Негован-платеното

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Re: Негован-платеното

Мнение от CERRUTI »

Pin2 написа:Само за инфо да попитам, за да се случи инцидент, трябва ли пръта да удари в жиците или е достатъчно да сочи към тях.
Питам, защото съм ловял под жици и мача в ръцете ми направо трепери.
Пръта на момчето не докосна жиците!!!Получи се високоволтова дъга,при която се чу как пръта изпука все едно се цепи...стига толкова съм говорил щото не искам да се сещам...Говорих с познат пожарникар който ми каза че такава дъга спокойно може да се получи от 4-5метра ако има какво да я привлече,камоли пък карбон който си е графит!!!
Изображение
pacimir666
новобранец
новобранец

Мнение от pacimir666 »

Пише Ви приятелката на починалото момче при инцидента на 17 май в Негован. Благодаря на всички Ви за изказаните коментари и искам да отправя един призив към Вас- изгубих годеника си пред очите си и не пожелавам на никого да губи някой така-на шега , от липса на достатъчна информираност за опасността на местата по които ловуваме. Идиотията в нашата държава е голяма, защото няма нито законоустановени мерки за такива опасни места, нито пък собствениците или арендаторите им правят нещо за да ги обезопасят или поне да предупредят за опасността. Разбрах, че там някъде си имало някаква си табела на майната си майнена с извинение, която ушким предупреждавала за нещо си. Моля Ви да споделите колко от Вас я знаят тая табела къде е и как изглежда, колко от Вас са получавали информация за високото напрежение на това моясто от устата на арендатора или на служебното лице там? Колко от Вас знаят че по закон при наличие на такава опасност трябва да има просеки за преминаване -отдалечени от опасните места , че на определени метри височина трябва да се намират кабелите, да не опират в дърветата , да се изпъват периодично от техници и да се поддържат като цяло....толкова много норми и законови изисквания за безопасност има, а всъщност българина само прибира парите в джоба и оставя децата си сами да се пазят.

Затова ви моля- пазете се...а аз ще се постарая завбъдеще да опазя с действия колкото се може повече от вас.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

pacimir666 написа:Пише Ви приятелката на починалото момче при инцидента на 17 май в Негован.
Приеми най- искренните ми съболезнования,много се чудех дали да спомена за инцидента в тая тема но прецених че се съм длъжен да предупредя колегите,ако не е трябвало да го споменавам се ивинявам.....
а доколкото за въпросната табела,аз лично я видях чак когато ми казаха за нея,иначе преди това въобще не я бях забелязал.....
Изображение
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

Моите съболезнования...
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zorod »

moholovka написа:Може да се получи електрическа дъга и да прехвърли тока през теб и без да си докосвал жиците. Разстоянието варира в зависимост от влажността на въздуха и може да се случи и от два метра. По-добре изобщо не заставай под жици, или ако заставаш гледай да е поне на 3+ метра разстояние.
И най-вече от напрежението / 400V , 20kV , 110kV и т.н. / . В гръмотевично време и около открити проводници карбонката си е опасно оръжие за самоубийство .
Съболезнования на семейството и приятелите на момчето !!!
ico22bg
новобранец
новобранец

Мнение от ico22bg »

Макар и късно, искам да изкажа най-искренните ми съболезнования на всчики близки и роднини.
Наистина много много тъжно. Мир на праха му.

Ходил съм на този гьол 2-3 пъти без да ловя, само да позяпам. Не обичам да ловя на платено.
Винаги съм се чудел как е възможно да има жици толкова близо до местата от които се лови.
Просто ужасна трагедия която е можела да бъде избегната.
glushaka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glushaka »

eminem94 написа:Доста добре си се справил,а за момчето,мир на пръста му. Аз там като съм ходил(хвърлях ан дъно и закачих хранилката на жизата ебати изпукването се получи) ,текаче имиайте 1 на ум.
Абе младеж,на два реда - 6 грешки, като едната направо ме утрепа :shock: Мир на кой му пръст?На средния или на палеца?!!Ееееее...
п.п. А за пъстървите и шаровците - Браво! И жалко за младия колега...
Ти помниш ли морето и машините,и трюмовете пълни с лепкав мрак....
ivann
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivann »

Съболезнования на семейството :(
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”