето .Това ,че твоите приятели са капотирани ,не означава ,че всички са на този халkasabinho написа: Това за Текето не е вярно.

-
- научил се да хвърля
Разкажи...ProfiLER написа:това Чифлика голяма трагедия тоя язовир.
-
- кандидат преподавател
Че то не остана язовир в района да не е трагедия.ProfiLER написа:това Чифлика голяма трагедия тоя язовир.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ