Основни параметри на автомобилните гуми+дискусия за зимни

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
петър василев

Re: Зимни гуми

Мнение от петър василев »

Глей го ти,него!Ние измрехме от студ,а он гъзо си пече! :D :D :D Ти не си виждал зимни гуми и не се мешай у темата! :D :drinkers:[/quote]
Извинявайте за смама колеги,малко майтапец Изображение Изображение
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Аз карам с Lassa и съм доволен.Малко са шумни,само това като забележка. :smt023 .Да не забравяме ,че зимната гума е такава само 2 сезона.След това гумата губи,, свойства,,.Дори да има грайфер не е това което трябва да бъде.Мислех че са само приказки, но вече пробвах и е така.
Така че скоро произведена гума. :D
Риболовът не е слука,а наука!
Аватар
st_piskov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от st_piskov »

Годзила,мислех да ти препоръчам Мишелин Алпин,но явно не си добре настроен към тези гуми!Вярно,че цената им е висока и спрямо повечето гуми си е доста по- скъпа!Имам впечатления от тези гуми и бих казал,че това е единствената гума,която съм карал и с която съм се чувствал сигурен на лед(зимно време доста пътувам из балканите)!Ултра грип 7-цата също е добра гума,но за мен Мишелина е по-добър!Вече зависи и каква сума си определил за гуми!Дебица фриго се произвежда по технология на Ултра грипа,цената и не е лоша и мисля,че също може да ти свърши работа!Карал съм също с Йокохама,Нокиан,Клебер,Кумхо,БФ Гоодридж,и т.н...за мен Алпина си е номер 1!С това мое мнение не искам да ангажирам никой,преценката си е за теб!Поздрави
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Кире, втора зима съм със САВА 175/70/14 и съм много доволен, и мисля че хич не са за"забравяне" тези гуми, в сняг и мокро се държат чудесно,а аз си покарвам по към ту 100-150 километра на ден из софийските и около софийските непочистени пътища, и си газя смело по преспите....фулда кристал 165/14 ползвам втора зима на другото си возило и една идея по ми лягат на сърцето фулдата, май :roll: ... абе и от двата варианта съм супер доволен, пък и цените им са доста поносими.....за кумхо-то също чувам много добри отзиви!
предни зими бях с Викинг....... made in Norwey :!:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Преди време като си купих колата ,си я купих за половин час.
После ,като си купувах пералня,я избирахме две седмици :D .
Таа ...Кире .... затваряй очи и купувай.
Ти все едно кораб ще купуваш. :D
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Не е кораб, но си е важна за сигурността на семейството покупка, още повече предвид предстоящото пътуване до Пампорово.
Тази сутрин навън улиците бяха стъкло, народът пъплеше с 5км/ч. или се носеше като хайдушка песен.

Всеки сайт, предлагащ даден вид гуми, си ги хвали като негови, затова исках да чуя мнения от "първа ръка", от хора, карали с еди-какви-си гуми, а не чували за тях. :)
От друга страна....хм, предвид глобалното затопляне и епизодичния сняг през последните години дали си струва да вземеш дъ бест гуми или да си минеш с нещо от средния клас. :roll:

Друг въпрос....вие сменяте ли през зимата летите джанти с метални? :shock: Че вчера моя майстор вика, че зимата алуминиевите джанти се е*авали от солта? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Най добре си е зимните да са ти на други джанти. Първо да не разваляш гумите при прехвърляне всяка година и другото , че се скапва външния вид на алу-джантите е вярно.

Ето и припратка към теста на "ADAC" има ги повечето коментирани гуми тествани от неутрална страна > http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... ageID=8979#

ако не разбираш немски кликни на червеното "i" и ще ти излезне табела с оценките , като колкото е по ниска оценката толкова по добре.

Ако искаш пояснения по табелата свиркай .
Последно промяна от VGS на Сря Яну 14, 2009 9:56 am, променено общо 2 пъти.
DimityrK
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от DimityrK »

Колега,брат ми кара МишелинАлпин..за него са най-добрите гуми..Аз карам BF Goodrich и съм изключително доволен..А за джантите ...една струва 30 лв.Като си взимаш зимни направо ги сложи на тях и си готов...Няма да си играеш всеки сезон да сваляш гумите...Това е от личен опит,но не рискувай с ефтини гуми...
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:roll: Тестовете на когото и да било са абсолютно безмислени в нашия случай! :roll: Защото автомобилите на които Вие ще ги качите (гумите) намат нищо общо с автомобилите на полигона! Както вашите шофьорски умения с тези на тест пилотите! :roll:

Та Нокиана е финландска гума с отлични показатели! Ценово е доста високо позиционирана защото има доста технология в изработката и! Това е единствената фирма в света, която има изпитателно трасе на 300 километра девет месеца в годината в зимни условия! :roll: Голяма част от Европейските производители работят на същия полигон! :roll:

Най доброто на пазара (Българския) са Нокиян - Nokian WR G2, Дунлоп - SP Winter Sport 3D, Гудиар - Ultra Grip Performance :roll:
Изображение Изображение Изображение

Ако забелязвате, Нокиана е единствената с полирани канали! Това е нововъведение от тази година което помага за двойно по бързото извеждане на водата! :roll:
Та търсенето продължава :lol:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

Няма ли някой с AVON :roll:
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Най-добрите,ако си безкомпромисен.
Изображение
Изображение
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Аватар
gorskia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gorskia »

Та Нокиана е финландска гума с отлични показатели! Ценово е доста високо позиционирана защото има доста технология в изработката и! Това е единствената фирма в света, която има изпитателно трасе на 300 километра девет месеца в годината в зимни условия! Голяма част от Европейските производители работят на същия полигон!

Най доброто на пазара (Българския) са Нокиян - Nokian WR G2, Дунлоп - SP Winter Sport 3D, Гудиар - Ultra Grip Performance
Подкрепям мнението на Ал Капоне. Но всеки си е прав за себеси.
Разгледй тук http://www.diana-ltd.com/
Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо.
Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

HAZART написа:Най-добрите,ако си безкомпромисен.
Изображение
Изображение
Малатеста Кобра - ммммм, о, йесссс! :mrgreen: Супер са, ама за жипката и не за сняг, както и Гудрича - чисто кална гума...и двете обаче на сняг се носят яко...гуми за самоубийци през зимата. :wink:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

gorskia написа:
Най доброто на пазара (Българския) са Гудиар - Ultra Grip Performance
Подкрепям мнението на Ал Капоне.
UltraGrip Performance е със скоростни индекси Н и V, за скорости до 240 км/ч и е разработена със повишена товароносимост. За зимния сезон UltraGrip Performance се предлага в размери от 195/55R15 85H SL до 225/40R18 92V XL. За зимния сезон на 2008 Goodyear планира да допълни линията на UltraGrip Performance с размери от 235/60R16 100 H SL до 245/50R18 104 V XL. - т.е.няма моя размер.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Ходих в магазина и гледах различните гуми "на живо".
Последно сравних LASSA SNOWAYS II и Good Year UG7+.

За Ласа-та прочетох както положителни, така и отрицателни мнения, та реших да бъде "око да види, ръка да пипне". :roll:
Good Year UG7+ определено би бил най-правилния избор, но са по-меки и ще ме заболи сърцето, ако ги скъсам някъде. :lol:

Благодаря за обаждането по телефона на Jechev, който сподели преките си впечатления от Fulda-та. :drinkers:

Та търсенето приключи и изборът ми е LASSA SNOWAYS II.

Темата може да си остане незаключена, за да бъде полезна и на други колеги, а и мисля, че може да се доразвие. Като покарам малко Ласите и ще споделя как е с тях. :)

Благодаря на всички отзовали се! :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”