Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

ΡΕΘΥΜΝΟ,,о.КРИТ '"ПО -ДВЕ ВЪВ ВАНАТА"
Re: ΡΕΘΥΜΝΟ,,о.КРИТ '"ПО -ДВЕ ВЪВ ВАНАТА"
Това са ми някои от рибите ловени на джиг

-
- ще става разбирач
Колега vasilev, странно ми стана голямата дължина влакно между оловото и стръвта т.е. 40 м. Замислих се че при тази дължина едва ли 1-1,5 м дължина на "повода" на оловото ще компенсират закачките, но все пак ти имаш опит на практика така че...vasilev написа:40 метра е,2 влачеш ,колкото се може по- близко до дъното,3 -за дайвери,,,,не съм опитвал за да ти кажа,опитай,че кажи и на мен,4- грамажите съответстват на дълбочината,аз например използвам 250-300гр за 40 до 60 м дълбочина .

Позволих си да направя схема по твоите указания, а ти кажи дали всичко е точно и ако има нещо което не съм разбрал да го коригирам.
Със схемичка най лесно

Пробвай и пиши кое как е ...На мен ми е интересно. За жалост аз като отида да ловя по Гръцко нямам много време за експерименти и трябва да съм по подготвенvasilev написа: .За пилкерите,мога да ти кажа,че и аз съм опитвал с тройка от долу,но остави,че загубих много пилкери,пък и риба не изкарах с тях.Да ти призная от една година се занимавам с джигинг и съм много доволен, макар,че имам 5-6 риби,ала добри.Все още се уча,защото има много методи на джигинг,има бръз,вертикален,хоризонтален,бавен,може би и други.Сега ги пробвам за да видя кой е по удачен.

Иначе днес си взех ето от тези дайвери наместо олово:

"газят" от 1,5м до 37м в зависимост от настройката:

За по големи дълбочини има но те са малко по различни (като чинии). Та си мислех този да го ползвам за места с дълбочини и риби до към 30м...за повечко явно ще слагаме олово

Последно промяна от esox_hunter на Пон Дек 15, 2008 6:36 pm, променено общо 1 път.
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
Чудесна е схемата,като се има впредвид,че това е за риби повече от20 кг,иначе може и с по -слаб монтаж,точно това имах предвид,браво.Ще ме извините,но след толкова години в гръцко ми е малко трудно да се изразя както трябва,защото разсъждавам на гръцки,,а пиша по български и най-вече за термините в риболова,повечето от тях ги знам само на гръцки и за имената на морските риби,защото във България бях на сладководен риболов.НАСЛУКА

-
- ще става разбирач
Няма проблем всичко е точно...аз за това си задавам доуточняващи въпроси. Мн. добре си пишеш и говориш на български така че няма проблемvasilev написа:Чудесна е схемата,като се има впредвид,че това е за риби повече от20 кг,иначе може и с по -слаб монтаж,точно това имах предвид,браво.Ще ме извините,но след толкова години в гръцко ми е малко трудно да се изразя както трябва,защото разсъждавам на гръцки,,а пиша по български и най-вече за термините в риболова,повечето от тях ги знам само на гръцки и за имената на морските риби,защото във България бях на сладководен риболов.НАСЛУКА
В мен обаче възникна още одеве един въпрос но не го задавах докато не уточня монтажа.
Как се процедира с ваденето на рибата като има вирбел и олово на основната линия и то на 40 м от нея

Разбира се оловото а и по голям вирбел не могат да минат през водачите

Ще ти бъда благодарен ако го разасниш този тънак момент

/Стоичков/
/Стоичков/
Да много правилно и аз забравих най -важното,много просто,,,,,на ръка.Докато стигне до вирвела рибата се е уморила.Темата е ,че докато стигне до вирбела,ще е изминало доста време, понякога с часове,а съм имал и случаи да се уморят много бързо,както тези двете големите има, няма за 1-1,5 ги изкарах,като си имаш вредвид,че ходих и за рибка.Ако нагълта куките в стомаха си излиза много бързо.Задължително трябва да имаш и ченгел в лодката!!!!!!!

-
- ще става разбирач
vasilev написа:Да много правилно и аз забравих най -важното,много просто,,,,,на ръка.Докато стигне до вирвела рибата се е уморила.

Аз си мисля за такова решение DOWNRIGGER
Този топуз позволява сваляне на различна и то доста голяма дълбочина, а освен това има система за регулране силата на опън на основното влакнио и пр. благинки...

Тук при сладководния риболов не са много приложими, но виж за морето е друга работа...
Ти някога пробвал ли си с downrigger ?
p.s. То за ченгела (канджата) е ясна работата...тия риби не се вадят с кепче

/Стоичков/
/Стоичков/
Няма време за такива сваляния на олово или нещо друго,защото ако оставиш за малко рибата да си почине си загазил,докато забие на долу глава са минали 100 м.Много е важно и когато започваш да я вадиш на ръце да не се омотае кордата в ръцете ти,трябва много да се внимава.Също така и да е готова въдицата на положение ,че ако не е уморена и забие да можеш пак да се бориш с нея.

-
- ще става разбирач
Не би трябвало да има проблем с downrigger-а Той си се пуска бързо до нужната дълбочина с отделно въженце и при удар от страна на рибата основното влакно се освобождава от него и линията си е ОК...т.е. няма да ти се налага да откачаш олово на ръка, както и да се дърпа влакно на ръка.vasilev написа:Няма време за такива сваляния на олово или нещо друго,защото ако оставиш за малко рибата да си почине си загазил,докато забие на долу глава са минали 100 м.Много е важно и когато започваш да я вадиш на ръце да не се омотае кордата в ръцете ти,трябва много да се внимава.Също така и да е готова въдицата на положение ,че ако не е уморена и забие да можеш пак да се бориш с нея.![]()
Аз разбира се, ще се вслушам в твоите съвети и ще пробвам по тях при пръв удобен случай

п.с. добавих за монофила на схемата
/Стоичков/
/Стоичков/
- MAESTROTO
- ще става разбирач
Сега попаднах на темата.Много е интересна.Благодарности на Василев!
Кефа цена няма!