Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

С шарански пръчки на Дунава
Модератор: sapuna
Re: С шарански пръчки на Дунава
Много умни думи 100% съм съгласен с теб...GERBA написа:Сега на пазара има толкова много разнообразие от пръчки че свят да ти се завие.Тарси:-двуколени,със сикови водачи задължително,акция;150-300 гр,долния водач да не е по-малко от 6-7 мм,(по възможност да са плътни,а не карбонови),с дължина 3-3.30 м -цена на такава пръчка в момента варира от 40-60лв-това е перфекния прът за Дунава.

Така е! Абсолютно си прав. Места има за всякакви пръти. Зависи от нивото и от местата където обичаш да посещаваш. Зависи и какви риби очакваме на куката. Абе всеки сам си оределя за себе си според опита който има.Pocky написа:миналата година бях командировка в Козлодуй и малко по нарогре, аз съм от гр.Белене.
хора раберете го няма перфектна въдица за Дунава, аз лично ползвам 9пръчки с 5 макари,
3бр. 1.80 м. , 3бр 2.40 м. и 3бр. 3.00 м. с акция 100-200гр.
има места къде на 6-7 метра от брега е дъблочина от около 12 -16 метра дълбочина при спаднала вода (Август месец) там не ти трябват дълги пръчки, за нашият район за сега знам 2 места на който може да заметнеш на около 100 - 120 метра на вътре от брега ( нормално обратно течение) в зависимост от нивото на реката но в повечете случай си го има.
с олово под 100гр не хвърлям, има места където оловото трябва да бъде вдигнато веднага инъче си остава на дъното. Пръчките са ми чешки, с изключение на три метровите Shakespeare - IN2 Pier Rod, здрави са но не са ми удобни с род, за това мисля скоро да ги сменям с Shakespeare - IN2 Deluxe, предимството им е че са плътни аз съм си привърженик на плътните, издържат на натоварване а по Дунава си го има![]()
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
kikvd написа:Здравей те, колеги може ли да се лови на р. Дунав с шарански пръчки и ако може с каква акция?:?:

ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Зависи за каква риба отиваж шаран амур може и сом 

- mitko ribara
- ще става разбирач
Виж сега колега нещата стоят така- На Дунава има места с силно,средно и слабо течение....ти не се залъгваи по тва е има слабо течение да взимаш слаби пръчки и макари защото ако хванеш един 8кг шаран(ПОЖЕЛАВАМ ГО НА ВСЕКИ) и ако имаш макаренце с 100м. влакно 1.че неможеш да метнеш 2.шарана като почне да играе с аванса нямаш почти никъв шанс но и с сопа 3lb доста трудно ще отлепиш 30кг сом от дъното...така че вземи си едни плътни стъклопластови въдици и си готов.

Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Принципно си прав колега ,даже и тези стъклопластовите са евтени ,зелената дето се вижда на снимката и макарата тоест кутята на макарата на което е легнало моето куче ги купих за 54 лева комплекта ,макарата е голяма и сабира много влакно мисля бе 0.50-250 метра не съм сигурен ще проверя но се приближаваше до тези параметри ,та за комплекта много съм доволен доказа се че става за дунава .За 30 кг сом ако оставиш с аванс да го вадиш и да легне на дъното мултипликатор трудно ще ти помогне да го извадиш ,просто не трябва да му даваш шанс върпането му е майкатаmitko ribara написа:Виж сега колега нещата стоят така- На Дунава има места с силно,средно и слабо течение....ти не се залъгваи по тва е има слабо течение да взимаш слаби пръчки и макари защото ако хванеш един 8кг шаран(ПОЖЕЛАВАМ ГО НА ВСЕКИ) и ако имаш макаренце с 100м. влакно 1.че неможеш да метнеш 2.шарана като почне да играе с аванса нямаш почти никъв шанс но и с сопа 3lb доста трудно ще отлепиш 30кг сом от дъното...така че вземи си едни плътни стъклопластови въдици и си готов.![]()

ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
- mitko ribara
- ще става разбирач
Амиии да и дърпане трябва..А аз на моите стъклопластови пръчки съм сложил по яки макарии и на Дунава несъм имал никъв проблем..Но колегата си има собствено мнение и нека тои да прецени
- mitko ribara
- ще става разбирач
Ив краина сметка колега купи ли си въдица??..
- mitko ribara
- ще става разбирач
- Румен Александров
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Колега много точно си го казал с две изречения подкрепям те на 100%teodor_xristov_80 написа:може ама да си много внимателен защото по тези камъни може да стане беля.
За мен лично по удачно е от фидбростъкло с голяма акция за изхвърляне на по голямо олово тъй като течението е фактор който не трябва да се пренебрегва
Аз също бих препоръчал стъклопластови или сърфови пръчки и биг пит макари.Румен Александров написа:Колега много точно си го казал с две изречения подкрепям те на 100%teodor_xristov_80 написа:може ама да си много внимателен защото по тези камъни може да стане беля.
За мен лично по удачно е от фидбростъкло с голяма акция за изхвърляне на по голямо олово тъй като течението е фактор който не трябва да се пренебрегва
Както е казал колегата течението не е за пренебрегване и когато се закачи мощен екземпляр и си с финна пръчка и малка макара е проблем.
Аз лично съм ловил шарани и амури 10+ на Марица и като тръгне срещу течението тая торпила без як такъм е много зор и естествено шансовете за успех по-малки !
-
- и господ не е толокова добър
Гледах по-Дискавари, човека извади около два метра пираруку с мухарка. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- asenfisherman
- ще става разбирач
Ето това ми е интересно,доста години ходя по Дунава и до сега нямам риба тръгнала срещу течението.По правило винаги тръгват на вътре и на долу по течението.Ако не е тайна горе-долу на каква дълбочина са ти ударите?KREPEJA написа: Аз лично съм ловил шарани и амури 10+ на Марица и като тръгне срещу течението
П.п. Позволих си да се отклоня защото и без това темата е 90% спам.
- mitko ribara
- ще става разбирач
Според мен една фибростъкло 3.00м. 100-300гр.акция за около 30/40 лв е наи добрия избор..(лично мнение)
Клена и понякога мрената влизат в течението, ама те маришките мрени са си мренкиasenfisherman написа:Ето това ми е интересно,доста години ходя по Дунава и до сега нямам риба тръгнала срещу течението.По правило винаги тръгват на вътре и на долу по течението.KREPEJA написа: Аз лично съм ловил шарани и амури 10+ на Марица и като тръгне срещу течението

По Дунав си ловим на течение, та ако риба тръгне срещу му ни облекчава.