Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Как ще се отрази кризата на риболовния сезон?
Модератор: dantho.mihov
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Как ще се отрази кризата на риболовния сезон?
Браво за постиженията и размаха!Павел Иванов написа:За мен лично тази година е доста добра - март месец отварям още един цех с ново производство а ако даде Господ май още един със съответните работни места към тях и тъй ! Мега тъпи изказвания от типа за "гнусни шефове" са меко казани не на место ! Всяка година месеците от януари до май са трудни , просто сега е модерно всичко да се приписва на "кризата" ! Пичове , криза в Великобритания , Испания и Франция наистина има , тука си е ежедневие как всяка годинаНаистина кофти за тези които в момента са в затруднение но всяка година има такива колкото и да е жалко ! Хубавото е че цените на много неща буквално се сринаха .

Само не мога да разбера, защо изкупните цени на отпадъците от пвц и алуминии се сринаха, а иначе си купуваме материала на непокътнати или леко увеличени цени?

Ако не се променят нещата, май ще хлопна кепенци, защото трудно се издържа на конкуренцията от гаражно производство, дето нито наем плащат, нито осигуровки и т.н. разходи!

Понеже вече разбрахме, че има "гнусни шефове", я да попитам какви пък работници има?

@Приятелю ДелеФ, в моя бранш половин година работиш, за да можеш през другата половина да плащаш разходи и работниците ти да взимат някой лев без да работят.
Мислиш ли, че на работника ми като се прибере вкъщи, му дреме откъде ще взема аз пари за тези разходи?
Миналото лято предстоеше един голям обект и ония дудуци в цеха цял ден смятали моята печалба!!!!!...ама забравили да махнат разходи, ДДС и т.н., и с просташка завист ми подхвърляха колко щяло да се изкара от този обект.
Вижте, в резерват Северозапад си е друга народо-психология, хората тук са си по-гадни...офффффф.....т'ва е една дълга и сложна тема, ще я разнищим на НС-то.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Един приятел каза че ще се отрази кризата и във риболова
каза че за по малко от 3 дена няма да ходи ... нямало смисъл да изгаря горивото напразно

- КИРО
- Обратна връзка:
Ееее,там са 30-40,ама си донякъде прав.todoroshko написа:В това съм 100% сигурен.
За медиите даже МНОГО.
Рилкамаааааааа.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- nordf
- вече хвърля и на тежко
Абе то добре ,ами ако и рибоците изпаднат в криза ,какво ще правим ...?!

GODzillata написа: ... Вижте, в резерват Северозапад си е друга народо-психология, хората тук са си по-гадни...офффффф.....т'ва е една дълга и сложна тема, ...

-
- учете се от него
Пичове, не знам... ама като започна войната в Югославия, закрихме производство "метални конструкции'" и ликвидирахме три фирми ( частни); 70 човека ( повечето семейни)- "на улицата" ..и не ми се спомнят тези времена
Това, тепърва предстои да се случва, то вече и почна и на първо място в сектора на строителството 

Прав не прав в спора се явява истината,и ти си прав и аз съм прав,въпроса е как да постигнем консенсус и двете страни на барикадата да са добреПавел Иванов написа:
Неделчо искренно ти съчуствам обаче ако и да си "от другата страна на барикадата" ич не си прав в случаят !

-
- ще става разбирач
Не е добре че има има хора дето се вържат на думите ми "гнусни шефове".Всеки който си знае че не е в тази категория няма да му направи впечатление дори.Както и съвестния работник нама да се върже на онова за мързеливите пияни и не знам какви работници дето някой го написа по-горе.Въпроса в темата беше дали работодатела да продължи да дава по еди колко си пари за риболов но да изхвърли работници заради това или да се ограничи и да остави хората на работа.Не бягайте от темата!Евала за предприемчивите българи които не мислят така и отварят нови работни места.
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
- КИРО
- Обратна връзка:
Е,тогава що го писа туй ?vasil hristozov написа:
Ще има да взимаш
, по големи мръсници , подледци и тъпанари от някои хора в Пловдив и околност не бях виждал.
п.п. Да не се засягат колегите от Пловдив и някои мои роднини
- GODzillata
Исторически погледнато, такъв консенсус не е имало през последните 21 века...едва ли може и да има...може би само в условията на утопичния социализъм...Nedeltcho Delev написа: Прав не прав в спора се явява истината,и ти си прав и аз съм прав,въпроса е как да постигнем консенсус и двете страни на барикадата да са добрекак?......

Никой не е насилен да работи за някого, като не те кефи да имаш шеф - стани ти такъв, отвори фирма, наеми хора и после ела пак да си приказваме.

@Колега борислав енчев, приеми "ходенето за риба" за сметка на съкращения като метафора.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

-
- ще става разбирач
Това е друга бира,но колегата едва ли е имал в предвид това
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
-
- ще става разбирач
Мен ми се струва ,че ще имаме все повече свободно време за риболов,както е тръгнало всеки си е стиснал парите като че война ще има и това още повече спъва малките фирми в сектора на услугите.Нас в печатарския бранш засега ни спасяват само регионалните вестници и то защото наближават избори като минат незнам кво ще става.Дано до тогава да се раздвижат нещата,все пак и тази година ще наблягам на риболова. 

ние БЪЛГАРИТЕ сме свикали на кризи тей че никва криза не може да ни спре от РИБОЛОВА !!!!!!!!!
Последно промяна от sharanko на Чет Фев 26, 2009 2:06 pm, променено общо 1 път.
- Павел Иванов
Ами Кире не знам що тъй се получава при тебе но тук и при вноса цените на едро на съответният "материал" паднаха с около 15% .GODzillata написа:...Само не мога да разбера, защо изкупните цени на отпадъците от пвц и алуминии се сринаха, а иначе си купуваме материала на непокътнати или леко увеличени цени?...
Неделчо , трудна работа това с консенсуса ама отсекъде ! Едни го търсят , други напротив и тъй

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- КИРО
- Обратна връзка:
Пенсионер не става ли?chipi_ написа:Искам да пребия някой шеф
че да са поуспокоя