Риболов на Костур

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
leshoqda400
новобранец
новобранец

Re: Риболов на Костур

Мнение от leshoqda400 »

INCUBUS написа:Веднага ти отговарям-снощи поради обективни/в смисъл на готина компания/ пияндуски причини не съм влизал във форума.Равномерно водене,но след като броях поне до двайсет през половин -една секунда в изчакване да потъне клатушката след замятането.Още след първите 5-10 метра без вдигане на върха на пръчката "Страйкър",2,70 м ми удряха такива раирани дебелаци,че се изкефих максимално при няколко поредни риболова .Съответно,похвалил съм клатушките в темата за магазина още след първия успешен такъв риболов.
Колега, кажи къде ги ловиш тези бандити,ако не е тайана,разбира се?
Който пие бира,не умира
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не е никаква тайна - в дефилето под с.Сухово,общ.Ардино,яз.Кърджали - най-тясното място край въжения мост през язовира.
Аватар
Marauder
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Marauder »

Искам да споделя с вас, че най-големите костури съм хващал на блесна :)
И на воблер на влачене на Искъра. За съжаление влачиш за нещо доста по-голямо, а те изненадва някой плевелен рибок.
Костурът наистина е забавен, особенно като го има, но за жалост както и мнозина от вас потвърдиха.........., появи ли се "дребен", нещата не са на добре :(

Наслука през новия сезон колеги :partyman:
ivuu
новобранец
новобранец

Мнение от ivuu »

пробвай на жива рибка(малка каракуда)
на око от риба!
и на воблер се хваща
Аватар
lfcpordim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lfcpordim »

Понеже ходя на един язовир в който предимно се опитвам да хващам каракуди но на плувка и на какъвто и да било червей винаги малките костурчета или царички ми изяждат стръвта... И това не е от скоро а бая отдавна може би от 4-5 години.Та възможно ли е да има наистина големи риби(костури) които да са пораснали през годините ,около 1кг и ще стане ли също ако използвам царичката за стръв?
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

Абсолютно,но очаквай и удари от 200-300 грамови и нагоре,трудно би хванал килограмов,но пробвай над вечер навътре,шанса е голям,ако има такива костури във водоема :)
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

Аватар
stapos
новобранец
новобранец

Мнение от stapos »

Аз също имам известен опит в риболова на костур, като в някои от случаите ми съм ходил само с идеята за да ловя костур, а в други то е било просто случайност по между другите рибета. Аз мисля, че няма конкретен начин за ловене на костур. КЪЛВЕ НА КАКВО ЛИ НЕ :). Най-добрите ми резултати са били на блесна в близост до дъното. Както и на плувка на жива рибка на дълбочина в близост пак до дъното. Също на жива рибка директно на дъното с по-голяма тежест. Хващал съм и на едър земен или торен червей и на бял червей също (по-вероятно грозд). Както казах Кълве на какво ли не. Трябва само да го усетиш къде се спотайва. В реките има доста костур, а дори вече има язовири които основно това е останало за риболов от брега. Едно красиво местенце в Родопите - яз. Беглика е точно такова място. В допълнение да кажа, че костура е Канибал, Постоянно изпитва глад, Борбена риба, както и това, че е способен да атакува и погълне риба, която е доста голяма за очакванията Ви.

малко некадърни самоснимачки
Изображение

Изображение
Изображение
complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

Аз целенасочено си ходя за костур.Най-добре се лови на живо рибе.Едрите кълват на дъното.Миналото лято/2011/ ходехме с един мой приятел с лодка само и единствено за
костур на яз.Огоста от към с.Боровци.Тъсехме го на 5-6м. на директен или "подвижно".
На директния по-се ловяха а и е по-голям кеф.Сега мисля да удължа моята 6-тица или
да търся някой 8 м.Ходиме за костур щото е по-вкусен/дран и паниран..../ и никога не сме капо.
ЧНГ!
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Нямаме такъв водоем в радиус от 100 км,където да може да се лови целенасочено само или преимуществено костур.Имам случаи,в които отивам съоръжен с кофичка с живи рибета,изпълнен със светли надежди за костур,пък си връщам този припас със загуба 9-10 рибки от смяна и от раци,като в същото време съм наловил покрай другата риба 10-15 костура на червеи с директен на плувка на 4-5 м от брега и на дълбочина 2-3 м.
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

SONY написа:Когато ловя костур,винаги държа рибката да е жизнена и читава,както и да играе добре на куката.Не съм привърженик на парчета от риба ,като стръв.Зависи много и от водоема,моите впечатления са ,че някъде си взима най-добре на жива риба,другаде на торен или земен дебел червей.Зачестиха и случаите последно време на извадени хубави костури на .. царевица :!: Аз също съм имал такъв случай на яз.Батак преди доста време,но моя фаворит си остава симеонче. :)

Пич не се самозалъгвай ... интересна ми е темата,незнам дали си посещавал форума от година,две насам,но ... това са пълни измислици Костур на царевица или пък 1 познат ми разправя как хванал бяла риба на стиропор ... просто или се е закачила каракуда,слънчак или нещо друго и не си я усетил друга причина няма
batistuta
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от batistuta »

Ловил съм костура най-успешно на пападурка (пръскач)на корекциите на с.Сашево.Там ходим главно за щуки,но между тапите мятам и с мача покрай шавара и съм бодвал хубави екземпляри.Страхотна борба прави тази риба и ми е от любимите за ловене.
na4o_kz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от na4o_kz »

Radoy написа:
SONY написа:Когато ловя костур,винаги държа рибката да е жизнена и читава,както и да играе добре на куката.Не съм привърженик на парчета от риба ,като стръв.Зависи много и от водоема,моите впечатления са ,че някъде си взима най-добре на жива риба,другаде на торен или земен дебел червей.Зачестиха и случаите последно време на извадени хубави костури на .. царевица :!: Аз също съм имал такъв случай на яз.Батак преди доста време,но моя фаворит си остава симеонче. :)

Пич не се самозалъгвай ... интересна ми е темата,незнам дали си посещавал форума от година,две насам,но ... това са пълни измислици Костур на царевица или пък 1 познат ми разправя как хванал бяла риба на стиропор ... просто или се е закачила каракуда,слънчак или нещо друго и не си я усетил друга причина няма
А ти от кога ловиш риба...... :lol: Явно идваш от Марс :lol: ,извинявай за спама.Значи има ли костур,и най вече да гони,можеш да го хванеш и на барабонка от коза :lol: .Такаааа.Значи да обясня по подробно.Хвърля си човек за шар.,карак.,или подобни там,няма кълване,вади да презареди и хоп-тогаз костуру подгонва това движещо се ярко жълто нещо на куката(царевица).Айде наслука.
КОИТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ,ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА http://vbox7.com/play:36938ab8
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Аз съм хващал добър костур, около 250 гр. на кус-кус.
И без подръпване, просто си лапна зрънцето, може да се е объркал, но е факт.
Та да не бъдем категорични, в риболова има много изненади :D !
Това, разбира се е изключение, костура го ловя на жива рибка, но има определени водоеми в които предпочита червея, предимно торен, пред рибките.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Подкрепям напълно -като това важи особено през студеното пролетно време,когато още няма във водоема множество малки рибки с достойни за апване размери от костура.Иначе изчанчени изключения винаги е имало и ще има - раираният е свиреп лакомник и в доста случаи налапва "нещото",преди да го е видял и усетил какво е.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”