Карагьоза взе да се показва...

Модератори: emo vasilev, alekst

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Re: Карагьоза взе да се показва...

Мнение от Stefko »

Камбата написа:Блесна не гонят!Възможно е куките ти да са изядени от някой по-голям чернокоп,или просто да са скъсани от доста по-голям карагьоз.
Не че ми е работа да се меся в "морските" работи :D но да споделя, че карагьоза пролетно време в Дунав си кълве съвсем прилично на въртящи блесни. Тази година имах уловени дори няколко бройки на тейл-спинър :roll: Друг е въпроса, че по резултатност блесните отстъпват доста на сафриденото чепаре ;)

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Колега,аз казвам,че не пипат блесните,които се хвърлят попринцип за морски риби,демек клатушки.Пробвах няколко пъти на въртяща блесна с бомбардата зимата,ама не искаше.За Дунава съм чувал,че се хващат на въртящи блесни.Карагьоза си е класика на чепаре. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Ами то условията на Дунав и в морето са доста различни.Като прибавим и фактът че рибите са с различно настроение(в различен цикъл :D ) аналогии изглежда е неуместно да се правят.Мислех че е мит хванатият на оловото на чепарето карагйоз докато не го видях с очите си.Логично е при това полужение да налита и на блесна но.... и аз съм пробвал без резултат,при това на малки блеснички с тъмна окраса(щом хапе оловото викам си - тъмна).Абе странна риба,със странен нрав и-и-и мнооого кости.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Верно е странна риба,но и интересна.Сигурен съм,че ако целите на риболова,когато дойде рибата не са месарски,а изследователски,ще се постигнат някакви резултати.Иначе рибата като легне на скарата костите й някак си ми изглеждат незначителни. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Kuku,верно че има много кости,ама е много вкусна бе.
Това за оловото е вярно,и при мен се е случвало миналата година,беше излязло през хрилете.На блесна не съм пробвал,пък и не виждам смисъла,щом си гони чепарето безпроблемно.Само да го има.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Верно вкусен ама лефера е по-вкусен и няма толкова арматура из него :D .На олово така се хваща - през хрилете.Не мога да кажа че съм месар,вярно винаги се стремя да хвана максимално количество качествени риби но за мен има значение начинът по който ги хващам.Че и мястото явно :D .
След месец като почна да търся сафридчета се надявам отново на близки срещи от трети вид с тая "противна" риба.Предполагам все ще "преживея" многото кости :D .
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

За лефера си прав,ама а хвани го де.
Изображение

kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Е!С малко помощ от Нептун и по-вечко упоритост - надявам се да стане.Като че ще да има тая година , ама ще видим де.То ще се разчуе :D .
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Stefko написа:
Камбата написа:Блесна не гонят!Възможно е куките ти да са изядени от някой по-голям чернокоп,или просто да са скъсани от доста по-голям карагьоз.
Не че ми е работа да се меся в "морските" работи :D но да споделя, че карагьоза пролетно време в Дунав си кълве съвсем прилично на въртящи блесни. Тази година имах уловени дори няколко бройки на тейл-спинър :roll: Друг е въпроса, че по резултатност блесните отстъпват доста на сафриденото чепаре ;)

Поздрави!
Карагьозите, хванати на блесна не бяха ли по-едри от тези хващани на чепаре? :roll: ( или са били само по-гладни :wink: ) :idea: защото според мене е логично по-големи риби да налитат на по-едра плячка ......
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

1000n написа:Карагьозите, хванати на блесна не бяха ли по-едри от тези хващани на чепаре?
Не бих казал :roll: И на двата вида примамки се ловяха идентични по размери рибки ;)
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

В края на чепарето слагам джиг 30 - 40 грама, на него се хващат най-големите карагьози! :lol:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

batmilen написа:В края на чепарето слагам джиг 30 - 40 грама, на него се хващат най-големите карагьози! :lol:
Български или румънски? :smt017
Изображение

Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Гагаузки...
Аватар
Bastardo
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Bastardo »

kuku написа:Ами то условията на Дунав и в морето са доста различни.Като прибавим и фактът че рибите са с различно настроение(в различен цикъл :D ) аналогии изглежда е неуместно да се правят.Мислех че е мит хванатият на оловото на чепарето карагйоз докато не го видях с очите си.Логично е при това полужение да налита и на блесна но.... и аз съм пробвал без резултат,при това на малки блеснички с тъмна окраса(щом хапе оловото викам си - тъмна).Абе странна риба,със странен нрав и-и-и мнооого кости.
И аз си мислих че е мит, но това лято 2 пъти ми се случи на морска гара, обяснявам си сранната слука с това че оловата, които ползвам са остри и от двете страни и малко повече стърчи в края с дупката. Работата става когато оловото мине през хрилете на карагьоза и след това се получи "контра" от горната част на оловото.
Не е важно да влагаш чувства, важно е да чувстваш влага!!!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Ей за това слагам джиг/пилкер...на края на чепарето.Миналата година от лодка на юг от Бургас лефундера работеше изключително на джиг/пилкер... :axe:
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”