Крадат ни снимките!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
s7efan
новобранец
новобранец

Re: Пак ме... зарадваха...

Мнение от s7efan »

Питах няколко човека,които се занимават с право и те казаха че трябва снимките да са обявени като обект на авторско право,за да може да се търси отговорност на когото и да било за публикуването им.Първото което ми идва наум е да се запише в условията за ползване на сайта,или както там се казваше това с което се съгласяваме като се регистрираме.Знам че много малко хора ги четат,но в един такъв случай ще бъде полезно. :D :D
Изображение
Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ЗАЕКА »

Ники и при мен е същата работа , нито лових рибата дето я писаха , нито на посочения водоем от тях.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

В последния брой на в.Рибар има моя снимка/Марко ми я прати за да се видя на Л.С./,но
преди да се публикува,ми се изпрати съобщение от г-н Добрев,човека най мило ми поиска личното съгласие за да ми публикува снимките,после имахме среща в София/случайно се налагаше по лични проблеми да съм там/,та даже и се срещнахме,аз съм си дал съгласието за публикуване на снимки от нашия форум,както и лично да му изпращам снимки и малко инфо отделно от това което давам във форума,да не се дублирам.Не сме говорили за хонорари,но ако има такива неща,решил съм тези пари да отиват в нашата банкова сметка за децата.Както Марко каза,тези дребни "стотинки",не могат да ме направят богат.
Това го писах,да не се чудят някои,защо си мълча.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Мен що не ме слагат по весниците бе :idea: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Г-н троли,то нямаше ли още един с тоя ник,дето се прави на сомаджия.Гледам твоята регистрацийка новичка още,лъскавка и от къде си ако не е тайна.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
quietriot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от quietriot »

Troli BG написа:Сампо е обяснил нещата,ама нема кой да мисли! :wink: Марко не може да има никакви претенции,снимките са подарени на форума и той решава,кво да ги прави! :wink: Аз,що две години си трия снимките? :roll: Щот ми сече пипето! :D :D Така,че Марко бъди горд да си на първа страница,а не на последна! :wink: :D :D :D
Тролка бате престани да говориш глупости , прочети закона за авторското право и ще разбереш чия собственост са снимките.Снимките се постват и правата за ползване са единствено на автора им!!! Форуми , моруми нямат никакво право да разполагат с тях без съгласиято на автора , това важи за всеки един ползвател.Единствено автора може да прехвърли право на ползване на снимките на някого.Няма значение че ги е пуснал в нета.Това е разрешение за гледане , а не за ползване.!!!
Така че ако някой иска да прави нещо да прави 5 страници тема и нищо конкретно, това сме българите бабаити на маса.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Troli BG написа: Аз,що ДВЕ години си трия снимките? :roll: Щот ми сече пипето! :D

Код за потвърждение: Избери целия код

Troli BG
    риболовец Мнения: 20
И като се регистрираш няколко пъти вече,не можа ли поне един път да прочетеш правилата?!!!
Много ти станаха акунтите май!!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
quietriot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от quietriot »

Понеже се изнервих от безцелното лаене какво направих:
Звъннах на една позната в Министерство на Културата и проучих как седят нещата,тя отговаря за авторскто право име няма да цитирам защото нямам разрешението и за това /така се прави/.Та вариянтите са два или дело в градския съд или сигнал в Министерсвото на Културата.Аз предлагам културата защото ще е по кратко като време и мисля че е безплатно.
Аз лично ще го занеса на госпожата за да се разгледа по бързо.
Така че Марко и всички заинтересовани, съберете вестниците и списанията в които имате снимки без ваше разрешение аз ще ги взема промерно от Марко и ще ги проложа към жалбата ,която ще помогна разбира се на Господин Поло да напише , срещу една бира разбира се че пресъхнах докато обяснявам какво се прави.
Към Марко и другите чакам снимковия материал по жалбата!!!
Съберете вестниците в които ви има и приложете и оригиналите на вашите снимки на хартия .
И машината тръгва.Обещавам лично да следя производството :wink: :wink: :wink: отблизо!!!
Последно промяна от quietriot на Пет Юли 11, 2008 9:44 am, променено общо 1 път.
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

А ако някой от нашия форум е част от вестника и той предоставя снимките ... :?: :?: :?:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
quietriot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от quietriot »

nikejo написа:А ако някой от нашия форум е част от вестника и той предоставя снимките ... :?: :?: :?:
Автора на вестника е пределно наясно че ползва обекти на авторско право без знанието на собствениците им .А как ги е получил си е само техническа работа.

Понежа зачепкахме сериозни работи реших че е време да сменя картинката на аватара със снимка за да знаят хората с кого общуват.
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

quietriot написа:Понеже се изнервих от безцелното лаене какво направих:
Звъннах на една позната в Министерство на Културата и проучих как седят нещата,тя отговаря за авторскто право име няма да цитирам защото нямам разрешението и за това /така се прави/.Та вариянтите са два или дело в градския съд или сигнал в Министерсвото на Културата.Аз предлагам културата защото ще е по кратко като време и мисля че е безплатно.
Аз лично ще го занеса на госпожата за да се разгледа по бързо.
Така че Марко и всички заинтересовани, съберете вестниците и списанията в които имате снимки без ваше разрешение аз ще ги взема промерно от Марко и ще ги проложа към жалбата ,която ще помогна разбира се на Господин Поло да напише , срещу една бира разбира се че пресъхнах докато обяснявам какво се прави.
Към Марко и другите чакам снимковия материал по жалбата!!!
Съберете вестниците в които ви има и приложете и оригиналите на вашите снимки на хартия .
И машината тръгва.Обещавам лично да следя производството :wink: :wink: :wink: отблизо!!!

:smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038

И на мен ми е интересно развитието ..... на къде ще тръгне цялата работа :roll: :roll: :roll: :roll:
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

Успех!!!
И нека имената на мерзавците да излязат на яве!
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

Включвам се и аз. Требе си :axe: иначе после нас ще :ANAL:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Не обичам интригите и съдилищата.Не съм преглеждал вестника/абониран съм за в-к Рибар/ и си нямам представа какви точно са статиите и изнесената информация в тях!По тази причина за сега мисля да се въздържа!
Ще се постарая да си набавя броевете,да ги прегледам и ако с моя снимка се толерира друг водоем и евентуално "колега",то ще съм в редиците!
Мисля,че едно медийно извинение и обяснение на причините,от страна на главния редактор е достатъчно! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
quietriot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от quietriot »

sapuna написа:Не обичам интригите и съдилищата.Не съм преглеждал вестника/абониран съм за в-к Рибар/ и си нямам представа какви точно са статиите и изнесената информация в тях!По тази причина за сега мисля да се въздържа!
Ще се постарая да си набавя броевете,да ги прегледам и ако с моя снимка се толерира друг водоем и евентуално "колега",то ще съм в редиците!
Мисля,че едно медийно извинение и обяснение на причините,от страна на главния редактор е достатъчно! :wink:
Абе аз съм хард лайнер, но пък избора си е ваш.Но един шамар зад врата с една приятна глоба би охладила ентусиязма на всеки вестникар да ползва без питане.Но всеки си гледа от своята камбанария.
Сапуне не става дума за съд бате а за административно производство в Мин. на Културата, ще заведеме жалбата, ще ви изпратят по едно писмо за да ви уведомят че производството е почнало , евентуално ще ви питат нещо уточняващо на което се отговаря задължотелно и после Министерството излиза с решение,незнам даже дали има открито заседание преди това.Няма нищо страшно или губещо времето, но пак повтарям изборът си е ваш!!!
Заключено

Обратно към “Разни”