Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

лодка на болата
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- вече хвърля и на тежко
Re: лодка на болата
Колега тези снимки от събота ли са.
- atanasov1589
- ще става разбирач
Да , от събота са -за това съм си цитирал предния пост.valio_suzumar написа:Колега тези снимки от събота ли са.
Три чепарета ми заминаха в него ден,като останат 2-3 куки (от 12) и го сменям
- rikitikitavi
- разбира нещата
Неделя сутринта с огромен кеф се замъквам полека -лека на Болата. Буната вече е окупирана от спящи с лодкии хора. По нежелание са установявам на плажа там влизането е по-удобно ама не ми се мисли за излизането. натоварвам всичко и тръгвам. Двигателя работи две минути и взе да прекъсва. второ палене. Изкара още минута и спря. аиде на гребла да се дръпна от пътя на лодките дето влизат. Викам се задавил съм двигателя. После се почна едно голяма дърпане. след половин час инат и дърпане без никаКЪВ РЕЗУЛТАТ. Айде на гребла към брега. Там си теглих една на късмета и си налях едно кафе. След кафето нещата станаха страшни. Извадих кутията с инструменти от джипа и бавно и методично взех да разглобявам двигателя. стойка ми беше транеца на лодката и ми беше голям страх да не изтърва нещо във водата. Вълничките допулнително усложниха ремонта. Скоро се оказа, че тока е наред. Склед налко се намери и проблема. Задръстена дуза и игла на карбуратора. Айде на обратно събиране на чаркалаците и в 7 часа двигателчето запали. Какъв ми беше кеф аз си знам. Посока носа за големи чернокопи. На едно място спрях. имаше едри садриди до брега ама на много рядко. Подминах носа и в залива село от лодки. и всички скубят граци. Оказа се че са граци със малки чернокопчета. Един час се движех със селото и имах десетина рибки. Все пак търсих нещо по-така. После запалих навътре да пробвам за някой случаен пасаж. стигнах където лоовуват делфините и се кефих да се намирам сред стадото и да слушам дишането. имаше нешероятно красив мъртвак. Вълните бяха като хълмове над два метра високи и гладки като стъкло. Като легнеш между две вълни и са стотици метра дълги. Все пак там риба не хванах. То там се позиционирах на самия нос. в най-голямото течение намерих чернокопчета. Имаше микроскопични, дребни и средни. Пъснах котва и ги почнах. На всяко гвърляне имах по 3-4-5 рибки и като се почна едно голямо пускане на риби обратно във водата.. На 10н гванати едно почти ставаше. Вкарах някакви рибки в кофата и ме заобиколиха лодките. Упорито взеха да пускат котвите почти на въжето ми ама не се оплетохме и всеки си ловеше. Абе много риба ама все дребни. По едно време се усетих, че вадя вече 10то пълно чипаре и нито една рибка не е в кофата. дигнах се от там и минах от северната срана на носа. Там си бяха едрите сафриди в брега ама много рехави. хвана 10 и се места. Стигна Болата и излязох. Доволно от рибболова. Плажа беше мнооого пълен и едвам извадих лодката. За резултат имам две кила чернокопчета и две кила сафридчета. Вечерта бях на пържена рибка и пържени картовки със студена бира
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- вече хвърля и на тежко
Септември месец ще го скъсаме сафрида на Болата.Тогава ще има от всичко по много,надявам се.
- rikitikitavi
- разбира нещата
вий си го късайте. Аз се каня да пропусна този сезон.
Е-книгата "Черноморски риболов"
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Аз пък ще си направя кефа в наши води.valio_suzumar написа:Септември месец ще го скъсаме сафрида на Болата.Тогава ще има от всичко по много,надявам се.
Не ща да го късам,ама нормата ще си я правя с кеф.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
една снимка от понеделник

повечето е чернокоп

повечето е чернокоп
-
- ще става разбирач
той като граца този чернокоп - япрак
Тури си очилата
- inki_bg
- научил се да хвърля
Каква е рибата на бялата кофа отгоре колега?vakril.k написа:една снимка от понеделник
повечето е чернокоп

-
- вече хвърля и на тежко
Евала на колегите,ние нямахме този късмет.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
На дракон ми прилича.inki_bg написа:...Каква е рибата на бялата кофа отгоре колега?

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
А на мен на лястовица без крилаКИРО написа:На дракон ми прилича.inki_bg написа:...Каква е рибата на бялата кофа отгоре колега?

-
- вече хвърля и на тежко
Абе хората напълнили три кофи с ченокоп и сафрид вие гледате едната рибка.Кая е.
ДРАКОООООН,голяма борба беше докато го хвана с клещите