Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Колеги , нека ако някой не е видял тази тема :
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 71#p363371,
погледнете я , ако можем да помагаме / поне с идеи / !!!!!
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 71#p363371,
погледнете я , ако можем да помагаме / поне с идеи / !!!!!
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега, от коя страна бяхте?zorod написа:Днес 16.05 Пода , рибарника на горското . Отидох късно / 13.30 / , на кантара се засякох с двама колеги които си отиваха / май баща и син / . Бяха извадили шаран 4,9 кг и няколко около кило . Застанах на тяхното място.Резултат:
амур 1,9 кг на царевица на косъм/ без да смятаме всичките дребошлаци на бял червей които отидоха да растат / .
Много се изкефих , защото хващам амур за пръв път .
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
Здравейте,
бих искал да ви препоръчам едно водоемче за през забраната. Намира се до с.Блъсково (общ. Провадия). Казва се "болярска шатра". Мнооооооооооого китно, приятно, чисто. Само че е главно за спортисти или маниаци, защото е мааалко скъпичко - 10 лв вход, а шаранът и амурът са по 5.50 лв/кг. Таранката - БОНУС.
шараните са кило и нагоре, за амурите не знам, но визуални има около 30-40см.
има и страхотна кръчма, така че... ако не ви се дава пари за риболов, може да ги дадете в кръчмата.
на 15.05 минах през яз. Тръстиково. пазача каза лошо, само едро кълве и то рядко. таранката фърчи като пършинг но не бута.
това е от мен. НАСЛУКА!
бих искал да ви препоръчам едно водоемче за през забраната. Намира се до с.Блъсково (общ. Провадия). Казва се "болярска шатра". Мнооооооооооого китно, приятно, чисто. Само че е главно за спортисти или маниаци, защото е мааалко скъпичко - 10 лв вход, а шаранът и амурът са по 5.50 лв/кг. Таранката - БОНУС.
шараните са кило и нагоре, за амурите не знам, но визуални има около 30-40см.
има и страхотна кръчма, така че... ако не ви се дава пари за риболов, може да ги дадете в кръчмата.

на 15.05 минах през яз. Тръстиково. пазача каза лошо, само едро кълве и то рядко. таранката фърчи като пършинг но не бута.
това е от мен. НАСЛУКА!
Песимистът е единствения човек, който се радва, когато очакванията му не се сбъднат.
Вчера се върнах от Николаевка, естествено съм разочарован но не чак толкова защото май ми светна
причината за слабото положение там.Та отивам и кво да видя на страната срещу гората хотелски комплекс, построен но неработещ, след 3-4 кг. таранка се прибирам тук в Варна и разбирам че въпросният комплекс е на хора от
ДПС. Значи ясна работата, арендаторите гледат да избият максимално пари щото ги натискат да се махнат и онея да си вземат язовира и да си развият комплекса. Видях им и мрежите, видях и линовете в които държат големите шарани, амури и толстолопи. Пуснали са дваисетина в язовира та тук таме някои да се хване и да върви слуха че има хубави риби а през останалото време ни събират парите и продават рибата от мрежите.За доказателство пък и един колега наистина хвана едър шаран към 2кг и нещо на плиткото около шафарите. Така че колкото и да сте подготвени, каквато и стръв да имате и каквото и да магерите си е все едно, там всичко опира до късмет, шарана си е наплашен от лова с мрежи и е само от едрия които трудно се лъже.Другото което много ме издразни е мръсотията, да не ми се обиждат колегите ама са прасета, навсякаде бутилки, наилонови торбички вобще всеки си оставил боклука по брега и в язовира, те хората сложили им контеинери ама не българина си е българин.Поради тази причина ето това бе и най-големият ми улов http://www.vmstoev.hit.bg/index.html
А иначе местенцето е много китно и хубаво, заедно с гората е вълшебство жалко че ще го зачертнем от списъка с места за посещение
ДПС
ДПС 

А иначе местенцето е много китно и хубаво, заедно с гората е вълшебство жалко че ще го зачертнем от списъка с места за посещение

- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги.Днес се прибирах от село,и неочаквано какво да видя.На язовирана на село Искър Община Вълчи Дол,имаше около 7 коли,а на този язовир от три години е купен и зарипен от шефа на Хидрострой и беше забранено да се шваща(явно само тои и приятелите му да го посещават).Та въпроса ми е някой има ли си напредстава дали е пуснат,защото преди 3 години беше зарибен със шаранчета половин килограм и амур но не му знам на него размерите какви са били при пускането.Някой ако има информация нека да сподели,защото ако е пуснат наистина това ще е язовира за Варненци ГАРАНТИРАМ
Причината за да не намина днес беше че доста бързах,гости чакам
ако ли не следващия път обезатолно ще го посетя ..Благодаря предварително на отзовалите се 

-
- новобранец
Здравейте.В неделя ходихме на Одринци природата е хубаво и язовира.Беше пълно с народ и само таранка се хващаше.Таксата е 5 лв.Има много закачки и около нас само късаха естествено и ние но ние отиваме за първи път и незнаехме от коя страна да застанем.таранката е с големина от 200 гр.-300 гр.Тръгнахме по рано и отидохме на Генерал Кеселово пълна скръб.Колеги цял ден са там и само дребни таранки около 0,060 гр.и без удар на дънна а таксата е 10,00 лв.Ако някой е ходил на Доброплодно да даде информация .Благодаря предварително.
И аз в неделя с компания бях на Николаевка. На дънните - никакво пипване (бяхме малко преди стената), опитвах на какво ли не, няма и няма (косъм с царевица, с топче с дип шоколад, царевица ягода, торен). На плувка извадихме няколко таранки и някоя червеноперка. Не познавам язовира, според мен към тоя момент трябва да се лови на плиткото или просто още не е вхърлен хайвера и активност няма. Ако някой може да внесе яснота по въпроса ще съм благодарен .
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
В коя част на язовира бяхте?VANIAKAMEN написа:Здравейте.В неделя ходихме на Одринци ...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- новобранец
Като влезеш в самото село и в дясно близо до стената имаше една малка горичка под нея бяхме
- dim-dim
- научил се да хвърля
На 17 май бяхме на Бозвелйско"много народ много нещо'' таксата е 15лв. на човек за 24ч. и 3-4 прачки, но все още ништо друго не яде освен таранката иначе риба има направо ври в камаша ама все още явно си шварля шайвера и е малко раничко за там но повечета риболовци бяха я от сабота я от неделя ама никой не сам видял да изкара нещо друго освен таранка.Това е за сега от мен, дргия месец пак ще пробваме ама с нощувка и то задалжително през седмицата и ще има

-
- вече хвърля и на тежко
Извинявай за закъснението , преди първата върба точно срещу мостчето .jibira написа:Колега, от коя страна бяхте?zorod написа:Днес 16.05 Пода , ............... .
- vladofommi
- вече хвърля и на тежко
Неделя на калиманци излизаха предимно дребни шаранчета на бял и царевица.Ловяха се както на мач така и на директен.На дъно не пипаше.Резултата беше 9кг. шаранчета и няколко каракуди.Само един колега извади едно шаранче около 1,5кг.
единственото хубаво нещо на риболова във варненска област е темата във форума
на 5-ти май бяхме със семейството ми на пода на развъдника на Лалов.не стига че таксата е 10 лв на човек ами и рибата се плаща по 5 лв на кило.след 6 часово седене за 20 лв хванахме 5 таранки по 50 гр.ами като искат толкова пари поне да има и риба.ужасно сме разочаровани.на всичкото отгоре пазача беше пиян и ужасно смърдеше.повече няма да повторим 

- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Ето какъв е резултата на едно приятелче ходил на 17.05 колега.Пак на пода ама незнам на кой от двата е бил,ако някой може да каже няма да е лошоmimozi74 написа:на 5-ти май бяхме със семейството ми на пода на развъдника на Лалов.не стига че таксата е 10 лв на човек ами и рибата се плаща по 5 лв на кило.след 6 часово седене за 20 лв хванахме 5 таранки по 50 гр.ами като искат толкова пари поне да има и риба.ужасно сме разочаровани.на всичкото отгоре пазача беше пиян и ужасно смърдеше.повече няма да повторим

Само амури и то доста и едно шаранче което е показано на снимката
днес бяхме на яз. тръстиково. пълна скръб. бяхме почти на стената, малко преди голямата кула. на дъно аПсолютно нищо. даже не бутна. на плувка с малка кука и на червеи и хляб - само попчета, ама в състезателно темпо. обаче излезе вятър и те секнаха. 

Песимистът е единствения човек, който се радва, когато очакванията му не се сбъднат.