СОМСКИ КУРИОЗИ

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Re: СОМСКИ КУРИОЗИ

Мнение от Vlado_852 »

CrossFire написа:Какво съм забелязал по форумите, когато се зараждат спорове. Всеки пише, без да чете. При зададен въпрос, той е прескачан, не се отговаря на него, когато на даден човек не му изнася. Всеки сляпо защитава своите интереси. Като цяло се "тропа" по клавиатурата, без да се гледа монитора. :mrgreen: В спора се ражда истината, но когато той е между двама души, очи в очи и са трезви :!:
Нищо лично към никой. Да натрупам малко мнения. :smt081
Vlado_852 написа:
malkia_joro написа:Според закона с повече от една въдица на река е забранено!
Първо колега това не е вярно... Прочети закона по-внимателно и не обобщавай правилата в 9-10 думи.
Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:

1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;

2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
Колега Vlado_852, моля обясни къде пише обратното! Благодаря!
Vlado_852 написа: Трето, не видях Данев някъде да е написал, че е било нощно време... /може и да съм го пропуснал, ако го видиш цитирай моля те/
Обърни внимание на изразите Като се стъмни и в тъмницата. Е, това може да се случи от тъмни, черни облаци и бурно обрасъл бряг. :mrgreen:
...
Моето становище по въпроса с нощния риболов и този с повече въдици е, че първото не пречи на околните, но всеки да си носи последствията пред закона и да запази емоциите от излетите за себе си. А за повечето въдици - който прекалява нощем, ще прекалява и денем, а това пречи на останалите риболовци. Излишно е да се споменава, че някои хора се съобразяват с околните, защото това е така само в техните очи.
Така е колега, знаех си че няма да ме пропуснеш и никак не се учудвам. И тъй като се чувствам длъжен да ти отговоря, няма да го пропусна естествено.
Та така, вярно е че пишеш без да четеш и трупаш мнения блъскайки с пръстенца по клавиатурата.

Първо колега това не е вярно... Прочети закона по-внимателно и не обобщавай правилата в 9-10 думи.[/quote]

Тук, след като се самоцитирам и даже подчертавам, отговора се състои не някъде другаде а в твоя пост... :lol:
Тъй като поста ми стана доста голям, погледни през прозореца към 21:00...

П.П. Като казах да не изпадаме в крайности, имах предвид нападките срещу Данев.
Относно колегата fn1p, може и да е малък но само на години. За това за което сме се регистрирали да пишем в този форум е доста по-напред от някои 30-40+ годишни...
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Еми на река се лови с една въдичка,на река Дунав с 3,що за спор е това?Или и аз съм сбъркал някъде,ако е така ще е хубаво да видим тази част от закона в която пише,че на ряката е позволено да се лови с повече от една въдица.А за нощния риболов все ми е тая и аз си ловя нощем,когато съм с преспиване някъде.Мислех да чета сомски изтории,а то слонки спорове. :) Поне разбрах че Данев е пич,Fnip е 2 метра и 100+кила и така нататък :D .Peace :smt109
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

GODFATHER написа: 2. Много добре разбираме защо се дразнят хората, които се правят на ощипани госпожици.

3. НАЙ-важното поне за мен: Аз спирам да пиша, да пускам репортажи.
Май наистина не разбираш защо се зароди тоя спор.Никой не обвинява колегата затова че е ходил примерно по тъмно за риба.Всеки може да ходи когато и където си поиска.И да лови по какъвто му е кеф начин.НО,когато тея неща се разминават със действащите закони в РБългария,не трябва да ги поместваме във форумите.И тук и в други форуми много пъти се дразня на колеги които описват излети за пъстърва през делнични дни.И нарочно пишат че е през работен ден.Да ходят когато искат,но защо трябва по тоя начин да подтикваме и останалите колеги(предимно младежта) да нарушават законите.
Та пиши си и си пускай репортажите,защото много народ точно от тебе се учат на сомският риболов.Но не пишете че това е през ноща примерно.Капиш? :wink:
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Владо, спри се бе човек, запълни ми екрана на монитора.Харесвам ти постовете, ама позицията е незащитима, по-добре да се спрем, много изписахме за нищо работа.Дори и Денев ни пожела - Наслука.
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

CrossFire написа:При зададен въпрос, той е прескачан, не се отговаря на него, когато на даден човек не му изнася.
Да приемем, че Vlado_852 не ми е разбрал въпроса от предния пост и ще му го задам отново. Един на брой, за да не се обърка и да се опита да ни заблуди.
Прочети внимателно цитата:
Vlado_852 написа:
malkia_joro написа:Според закона с повече от една въдица на река е забранено!
Първо колега това не е вярно... Прочети закона по-внимателно и не обобщавай правилата в 9-10 думи.
Сега, колега няма да обобщаваме, а ще изчакаме да ни прочетеш закона и да защитиш позицията си!

ПП:
Vlado_852 написа:Тук, след като се самоцитирам
По-добре се самосезирай! :smt081 :smt081 :smt081 :smt081 :smt081
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”