Тикаджии вие сте.
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Re: Тикаджии вие сте.
Цецо ,честито за пръчлето-ПРОФЕСИОНАЛНО ТОЧЕН ИЗБОР
Казвай кога ще правим сефтето на тоягите

п.п.А купили и и жилце

Казвай кога ще правим сефтето на тоягите

п.п.А купили и и жилце

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Нещо ми забави кинтите тоя Пе...
Да попитам:
Отговарят ли си на метража в разгънато положение и като сложа жило скъсява ли се пръта?

Да попитам:
Отговарят ли си на метража в разгънато положение и като сложа жило скъсява ли се пръта?

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Честито колега!
Вчера гледах на един приятел 7 цата Exclusive и не ми се стори МЕКА както някои казват.
Вчера гледах на един приятел 7 цата Exclusive и не ми се стори МЕКА както някои казват.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
По къси са на дължина,малко от въдиците са с точен размер.При монтиране на жило-шпиц малко се увеличава дължината,зависи какво жило ще намериш.На мястото на снадката се прави бандажче с фин конец за водачи.Само го заливаш с моментно лепило.няма нужда от лак.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
На мястото на снадката се прави бандажче с фин конец за водачи.Само го заливаш с моментно лепило.няма нужда от лак.[/quote]
За дебелата част на шпица ли става дума?
За дебелата част на шпица ли става дума?

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Това е само в случай,че жилото не пасва добре на снадката на 2-ро коляно.Днес се почудих мако и измерих с шублер диаметъра на дебелата част на жилото (кухата),а тя е 4.6 милиметра.Може и шублера да ми е смотан или аз,но това успях да сметна.stich написа: За дебелата част на шпица ли става дума?

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
За дебелата част на шпица ли става дума?[/quote]Пояснявам-шпица или жилото се монтират на върха,реже се внимателно по-малко от върха и вкарвайки шпица през него телескопично,трябва да се припасне.За да не допуснеш грешка,като скъсиш върха,вкарваш шпица с тънката му част в отрязаният кух връх.връх срещу връх,за да видиш докъде влиза шпица и така придобиваш представа колко да отрежеш още от кухия връх.като постигнеш нужната синхронизация,го нанизваш телескопично,разклати го да се убедиш,че не тропа,и едва тогава бандажираш мястото където е монтиран шпица,като започваш от шпица към върха да навиваш конеца.пет,шест мм са достатъчни да застъпиш двата елемента.като пиша към върха разбирай елемента връх,от тъкото към дебелото.stich написа:На мястото на снадката се прави бандажче с фин конец за водачи.Само го заливаш с моментно лепило.няма нужда от лак.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Яасно.Разбрах.Защото бях останал с убеждението от прочетеното във форума,че шпица се монтира на мястото на оригиналния връх.Значи ако искам да си запазя оригиналния връх трябва да си купя и един кух който да изрежа за да монтирам шпица.
Да де ако изобщо някога би ми потрябвал оригиналния връх.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
stich написа:Яасно.Разбрах.Защото бях останал с убеждението от прочетеното във форума,че шпица се монтира на мястото на оригиналния връх.Значи ако искам да си запазя оригиналния връх трябва да си купя и един кух който да изрежа за да монтирам шпица.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Жилото не е ли плътен карбон???Paublo_Eskobar написа:Това е само в случай,че жилото не пасва добре на снадката на 2-ро коляно.Днес се почудих мако и измерих с шублер диаметъра на дебелата част на жилото (кухата),а тя е 4.6 милиметра.Може и шублера да ми е смотан или аз,но това успях да сметна.stich написа: За дебелата част на шпица ли става дума?

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Плътен е!Понеже аз ползвам готов кух връх с вече монтирано жило,та за това съм се изразил по този начин.stich написа:Жилото не е ли плътен карбон???

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- кандидат преподавател
Честита и на теб- да живеят "Тиките"!