Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Колеги,къде е каята?
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Колеги,къде е каята?
Не е задължително да е с червена линия,ето това са мои ,ловени от река

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Бях пуснал в един мухарски форум тема за оцветяването на пъстървите.Всичко зависи от възрастта,пола и средата на живот.
На мен тази пъстърва ми се струва,че не е морска,а от митичните американки край Девня преди години,които били изпуснати в реката и от там в Белославско езеро,от там във Варненско,от Варненско в големия гьол.Не разбирам много от морски пъстърви,но допускам,че може и от тях да е.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- научил се да хвърля
Днес от 9 сутринта до 2 на обяд 1.5кг попове .. на варена мида и червей(земен) 

!!!НАСЛУКА!!!
Пастървите, които съм виждал да вадят на таляна на Зеленка/Калиакра бяха по скоро като тази на снимката на Василев- с остри муцуни - Черноморски . Страничната им ивица прилича на тази на лаврака.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте колеги,
Да разкажа за днешните рибоци. Към 10 ч. спуснах такъма във водите на Ной. За час и половина 3 рибета на скарида и то с подаване пред устата. Водата беше доста бистра и им го давах устно.
Преместих се на Траката, но и там си трякаше работата - 1 рибка и после вятър.
Газ към морска гара - викам си "Там е!"
Първо пускане при яхтите - 2 доста добри попа.
Второ - същото, трето и т.н. без празно хвърляне. Торбата взе да се пълни. Пропуснах да кажа, че пусках такъма в най-голямата мизерия, а отдолу ври от кая.
По едно време идват двама - глух дядка и сина му май. Почнаха да вадят миди и да хвърлят черупки в морето....замътиха мътилката и само врякат - нали дядката недочува. Секна ми слуката.
Повъртях се още малко, извадих още няколко риби
и газ към къщи, че ме налегна глад яко.
Резултата - малко над 2 кила, които мачоците пред блока увжиха без забележки. Ако ги бях изкарал на някоя буна с кеф щях да ги пръжна, но в мизерията на пристанището.....
.......Знам, че ме разбирате. Котетата са доволни - 10 мачока се наядоха и преядоха.
Рядко пиша, защото рядко си идвам във Варна, но винаги намокрям краката във солената вода. Иначе редовно следя какво се случва!
Поздрави на всички.
Да разкажа за днешните рибоци. Към 10 ч. спуснах такъма във водите на Ной. За час и половина 3 рибета на скарида и то с подаване пред устата. Водата беше доста бистра и им го давах устно.
Преместих се на Траката, но и там си трякаше работата - 1 рибка и после вятър.
Газ към морска гара - викам си "Там е!"
Първо пускане при яхтите - 2 доста добри попа.
Второ - същото, трето и т.н. без празно хвърляне. Торбата взе да се пълни. Пропуснах да кажа, че пусках такъма в най-голямата мизерия, а отдолу ври от кая.
По едно време идват двама - глух дядка и сина му май. Почнаха да вадят миди и да хвърлят черупки в морето....замътиха мътилката и само врякат - нали дядката недочува. Секна ми слуката.
Повъртях се още малко, извадих още няколко риби

Резултата - малко над 2 кила, които мачоците пред блока увжиха без забележки. Ако ги бях изкарал на някоя буна с кеф щях да ги пръжна, но в мизерията на пристанището.....

Рядко пиша, защото рядко си идвам във Варна, но винаги намокрям краката във солената вода. Иначе редовно следя какво се случва!
Поздрави на всички.

Днес на вълнолома от 15:00 до 19:30 2,5 кг. кая ,един лихнус и няколко доста добри стронгила,почти всеки ден съм там от 2 седмици насам,в последните 5-6 дни с по малко от 2 кг. не съм се връщал.Не пускам теми всеки ден,за да не ставам банален тея дни ще кача и малко снимчици.
Зарганолог
- patter
- вече хвърля и на тежко
Mi7chell , къде на вълнолома ? Отвън или до фара от вътрешната страна ? Каква стръв ?
Аз минах към 20ч през морска гара. Една група млади момчета на чепарета вадеха меджит. Имаше в страни от тях един колега, който каза че са излизали и барбуни. Утре мисля да пробвам през деня.
Аз минах към 20ч през морска гара. Една група млади момчета на чепарета вадеха меджит. Имаше в страни от тях един колега, който каза че са излизали и барбуни. Утре мисля да пробвам през деня.
В края на вълнолома до фара,по тетраподите.Стръв скарида и солена рибка,но повече отива на скаридата вече.Препоръчвам куки 4-ти номер.patter написа:Mi7chell , къде на вълнолома ? Отвън или до фара от вътрешната страна ? Каква стръв ?
Зарганолог
Ей го на сега - и барбуни:!: Абе ненормална работа с тези рибоци тая година!patter написа: колега, който каза че са излизали и барбуни.
А за каята на Морска гара - няколко пъти споменах, но не сте обърнали внимание. Тези новите укрепвания дето направиха източно от фара и назад покрай вълнолома, са кесони пълни с камънак - супер убежище за тая риба. Замята ли се отвънка мъртвак и каята завива покрай фара и влиза вътре, кво има да му се чудите. После като кротне морето - чакай да вземеш някаква риба вътре, нъцки. Това е тая същата риба дето е отвън - квалитет! Е, в никакъв случай не е като от Паша дере, но все пак е доста добра.
Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Бат Морски,виш хубаво главата на пъстървите от първите снимки и ги сравни с тези
Това са на Черноморски

Намери разликите

Намери разликите

То е видно, че пъстървата която е хванал Рънър-а, не е черноморска, въпросът е какъв вид е и какво търси в Черно море край Варна? 

Никоя риба не е по - важна от живота !
- glarusa
- кандидат преподавател
Алооо...спамаджиите...тука говорим за попове,не пъстърви.Сега за тях.Днес от 15 до 16:30 на сарафово на буните 4 попа на цаца.Имаше мъртво и не искаше да взема.Едно деденце имаше там от сутринта каза че давало по-рано и беше напълнил половин кофа с хубави попляци!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
-
- новобранец
Днес ходих на разходка с детето в морската и видях, че има доста лодки пред Галатаи на Карантината. Най вероятно са за кая. Ако някой колега е бил там нека да каже какъв е резултата.