народни лекове

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Re: народни лекове

Мнение от майсторчето страхил »

5кила написа:
p4eli4kata написа:... Само сутрин, обед и вечер и по три пъти нощем................ :(
евала...успокоих се :!: за това било значи-аз рекох...да не би да е от чикиите :wink: :D :D
Сигурен ли си че всичко не е на хормонална основа :wink: :lol: :lol: :lol:
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
p4eli4kata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от p4eli4kata »

Превърнахме хубавата тема на Миро на говорилня. Стига спам.!Поне аз няма да се "връзвам" вече. Ще давам лекове. Открих си гоооолямата папка. Който знае нещо, да помага, че не съм всесилна, и всезнаеща.
БИЛКОВ ЧАЙ ПРИ МАХМУРЛУК

Една чаена лъжица наситнен жълт кантарион, една супена лъжица камшик, една супена лъжица коприва, една супена лъжица маточина, една супена лъжица мента се заливат с два литра вода да заври ,и ври 5 минути. Оставя се да изстине. Пие се вместо вода. Прочиства от отровите черния дроб. Стимулира жлъчната секреция , като подпомага изхвърлянето на отровите от организма.

СРЕЩУ БЕЗСЪНИЕ

Преди лягане се взима една лъжица чист пчелен мед, разбит в една чаена чаша вода или мляко. Може прясно, може кисело.

ЗА ИЗНЕРВЕННОСТ- СЪРЦЕБИЕНЕ ПРИЧИНЕНО ОТ СТРЕС, НЕВРОЗИ, КЛИМАКТЕРИЧНИ ОПЛАКВАНИЯ, БЕЗСЪНИЕ, ПРИЧИНЕНО ОТ НВРОТИЧНИ СЪСТОЯНИЯ, МИГРЕНА, СТРАХОВА НЕВРОЗА, БЕЗПРИЧИННО БЕЗПОКОЙСТВО, И ВСИЧКИ ОПЛАКВАНИЯ ,ПРИЧИНЕНИ ОТ НЕСТАБИЛНА НЕРВНА СИСТЕМА

1/ накисват се две супени лъжици от маточина в две чаени чаши вряла вода докато чаят изстине. Този чай се пие за едно денонощие на части.

2/ Хмелови шишарки, около една супена лъжица ,се поставят в една чаена чаша вряща вода. Така престоява до изстиване на чая. Прецежда се и се пие вечер при безсъние. Пие се на глътки ,само вечер.

3/ От връхчетата на билката дяволски уста се вземат две чаени лъжички. Киснат се в една чаена чаша студена вода около 8 часа. Тази настойка се пие в продължение на едно денонощие.

АКО ВИ БОЛИ ГЪРБЪТ И КРЪСТА ВЕЧЕР

Най доброто решение при такива болки ,е да облекчите натоварването от напрегнатия ден, лягайки на леглото с руло под коленете. Това е т. н. „Уйлямсово легло.” Така натоварването в кръстната област рязко намалява. Гърбът се изпъва. Прешлените заемат правилно положение. Такава почивка от около час, напълно ще възтанови силите ви. Рулото може да направите от подръчни материали. Една по-голяма възглавница също би свършила добра работа.
Аватар
p4eli4kata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от p4eli4kata »

РАЗКАЗ ЗА ЕДНО МИРИЗЛИВО НЕЩО, НАРЕЧЕНО КАТРАН.

От древни времена ,хората са познавали лечебните свойства на катрана. Прилагал се е най-вече при кожни проблеми.

По време на втората световна война, когато се е водела страховитата битка за Москва, в лазарета при никому неизвестния тогава лекар Вишневски селяните от Подмосковието возели в селските си каруци, обгорелите летци от въздушните битки, повити в платна напоени в брезов катран. Лекаря се карал, сърдел се, но хората се защитавали, разказвайки, че това средство са използвали още дедите им при незездравяващи рани.
Когато санитарите развили платната от един такъв летец, разбрали, че „простите” селяни са сторили най-доброто за обгорелия. Раните не били възпалени, кожата се възтановявала учудващо бързо. Никъде нямало загнояло. Летеца се възтановявал бързо. Заинтригуван от това народно лекарство, лекаря Вишневски започнал да разпитва селяците. Ходил по селата, питал, записвал всичко. Така се появило лекарството наречено „маз Вишневски”. Много войници били спасени. Танкисти, горяли в танковете, летци, пехотинци... Мазта, приготвена на база старите народни лекове помогнала на стотици хора, за които нямало никакъв шанс да оцелеят......Лекарят станал професор. А мазта на Вишневски лекува и сега. Шампоаните с катран против пърхот и катранените сапуни от миналото са забравени. Но мазта остана. На база на тази маз е изработено лекарство, което се продава в мънички кутийки в аптеките.В ъв ветеринарните аптеки се продават и тубички с маз Вишневски. Има сведения, че катрана е канцерогенен. Не знам някой, когото съм посъветвала за използването на мазта, да е умрял от рак.Преди много-много години ,тази маз насипана в буркан помогна на баща ми да излекува тромбофлебита си получен от това, че при катастрофа вследствие поледица, краката му останали заклещени между седалките на рейса. Тази маз помогна на сина ми, който едногодишен, за секунда дръпна електрическата печка върху себе си. Обгоря му половината личице. Не изпаднах в шок. Ведната използвах всичко което имах.Не дадох възможност да се вдигнат мехури. После Вишневски свърши останалото. Синът ми няма и белегче от случилото се. Личнах вряло олио върху ръката си. Помогна пак Вишневски. Преди три години, една предколедна вечер ,при мен дойде съседка в паника. Когато сваляли казана с бахура от огъня ,какво-как, врялата вода попарила на съпруга и краката. Като го видях, ахнах. Рани. Страшни рани. Мъжът пъшкаше. Вдигаше температура. Сварих жълт кантарион Промих раните. Подсуших внимателно с чисто платно. И... намазах обилно с Вишневски. След два часа Наско заспа. На другият ден беше забравил болките.Лекарят, признал, че съм сторила най-доброто! /Даже учуден попитал коя съм, тъй като аз не излизам много из селото./ Преди няколко месеца същото се случи с една жена. Тя сваляла тавата с печено месо . Тавата се личнала. Изгорила и слабините. Дълго време дъщеря и била тук. Ходели по превръзки. Видяхме се случайно. Разказа ми за това, че раните не заздравят, че кървят сукървица, че превръзките се отлепват с живо месо. Псъветвах я, за Вишневски. След една седмица лелята ме прегръщаше и целуваше на улицата... Пак на улицата срещнах млада жена. В продължение на един месец носеше превързана ръката си. Попитах я, какво става. Береше нещо. Искаха да я цепят. А те са крайно бедни хора. Извадих тубата и и я дадох... Сега сме просто приятели...Съседката ми знае. Когато и набра пръст, лекаря искал да цепи. Тя потърси мен, стахувала се от болката. После ,Наско се беше убол на корема . Пак береше.Станало беше колело колкото чиния за супа. Пак помогна... Случаите са много...
Така едно народно лекарство останало през годините да помага на хората. Мазта създадена от един руски лекар- Вишневски. Вечна му памет.
За това, как се е стигнало до създаването на мазта, научих преди много години / повече от 30/ от едно съветско/тогава/ списание, наречено „Огонек”.Никога не оставам без "Вишневски" в къщи.Ако не на нас, ще помогне на друг.
Ако някой иска да прочете повече за лечебните качества на това красиво дърво-брезата, ето:
http://www.zdravnitza.com/a/nav/product ... category/3
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

това с Вишневски е вярно имам го в хладилника от много години , бях си осмъртафаЦАЛ пръстеата на ръката и 2 големи филета висяха на мазоли, в Криводол нямаха нито конци нито антитетаност ,ма нали съм на събор не се бега от трапеза току/така ей ма на http://www.youtube.com/watch?v=P_z75eRl6aA в целия си блясък и бинтове ,наредих пъзела от мръвки ,макетния нож е идеално средство за обезкостяване на тялото ви ,пристегнах леко и само със джадайското мазило "ЙОДАсепт "ги мариновах 1 седмица ,после месец с Вишневски и за месец пластиката се прихвана,1 година ми тръняха мръвките като чужди ма са всичко е перфектно има едвам забележим белег, от тогава го мацам на всеки разрез ,на всеки опит да се зготвя,,,,,,,,,,,,,,! и за 3 дни минава :shock: ааааааааааааааааа а лятото като се подсека ,бебито то!минава са нощ!
Вътрешно много внимавам какво поемам ,поне до първия литър после принципите тъдяват ,но, в Триград набрах от бабешка сергия три Мурсалски букета ,единия вкарах в дамаджана и колко ракия е минала от там легенди се носят, ракията се оцветява в страхотен златист цвят а вкуса е ненадминат ,всеки ден се лекувам с нея, не знам от какво но помага!!! по магЪзините има нарязан мурсалец,сложете в марля и пробвайте ,след обилно лечение се сещам ,но не мога да стигна до патентното ведомство за признание!

Иначе цяло лято събирам с детето, билките на БОВ и правя микс "БОВСКИ чай" ,3вида мента,3 вида МаАщерка,(лелееее имам щерка ,като порасне кой ли ще я маа?),риган и червен кантарион, цяла зима без парно и антибиотици караме ,резил!

А за най големия ГЪЗАР ,хемироида има една билка ,дето не я знам как се казва нито как се пие , снимал съм я някъде ,ще потърся и пусна за коментар ,може да има живи разпознавачи!

за тези които не знаят ето това е червен кантарион

Изображение

детето прави букети за мама а тати ги пие , така че цветя и бонбони пием , а каква ракия става от бонбонииииииии!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
sarafov
разбира нещата
разбира нещата

Народна медицина

Мнение от sarafov »

Пускам тая тема защото знаете че за некои болести без много пари лечение няма,та ако можем тук да си помагаме със старите така наречени бабини рецепти ще се радвам да си ги споделяме,ако пък предценят многоуважаваните колеги модератори че тази тема не е за тук или е излишна нека я изтрият.

Та аз почвам с мойте болежки,а те са две язви на дванадесетопръсника които успокоявам само със сопрал(лекарство от аптеките) и не е скъпо,тъй като пиех до преди два месеца ранитидин но ме предупредиха че организма привиква към лекарството и спира да действа,а сопрала е изцяло на билкова основа и до сега след като изпия едно хапче, поне един месец нямям оплаквания.
А другият ми проблем са (само не почвайте със чеповете :lol: ) хемероиди,които ме измъчиха до незнам къде,особено след срещата на Езерово дали от алкохола(със сигурност е от него) ама две седмици не можех да си седна на задника,та ако някой може да помогне с няква рецепта за това ще му бъда много благодарен,а за операция ми искат 2500лв.въпреки че съм на 100% усигурен(за това пък нямам думи) та моля помогнете с няква рецептичка.
Чаушана са лови на тиливизор,майна.
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Народна медицина

Мнение от vladoto »

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=19241
Виж тука колега.Мисля че има какво да се прочете.
Риболовът не е слука,а наука!
sarafov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от sarafov »

Мерси колега,не знаех че я има тази тема,веднага скачам у нея. А тая я махам.
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

Колега за хемароидите и аз имах проблем :!: Отидох в Он-клиник преди коледните празници,слагат ти пръстени на хемароидите,те изсъхват и падат.От тогава не съм имал проблеми да чукна на дърво.Не се правят операции,процедурата трае има няма 5 мин.ставаш и си тръгваш :!: Ето ти адрес:http://www.onclinic-bg.com/ ако се решиш няма да сгрешиш :smt023 .
Никога на колене пред когото и да е.
sarafov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от sarafov »

Бат мирче :lol: май сме свързани с един проблем,те са видех тая тема шот и аз преди малко пуснах такава :lol: и то специално за изтормозения задник :D
sarafov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от sarafov »

joroNH написа:Колега за хемароидите и аз имах проблем :!: Отидох в Он-клиник преди коледните празници,слагат ти пръстени на хемароидите,те изсъхват и падат.От тогава не съм имал проблеми да чукна на дърво.Не се правят операции,процедурата трае има няма 5 мин.ставаш и си тръгваш :!: Ето ти адрес:http://www.onclinic-bg.com/ ако се решиш няма да сгрешиш :smt023 .
Колега много ти благодаря,със сигурност ще я посетя,щото това не се трае братче.
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

sarafov написа:
Колега много ти благодаря,със сигурност ще я посетя,щото това не се трае братче.
И при мен беше същото положение.Успех :smt023 .
Никога на колене пред когото и да е.
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

joroNH написа:Колега за хемароидите и аз имах проблем :!: Отидох в Он-клиник преди коледните празници,слагат ти пръстени на хемароидите,те изсъхват и падат.От тогава не съм имал проблеми да чукна на дърво.Не се правят операции,процедурата трае има няма 5 мин.ставаш и си тръгваш :!: Ето ти адрес:http://www.onclinic-bg.com/ ако се решиш няма да сгрешиш :smt023 .
В подкрепа на думите ти:вуйчо ми беше критичен случай-3 пъти ходи в същата клиника,просто имаше на 3 места с размера на слива(лекарите му казаха,че не може всичко наведнъж).Човекът е много доволен и вече 3 години е без никакви проблеми!Успех колега и не го отлагай във времето!
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

sarafov написа:Бат мирче :lol: май сме свързани с един проблем,те са видех тая тема шот и аз преди малко пуснах такава :lol: и то специално за изтормозения задник :D
Той Бат ти Мирче и изрормозен (доста използван)предник има :lol: :lol: :lol:
А сега де? :roll:
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Аз пък ще кажа един лек към нещо много досадно-кокошия трън......
Нито го горете с цигара,нито с азот,нито го изрязвайте-решението е много просто и расте по почти всички поляни дори и в градовете-млечка,глухарче или жълтурче.....късате и мажете кокошия трън с млякото....няма някаква установена система,просто като минете покрай някоя полянка скъсаите и се намажете....100% гаранция!!!
Изображение
piterd
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piterd »

Привет и от мен,
Още една тема която ще следя с удоволствие, най вече заради интереса ми към билките и билколечението. Бих искал да споделя и аз нещо по проблема хемороиди. Основна причина се изтъква неразумната идея на модерната цивилизация, измислена от един английски дърводелец, да се изхождаме в седнала позиция. Това води до задържане на изходни вещества в дебелото черво и допълнителен напън при изхождане. Това е една от предпоставките за появата на хемороиди и проблеми с дебелото черво. Също задържането на отходни вещества допълнително натоварва организма. При мен проблема е в зачатък и за сега когато се появи правя следното:
1. Прочистване на храносмилателната система по йогиска система. Еднодневно гладуване с клизма също би имало подобен ефект. Има варианти за клизми с билки които да успокоят тъканите.
2. За определен период от време ( до успокояване )използвам клекнала поизиция при изхождане.
За сега от два до три пъти в годината и ми се разминава.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”