Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

ΡΕΘΥΜΝΟ,,о.КРИТ '"ПО -ДВЕ ВЪВ ВАНАТА"
ΡΕΘΥΜΝΟ,,о.КРИТ '"ПО -ДВЕ ВЪВ ВАНАТА"
Тръгваме към 10,30 ч с един приятел ,той с неговата и аз с мойта лодка за една от най-срещаните през май хищни риби която тук на Крит се казва Лица.Първата ни работа беше да се снабдим с жива стръв и започнахме да търсим заргани покрай кея,но уви ,,,,нищо.В този период(май-август) , (септември-ноември) зарганата е много уплашена заради честите набези на хишниците и почти не се храни.Ако намериш пасаш ,ще изкараш,но ако са по 3-4 само помирисват червия и дим да ги няма.Вдигам си аз чукалата и отивам в един залив на 6 мили от кеяи какво да видя.Лицакита по половин кило (хиляди),че си викам ,,,,,а бе заеби зарганите ,че опитай с лицаки.В рибарлъка едно нещо със сигурност съм научил за толкоз години,че голямата риба иска голяма хапка.Докато да хвърля и изкарах едно лицаки 0,500кг и газ на 1,5 миля на вътре. Залагам лицакито и започвам да влача .След 15 минути последва удар и макарата да се равива с бясна скорост.С доста зор изкарах първата,докато я изкарвах гледам ,че я следват още 3 същия размер,вадя я в лодката и газ пак за стръв.Вадя пак за нула време лицакито и на същото място ,същото се повтаря и вадя втората лица.Е това е в общи линии.Не съм много добър в разказите,но направих опит.Едната е 38 ,а другата37кг.
Това засега са ми рекордите.НАСЛУКА.

-
- и господ не е толокова добър
Re: ΡΕΘΥΜΝΟ,,о.КРИТ '"ПО -ДВЕ ВЪВ ВАНАТА"
Кво ма напрай,какви са тез рибоци по 2 метра
Браво колега,туй чудо борбено ли е
Разкажи да се накефим

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Следващия път вземи един оператор да снима.Това сигурно е риболов + адреналин.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
ХА сега - колега, ваничката ли ти е малка
или рибите са големи
майтапа на страна - рибите са супер и заслужават адмирации. браво 

-
- кандидат преподавател
Василев ,ти уби рибата бе бате
.Браво за рибите
.Сигурно е било неуписуем кеф.Ние тук по една маломерка немоем хвана .Отново браво и си купи по голяма вана

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Да, това е в старата квартира,ваната наистина беше бебешка ,около 1,00 м,сега съм в друга квартира тук е голяма,да видим пролетта дали ще мога да я напълняlambri написа:ХА сега - колега, ваничката ли ти е малкаили рибите са големи
майтапа на страна - рибите са супер и заслужават адмирации. браво

Не са два метра,ако преброиш плочките ще разбереш колко са големи.За борбата;много силни риби,обаче зависи и от техниката на вадене,например първата ми Лица беше 22 кг и ме изтощи толкоз много ,че ми трепериха краката,исъхна ми и устата,3 пъти я вдигах до лодката като си мислех,че се е изморила,но грешка само като забие главата надолу и отиват 100 м,няма спиране .Тези големите и те ме озориха,но ги извадих по-лесно.Може да се дължи вече на опита ми,но съм имал и други случаи където , по- маломерна риба (от един и същ вид)да е по -борбена от голямата,зависи от рибата и техниката на изморяване на рибата.Това ми е първата Лица 22кг.snegk написа:Кво ма напрай,какви са тез рибоци по 2 метраБраво колега,туй чудо борбено ли е
Разкажи да се накефим
![]()

Василев ти ма смахкаш нещо,тия рибоци не си ги хванал вчера

-
- сериозен играч
Vasilev браво бе ,такива рибоци си е бая кеф да ги вадиш. 

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Нидялчоооо,забелязвам, че имаме съмнения в разказа ми,няма лъжа батеото,ако не вярваш ела да се обидиш ,но през май месец. Никой не е казал ,че съм ги хванал вчера.Хванах ги някъде 10-15 септемри,а малката миналата година през май.Nedeltcho Delev написа:![]()
![]()
![]()
Василев ти ма смахкаш нещо,тия рибоци не си ги хванал вчерапризнавай бързо!

-
- ще става разбирач
Браво бе човек,хубави риби си извадил ! Такава слука е рядкост .Браво !!!
И падащата звезда е била изгряваща .
Хващал съм много хищници преди години, но никога не съм ги снимал,пък и тогава нямахме мобифони,пък за фотоапарат на кого му е идвало на акъла,да го взема,че да снимам рибите.Снимката ли е по-важна или тръпката
ето едно клипче как се вади таз риба http://www.youtube.com/watch?v=wsGyTzXeodw

-
- сериозен играч
Прав си приятелю ,че тръпката е по важна но...Снимката увековечава тръпката.vasilev написа:Снимката ли е по-важна или тръпката

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
vasilev написа: Нидялчоооо,забелязвам, че имаме съмнения в разказа ми,....:

Виж ся,идвам ма убеди да дойда,после да не са отметниш към май месец

Браво Василев нали виждаш,че се майтапя,няма значение кога си ги хванал важното е че си се накефил и накефи и нас

За мен е гордост,че те познавам