шаран с телескоп без водачи

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: шаран с телескоп без водачи

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Имам една директна седмица SHIMANO с 1.3 ластик.
Здрав ментак - 550 гр. :rolleyes:
Та с него и шаранетата по кило ги бия на гърди :mrgreen:
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

шаран с телескоп без водачи

Мнение от kevlar »

ringo написа:Някой може ли да качи снимка на монтаж на ластик на директен телескоп...........или да обясни по подробно технологията? :rolleyes:
Колега,ако те интересува,мога да ти обесня как най добре да си нагласиш ластика,да не е мн стегнат или отпуснат,перфектния баланс
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

kevlar написа:
ringo написа:Някой може ли да качи снимка на монтаж на ластик на директен телескоп...........или да обясни по подробно технологията? :rolleyes:
Колега,ако те интересува,мога да ти обесня как най добре да си нагласиш ластика,да не е мн стегнат или отпуснат,перфектния баланс
http://www.coarsefish.co.uk/Elasticate_a_pole.htm тук е обяснено добре, иначе сега си оластичих яката 6-ца с ластик 1,4 шарански мавър, напролет ше ги видим шараните.. :mrgreen: :D
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

kevlar написа:
Какво значи перфектен баланс? За какви условия, какви риби? :roll:

Обичам да ловя с слабо натегнат ластик, колкото да не провисва, като го натягам до необходимото ако се наложи. Искам да държа рибата на разтояние от закачка, искам да скъся времето за вадене на гъсти риби. Преценяваме си сами според условията и стила ни на боравене с такъмите.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
djidjo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от djidjo »

Лично мое мнение е,че ако ще се лови шаран по-добре да е на пръчка с макара.Но ако е за сякаква риба то един качествен лек телескоп би вършил чудесна работа.Сега поне има богат избор на въдици.
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

[quote="djidjo"]Лично мое мнение е,че ако ще се лови шаран по-добре да е на пръчка с макара.

Темата е ясно определена.
Колега , нека не я изкривяваме !!!
Върл Shimano фен!
djidjo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от djidjo »

simo72 написа:
djidjo написа:Лично мое мнение е,че ако ще се лови шаран по-добре да е на пръчка с макара.

Симо знам каква е темата,само исказах мое мнение.Мисля,че риболова на шаран с гол телескоп е като лова на мечка със тояга,възможен е. :D :bear: :prayer:
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

djidjo написа:
simo72 написа:
djidjo написа:Лично мое мнение е,че ако ще се лови шаран по-добре да е на пръчка с макара.

Симо знам каква е темата,само исказах мое мнение.Мисля,че риболова на шаран с гол телескоп е като лова на мечка със тояга,възможен е. :D :bear: :prayer:
Много оригинално казано :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !!!
Но , все пак , да се придържаме към съществото на темата ! Най- малко , от уважение към автора и :wink: !
Върл Shimano фен!
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

simo72 написа:
djidjo написа: Симо знам каква е темата,само исказах мое мнение.Мисля,че риболова на шаран с гол телескоп е като лова на мечка със тояга,възможен е. :D :bear: :prayer:
Много оригинално казано :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !!!
Но , все пак , да се придържаме към съществото на темата ! Най- малко , от уважение към автора и :wink: !
И вярно! :lol:
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Венцислав Чанков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Венцислав Чанков »

di4etu написа:na maikati putkata
"Страхотно" първо мнение във форума,колега "свалям ти шапка" :smt038.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

С подходящ директен, който има подходящ ластик и линия могат да се извадят риби над 10кг. без проблем.Наблюдавал съм щекари как вадят толупи и шарани.Наблюдавал съм и как щеки за хиляди левове стават на конци, но това е до умението на рибаря, да направи правилния избор, въдица, ластик линия. Наистина, говоря за щека, обаче и с подходящ телескоп става, но и тежестта му ще е доста. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Изкам да видя, как някой си кепчосва сам 5-6 килограмов шаран с оластичен на 5-то коляно директен, много... :lol:
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Миналото лято бях тръгнал за каракуди, но закачих 4 шарана по кило и един над кило, който отнесе цялата линия.
Пръчката е Фокус Финеса 6 м. Мисля, че за риби над кило задължително трябва да се монтира ластик. Финесата се оказа корава тояга, но на голямата риба май щеше да сдаде багажа и само я наклоних напред и черта
ivanov70
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanov70 »

Венелин Радушев написа:Изкам да видя, как някой си кепчосва сам 5-6 килограмов шаран с оластичен на 5-то коляно директен, много... :lol:
И мястото на риболова да е в дракалаци, дървета или в най-добрия случай някаква водна растителност !!!
Ще е супер емоция, достойна за филм ! :shock: :shock: :shock:
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
Freaky..
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Freaky.. »

Аз миналото лято бях на 1 място където обикновенно се къпят големите момчета от село говоря за по-големи от мен с 3/4 години та бях на плувка за уклей и не вървеше та почнах да си играя с дребосъка на растояние 30 см от брега и оставих пръчката така да пия вода и докато отворих капачката на шишето чух плясс и бързах да извадя да видя какво се е закачило съвсем случайно, едно шаранче около кило без да иска се хавана. Има и случайности но на село излизат такива шаранчето не целенасочено 0,5/1кг, но надали искаш шарани с такива размери.. Така, че по добре си дръжте да традиционните методи незнам какви са, защото никога не съм ходил специално за шаран :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”