Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

СОМСКИ КУРИОЗИ
Модератор: dantho.mihov
- Vlado_852
- разбира нещата
Re: СОМСКИ КУРИОЗИ
Така е колега, знаех си че няма да ме пропуснеш и никак не се учудвам. И тъй като се чувствам длъжен да ти отговоря, няма да го пропусна естествено.CrossFire написа:Какво съм забелязал по форумите, когато се зараждат спорове. Всеки пише, без да чете. При зададен въпрос, той е прескачан, не се отговаря на него, когато на даден човек не му изнася. Всеки сляпо защитава своите интереси. Като цяло се "тропа" по клавиатурата, без да се гледа монитора.В спора се ражда истината, но когато той е между двама души, очи в очи и са трезви
![]()
Нищо лично към никой. Да натрупам малко мнения.
Vlado_852 написа:Първо колега това не е вярно... Прочети закона по-внимателно и не обобщавай правилата в 9-10 думи.malkia_joro написа:Според закона с повече от една въдица на река е забранено!Колега Vlado_852, моля обясни къде пише обратното! Благодаря!Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;Обърни внимание на изразите Като се стъмни и в тъмницата. Е, това може да се случи от тъмни, черни облаци и бурно обрасъл бряг.Vlado_852 написа: Трето, не видях Данев някъде да е написал, че е било нощно време... /може и да съм го пропуснал, ако го видиш цитирай моля те/![]()
...
Моето становище по въпроса с нощния риболов и този с повече въдици е, че първото не пречи на околните, но всеки да си носи последствията пред закона и да запази емоциите от излетите за себе си. А за повечето въдици - който прекалява нощем, ще прекалява и денем, а това пречи на останалите риболовци. Излишно е да се споменава, че някои хора се съобразяват с околните, защото това е така само в техните очи.
Та така, вярно е че пишеш без да четеш и трупаш мнения блъскайки с пръстенца по клавиатурата.
Първо колега това не е вярно... Прочети закона по-внимателно и не обобщавай правилата в 9-10 думи.[/quote]
Тук, след като се самоцитирам и даже подчертавам, отговора се състои не някъде другаде а в твоя пост...

Тъй като поста ми стана доста голям, погледни през прозореца към 21:00...
П.П. Като казах да не изпадаме в крайности, имах предвид нападките срещу Данев.
Относно колегата fn1p, може и да е малък но само на години. За това за което сме се регистрирали да пишем в този форум е доста по-напред от някои 30-40+ годишни...
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Еми на река се лови с една въдичка,на река Дунав с 3,що за спор е това?Или и аз съм сбъркал някъде,ако е така ще е хубаво да видим тази част от закона в която пише,че на ряката е позволено да се лови с повече от една въдица.А за нощния риболов все ми е тая и аз си ловя нощем,когато съм с преспиване някъде.Мислех да чета сомски изтории,а то слонки спорове.
Поне разбрах че Данев е пич,Fnip е 2 метра и 100+кила и така нататък
.Peace 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- maranzika
- сериозен играч
Май наистина не разбираш защо се зароди тоя спор.Никой не обвинява колегата затова че е ходил примерно по тъмно за риба.Всеки може да ходи когато и където си поиска.И да лови по какъвто му е кеф начин.НО,когато тея неща се разминават със действащите закони в РБългария,не трябва да ги поместваме във форумите.И тук и в други форуми много пъти се дразня на колеги които описват излети за пъстърва през делнични дни.И нарочно пишат че е през работен ден.Да ходят когато искат,но защо трябва по тоя начин да подтикваме и останалите колеги(предимно младежта) да нарушават законите.GODFATHER написа: 2. Много добре разбираме защо се дразнят хората, които се правят на ощипани госпожици.
3. НАЙ-важното поне за мен: Аз спирам да пиша, да пускам репортажи.
Та пиши си и си пускай репортажите,защото много народ точно от тебе се учат на сомският риболов.Но не пишете че това е през ноща примерно.Капиш?

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Владо, спри се бе човек, запълни ми екрана на монитора.Харесвам ти постовете, ама позицията е незащитима, по-добре да се спрем, много изписахме за нищо работа.Дори и Денев ни пожела - Наслука.
- CrossFire
- разбира нещата
Да приемем, че Vlado_852 не ми е разбрал въпроса от предния пост и ще му го задам отново. Един на брой, за да не се обърка и да се опита да ни заблуди.CrossFire написа:При зададен въпрос, той е прескачан, не се отговаря на него, когато на даден човек не му изнася.
Прочети внимателно цитата:
Сега, колега няма да обобщаваме, а ще изчакаме да ни прочетеш закона и да защитиш позицията си!Vlado_852 написа:Първо колега това не е вярно... Прочети закона по-внимателно и не обобщавай правилата в 9-10 думи.malkia_joro написа:Според закона с повече от една въдица на река е забранено!
ПП:
По-добре се самосезирай!Vlado_852 написа:Тук, след като се самоцитирам