Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

ПРИНЦИПИ
Модератор: bobopeli
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ас сшто пускам маломерната рибка,но при нас в македониа на сила са други правила(маисторите тук хваштат шарани от виарвали или не 200-300 г)е когато те не ги пускат,какво остава на другите.
друго нити на един водоем нјама правило,колко риба да си вземеш,а колко да вратиш.при вас е друго.замислете че при нас има само 3-4 комерциални(приватни) водоеми,и само на тиах човек може да си изгради
правилно рибарско поведение.само 3-4.премалко
друго нити на един водоем нјама правило,колко риба да си вземеш,а колко да вратиш.при вас е друго.замислете че при нас има само 3-4 комерциални(приватни) водоеми,и само на тиах човек може да си изгради
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- учете се от него
Колега , точно обратното е - правилното рибарско поведение се изгражда на свободните водоеми и всеки трябва сам да си го изгражда (закона отделно) , а на комерсиалните поведението е според регламента за съответния водоем, но и в двата случая маломерната риба е редно да се връща обратно!nikola polizovski написа:....нито на един водоем няма правило,колко риба да си вземеш,а колко да вратиш;при вас е друго,замислете че при нас има само 3-4 комерциални(приватни) водоеми,и само на тях човек може да си изгради
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
думата ми е че у нас има премалко водоеми с риба,казах че комерциални са малко, но и на свободните с исклучение на ниаколку ниама достатачно риба,и хората тук не са научени да враштат рибата.маломерната риба мора да се врашта.ас консумирам риба,и всички около мене консумират,но никога не сам донел в кшти шаранчета от 300-400 г.да не ви казвам и колку видове риба които вие имате,ние ги виждаме само по телевизиата(какво ли не би дал да има биала риба у нас).мисла че ме разбирате.ние половината от рибите ги ниамаме а треба да правиме поведение как да ги враштаме.аз сам за,но има толкова хора които живеат от рибата и никога те не могат да се припитомат.
Macedonia

-
- ще става разбирач
Re: ПРИНЦИПИ
По принцип пускам маломерната риба според моята преценка за всеки един отделен вид (но винаги над нормата).
Иначе си оставям толкова, колкото да се почерпим с 2-3 приятели. Тва е.
Иначе си оставям толкова, колкото да се почерпим с 2-3 приятели. Тва е.
-
- учете се от него
Re:
Зависи от "платения" , на Овчарица никога не съм пускал (освен маломерките) и никога няма да пусна нищо!!! Това разбира се беше до десетте лева и до три килограма риба , сега вече не ходя , щото това си е жив ташак! Дано скоро си смени арендатора , съответно и мутринските (установени с годините) отношения на охрана към нормално отишлите там , по общия ред , риболовци. ПОДЧЕРТАВАМ , че лично аз никога не съм имал каквито и да е проблеми и винаги съм бил там по общия ред , но съм се нагледал на простотии и на тъпи копелетаsnegk написа:Точно на платен водоем е интересно да пуснеш всичката риба,защото си си платил и ти е тъжно за парите.Зависта също е фактор-защо да пускам като съм платил,даго храня тоя.

Има платени на които съм пускал всичката риба , има и такива дето съм я оставял на арендатора- да я продава на каръците дето не хващат(става дума за шаран , амур , толстолоб , пъстърва и щуки) , има и други схеми- зависи от арендатора........

взимам риба колкото да си похапна и то предимно видовете които не се продават по магазините,например на речната риба не и прощавам всичко що е мерно и ми се види вкусно грижливо се прибира....

- ceno cenov
- разбира нещата
Re:
Интересно, но безсмислено.snegk написа:Точно на платен водоем е интересно да пуснеш всичката риба,защото си си платил и ти е тъжно за парите.Зависта също е фактор-защо да пускам като съм платил,даго храня тоя.

-
- и господ не е толокова добър
Миналата година съм пуснал над 600кг смо на теца,дали ще я хване не е сигорно.Сигорното е,че никога не съм бил валат.
Много е важно как гледаш на рибата,ако гледаш само като храна е едно,но ако гледаш на нея като на живо същество,2 месеца да си и подарил живот, и един след теб да я хвани и пусне пак е нещо.
Много е важно как гледаш на рибата,ако гледаш само като храна е едно,но ако гледаш на нея като на живо същество,2 месеца да си и подарил живот, и един след теб да я хвани и пусне пак е нещо.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- ceno cenov
- разбира нещата
За ТЕЦ-а си прав. При този арендован водоем нещата са малко по различни отколкото по другите по - малки язовирчета. Педи около 2 седмици бях в региона и се отбихме до язовира колегата да си закупи някаква риба. Тъкмо вадеха мрежите и най малкия рибок които имаше беше толстолоб - 18 кг. За да пораснат такива риби си иска време.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Подкрепям 100%. Нека гледаме себе си, ако ще и утре някой друг да преебе нещата.snegk написа:Много е важно как гледаш на рибата,ако гледаш само като храна е едно,но ако гледаш на нея като на живо същество,2 месеца да си и подарил живот, и един след теб да я хвани и пусне пак е нещо.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Най често я пускам но има моменти когато си запазвам една малко част.
1-гледам колко е голяма ако е много малка я пускам задължително.
2-ако е пълна със хайвер независимо колко е голяма я пускам вътре.
3-ако първите 2 качества ги няма тогава можеби ще я взема.
1-гледам колко е голяма ако е много малка я пускам задължително.
2-ако е пълна със хайвер независимо колко е голяма я пускам вътре.
3-ако първите 2 качества ги няма тогава можеби ще я взема.
- Andrey82
- научил се да хвърля
Аз смятам, че маломерните задължително трябва да се пускат за да пораснат разбира се, а големите особенно над 10 кила да се вземат, защото те ще изядат много от дребните и така като цяло рибата ще намалее. Ако вземем една голяма спасяваме доста малки - това е.
На Текето ми е най-добре 

Аз ям Риба - значи какво ? Аз съм Канибал !,
=============================================
СЪЗДАТЕЛЯТ нвзависимо кой е той, се е погрижил за всичко.Погледнато глобално, ако оставим настрана разните му сантименти подхождящи за пансионерски девици,рибата е
брънка от хранителната верига на човека и някои други живи организми вкл. и риби.
Това е.Тя няма друго предназначение.Тя е храна - за друго не става.Затова СЪЗДАТЕЛЯТ се е погрижил тя да се размножава много (стотици хиляди, милиони хайверни зърна ).Няма нищо случайно в природата.
А ако си играем на сантименти, то едно пиленце, патенце, пуйче е много по миловидно и симпатично от някаква си рибка..ама и те са там - в дадена хранителна верига.
Никой не оставя кокошка, патица, пуйка, гъска да умре от старост....и т.н.
----------------------------------------------------------------
Бах са в Канибала !!
=============================================
СЪЗДАТЕЛЯТ нвзависимо кой е той, се е погрижил за всичко.Погледнато глобално, ако оставим настрана разните му сантименти подхождящи за пансионерски девици,рибата е
брънка от хранителната верига на човека и някои други живи организми вкл. и риби.
Това е.Тя няма друго предназначение.Тя е храна - за друго не става.Затова СЪЗДАТЕЛЯТ се е погрижил тя да се размножава много (стотици хиляди, милиони хайверни зърна ).Няма нищо случайно в природата.
А ако си играем на сантименти, то едно пиленце, патенце, пуйче е много по миловидно и симпатично от някаква си рибка..ама и те са там - в дадена хранителна верига.
Никой не оставя кокошка, патица, пуйка, гъска да умре от старост....и т.н.
----------------------------------------------------------------
Бах са в Канибала !!