Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Клен/кефал 2010
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- stancom
- ще става разбирач
Re: Клен/кефал 2010
Хм, при мен от няколко дни тотално пренебрегва воблерите
. На блесна взима само ако подадеш от към водата към брега, и то непосредствено до него. Пробвах и да подавам на брега и след това да я вкарам във водата, работи , но трябва чисто място. Тупалките ги няма още тази година. Само един и то инцидентен, не изваден
слабо задвъдично устройство 

-
- ще става разбирач
Еми....аз попринцип си ловя с самоделките,но те не газят до тази дълбочина,а този воблер е тежък и се води по надълбоко ,та затова иначе хванах и няколко дребосъка на самоделка,които не снимах.Големите си бяха в дълбокото и близко до дъното. 

- maranzika
- сериозен играч
fishingmania написа:
До сега на този воблер имах само една рибка ,от тогава не съм го и използвам
Това все едно аз съм го писал.Снимките са от сряда вечер.Същият воблер.

Като цяло едрият кефал се е покрил и чак надвечер дръпнах няколко над 25см.на воблери.На блесните само дребосъци разни.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тази година клена тотално се е шашнал. Никакъв го няма. Обиколихме 7-8 км на една много добра дестинация. Мъъъъка !

И нали рилиизнахме всички риби .. трябваше да си идем с нещо в торбата ...

И нали рилиизнахме всички риби .. трябваше да си идем с нещо в торбата ...

Indeedsandista написа:Тази година клена тотално се е шашнал.
Днеска си гонеше само жабки, воблера и блесната ги подминаваше като бърз влак селска гара.
Поклон - http://www.youtube.com/watch?v=T1lBoEeUiGk !
Вчера на едно место пълно с клен за 7 часа мятане и обикаляне с километри се окапотих, мятам пред тях, мятам зад тях неще а ги гледам на пасажи по 20 и то йедри. Воблери, въртящи блесни нищо нямат интерес и тва е......
Спининг Клуб " АБИЧИ "
-
- новобранец
nikozia написа:Вчера на едно место пълно с клен за 7 часа мятане и обикаляне с километри се окапотих, мятам пред тях, мятам зад тях неще а ги гледам на пасажи по 20 и то йедри. Воблери, въртящи блесни нищо нямат интерес и тва е......
За тази река по принцип са си трудни кефалите ...и то не от тази седмица, та да кажеш "нестабилно време" /грамотевици, дъжд,слънце.../ вчера си бяхме надиграни тотално

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Днес поредната изненада.
Отиваме с оня абич на Искъра. Той вдигнал ( Искъра де). Викаме си .. няма да го бИде ... Да ама рибките активни. Не са онези диваци-дебелаци , ноооо бива
Това лято не съм видя характерните за този район пляскания и игра на риба ?
СЛед 20 мин се задава ураган и буря. Преместихме колата и продължихме. Стискам едвам-едвам такъма ама хвърлям напук. За наша изненада въпреки бурята рибите си взимаха. След 40-50 минути се оправи , облаците си отидоха и грейна слънце. Искъра замириса на характерната му мирзима на някакъв химикал. Последва изрехдане на половин кутия воблери - без успех
Та явно рибата се е научила да си похапва в лошо време
Ето и малко снимки за цвят

Всички риби чукаха плахо и повечето бяха защити за главите/очите
Отиваме с оня абич на Искъра. Той вдигнал ( Искъра де). Викаме си .. няма да го бИде ... Да ама рибките активни. Не са онези диваци-дебелаци , ноооо бива

СЛед 20 мин се задава ураган и буря. Преместихме колата и продължихме. Стискам едвам-едвам такъма ама хвърлям напук. За наша изненада въпреки бурята рибите си взимаха. След 40-50 минути се оправи , облаците си отидоха и грейна слънце. Искъра замириса на характерната му мирзима на някакъв химикал. Последва изрехдане на половин кутия воблери - без успех

Та явно рибата се е научила да си похапва в лошо време

Ето и малко снимки за цвят

- maranzika
- сериозен играч
Точно това ми прави впечатление и на мене напоследък.И не само при кефала,ами и при пъстърва и костур.sandista написа:
Иначе като за Абичи бива ,Саше!

-
- ще става разбирач
Бегай бе, добре, че си бяхме сложили по две тухли четворки в джобовете, иначе ни отнасяше
А колата като я гледах до тополите си представях как някой клон се троши и ...си отиваме пеша
Тия риби в бурята гонеха и като се появиха на Сашо баща му и комшията- спряха напълно
Добре се представиха лминоу, асакура и чъби

Тия риби в бурята гонеха и като се появиха на Сашо баща му и комшията- спряха напълно

Добре се представиха лминоу, асакура и чъби

Здравей колега,ivo Vratsa написа:Добре се представиха лминоу, асакура и чъби
Въпроса ми е на кой размер от тези воблери си имал слука...
Аз имам една малка асакура, няколко риджита 2.5 г. и чъбита, които сравнени с други знайни и незнайни воблери се представят доста по-зле...
Павката ме успокои, че си имало време точно за тези воблери, като се избистри реката и се позастуди малко риджитата били номер 1.
Та ако не е тайна с какъв размер бяха твоите фаворити за излета?
-
- ще става разбирач
Chubby 38,лминоу 44 и прозрачната асакура-много уловиста е по принципPlamboniy написа:

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Приятелю , слушай Павката и се радвай,че го има покрай теб !Plamboniy написа:Здравей колега,ivo Vratsa написа:Добре се представиха лминоу, асакура и чъби
Въпроса ми е на кой размер от тези воблери си имал слука...
Аз имам една малка асакура, няколко риджита 2.5 г. и чъбита, които сравнени с други знайни и незнайни воблери се представят доста по-зле...
Павката ме успокои, че си имало време точно за тези воблери, като се избистри реката и се позастуди малко риджитата били номер 1.

МНого е прав. Л-минноуа 44 работи от средата на лятото. Работи най-добре като го задържаш/леееко въртиш и на 3-4 оборота придръпваш леко. Може и по течението да го прибираш.
Асакурата ( 4см) работи прекрасно и зимно и лятно време. Лети малко по-малко от Л-миноу-а ,но постига звидни дистанции. Може и нея да я придръпваш.
На Чъбито не съм му фен. Имам 4, но нещо не им се кефят. Водят ги много уловисти за кефал. Пробвай стоп енд гоу - работят много добре в такива ситуации.
Риджитата ми прахорлясват напоследък в кутията. Зимата обаче един ми направи един излет с 30 риби

- maranzika
- сериозен играч
Саше,я кажи и точните цветове.Вчера си заприходих един жълтичък такъв,ама имаше и други цветове в магазина,та не знам кви цветове са уловисти.А и друго-що ми изглежда бая големичък тоя воблер за кефал?Или просто при вас кефалите са едри....sandista написа: Л-минноуа 44 работи от средата на лятото. Работи най-добре като го задържаш/леееко въртиш и на 3-4 оборота придръпваш леко. Може и по течението да го прибираш.

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ни съ , ва
Идеален е за куен
Някой път работи добре ГОлд-Блек , някой път Силвър-блек ( с червенко отдолу). Ловят си малки и големи кленове , костури и много щука

Идеален е за куен

Някой път работи добре ГОлд-Блек , някой път Силвър-блек ( с червенко отдолу). Ловят си малки и големи кленове , костури и много щука