лодка на болата

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Re: лодка на болата

Мнение от Митев »

Той Митев на Кранево бре :lol: не на Болата :drinkers:
vakril.k
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vakril.k »

Прибрах се към 21ч пооправих се малко и да докладвам.Тръгнахме сутринта към 4.30 за Шабла и докато зареждах на Кичево дойдоха едни колеги и казаха че вчера са взимали много добре на Болата след кратко съвещание хвърлихме една пара и Болата спечели.И така влязохме към 6 аз Орлин и Жоро(един приятел на Тихо Роев ) отначало я почнахме на 18м пред Болата (макар че имаше лодки пред носа и си знаех че там сигурно дава по добре) даваше добре едро но постепенно поутихна и газ пред носа в брега.Какви едри сафриди ни заблъскаха няма дави кажа огромни и чепаретата пълни ,свирят аванси,тежи,голям кеф.Постепенно и там затихна а времето се сговняса,появи се един катер на морска администрация и в 11ч си бихме камшика към болата.Там изчакахме колегите да излязат да кажат какво са искали ония,на едни дето са с 4м лодка с 10к мотор капитанско искали и ги изгонили,абе простотии.После на бара по мента със сода няколко пъти и в 16 пак в морето.Надявах се до тогава да утихне ама и пак направих същата грешка не отидох на носа а се занимавахме 1ч на 11м м/у болата и дерето с глупости,по 2-3 от там на носа и пак я зачесахме къ си требе.Излязохме към 7ч и резултата е около 23-24кг общо.
Аватар
inki_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от inki_bg »

vakril.k написа:Какви едри сафриди ни заблъскаха няма дави кажа огромни и чепаретата пълни ,свирят аванси,тежи,голям кеф. пак я зачесахме къ си требe и резултата е около 23-24кг общо.
ЕЕЕЕЕ вчера си продадох лодката.Май ще тичам по магазините за нова. :drinkers:
Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Вземай лодка докато има още време,че скоро ще си
скубиш косите. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
vakril.k
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vakril.k »

При нас с Дели и един приятел 18.08 беше добър ден.В началото почнахме на носа после се обади Мънцата че при тях дава добре и отидохме при тях.После времето пак се сговняса,ние обаче седяхме до 19ч и следобяда си даваше добре.По едно време се завъртя и чернокоп,колегата даже изкара пълно чепаре.На финала 40л чанта дюкме , една 35 на половина и 1,5кг чернокоп.Сафрида пак е едър но онзиденшните мутанти бяха доста по малко.По едно време дойдоха пак от морска администрация май напъдиха някои после минаха покрай нас ама като ни видяха че и тримата сме с жилетки направиха така :smt023 и заминаха,после пък дойдоха граничните нещо се разправяха с една надуваема лодка после с едно РК и заминаха.Ми това е
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

Най-накрая и аз да пусна лодката на Болата. Този път имах и двама души екипаж. Имаше ново лице в отбора и едно не много старо лице. И аз разбира се. Малко се притеснявах как ще е моторчето и мястото при трима ама викам си на сърцето като е широко място ще намерим. Имах идея да потърся малко зъбчовци по тъмно близо до брега ама укъсняхме. Докато се натуткахме и то изсветля. Както и да е. Очакваше се кофти време и здраво мокрене. Бях предупредил за това някой от екипажа а другия бях забравил. Човека си доди с къси панталонки и тениска. Добре е Бойса стара къща, че му извади от някъде панталони с ризка. По моя молба народа надяна жилетките и ади у водата. Бях поставил вътре в лодката и един голям камък, не за кадем амаи за сериозни ситуации. Първо отпрашихме към хоризонта, че имаше рекета. Ама много много риба нямаше. Почнахме експерименти с чипаретата. Резултата беше приемлив ама дъното на кофета не се покриваше. Почнахме да се местим ама нещо не достигаше. Извадих парашута и нещата се подобриха. Лошото беше, че кълвеше на моменти. Постояннен ритъм в кълването нямаше. Реших да търся рибата с надеждата да намерим някъде групиран пасаж. От Болата до Русалка и обратно с много спирания за по две чипарета със сафрид. Оплаквания нямаше.
Изображение
Въпреки това очаквах такива. Ситуацията в лодката беше мокра. Всяка вълна малко или много влизаше при нас. В краката ни имаше десетина сантиметра вода и там си плаваха две кофи, туба с гориво и незнайно колко сафрида. Екипажа беше подгизнал като котета след автомивка. Все пак усмивки имаше по лицата ни и на тримата в моментите на спиране на двигателя. По моето лице имаше усмивка и на всяка влязла в лодката вълна. Голям ми е кеф това и аз не знам защо. Имах обаче таен коз. Бях с ловните дрехи и си стоях сух. Дишащата мембрана издържа и на пръските и на заливането с кофите. Полека лека напълнихме кофата до ниво да не се вижда дъното.

Изображение
Хванахме и няколко дракона и доволно сафриди.

Изображение

Стана така, че вятъра засили здраво както се очакваше и парашута хич и не на спираше. Извадихме коза- големия камък и нещата пак си дойдоха на местата. Даже и по едно време намерихме и пасаж със сафрид. Нивото на рибата в кофичката продължи да се покача. Лошо беше, че пасажа се прсна. Още на два пъти го намирахме и пълнихме качествено чипаретата ама на петото вадене на котвата камъка се изхлузи или на боцмана му писна да вдига 3кила олово с 3кила камък. Останахме само с котвата за камъни. Направихме последно пускане по вятъра и хайде на брега. Кантара отчете улв 11кг. Като махнем теглото на кофата и водата в нея имаме по доза на човек. Страхотно. Времето напредна. Започнахме бавната част. Да изсъхне лодката и да я натикаме с цялото оборудване в джипа. И с това се справихме. После един познат ни изкара миди, че сами не можем явно. Мерси за мидите Боис. Станаха чудни панирани на шишчета. Гледах с копнеж морето и много ми се искаше да се топна тук отново ама нямаше как. Веме беше да потегляме към дома.
Изкарах си страхотно.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
gleen
новобранец
новобранец

Мнение от gleen »

Преди малко се върнах от болата,двама около 30кг предимно пред носа.сафрид разбира се :D
vakril.k
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vakril.k »

gleen написа:Преди малко се върнах от болата,двама около 30кг предимно пред носа.сафрид разбира се :D
Какъв е размера дребен ,едър?
gleen
новобранец
новобранец

Мнение от gleen »

Нормален беше.от 6,30ч до 15,00ч,предполагам, че до 20,00ч ще дава доволно.
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Айде и от мен малко инфо от днес. От 07.00 до към 15.00 часа лично аз взех девет кила едър сафрид. Двамата колеги който бяха с мен общо двамата 25 кила. След малко произшествие от което едва останах жив пак съм доволен. Подхлъзнах се на мястото където се вкарват лодките и добре че вече бях облякъл спасителната жилетка, паднах по гръб върху нея и тя ме спаси, много боли на бетона щъ знаити. Така че внимавайте на това място.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Пашата обича смелите.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

А сега чисти сафрид,ти дойде акъла в главата. :lol:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
valio_suzumar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от valio_suzumar »

Някой има ли снимки на залива ,на плажа да пусне ако може.
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

valio_suzumar написа:Някой има ли снимки на залива ,на плажа да пусне ако може.
Какво по точно те интересува колега
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
valio_suzumar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Ами дали има плажна ивица.Има ли достъп до морето спокойно да си пуснем лодката.
valio_suzumar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мислех утре да ходя на Болата но се отказах.Гледам вчера и днес морето не е спокойно представям си там какво е.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”