да направим нещо Аман от бракониери

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: да направим нещо Аман от бракониери

Мнение от chirusa_bg »

Опаляяяя, край на безпощадната сеч на прасета преди Коледа. :lol:
Всеки с прасе в панделата :!:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

asp-erman написа:[quote"\Pylsar\"]Мрежите сами по себе си не са опасни за никой и нищо. Ако утре реша да си купя мрежа не виждам, защо това трябва да ми е забранено.
Колега,този пък цитат от къде го "изрови"?Никъде не съм казвал подобно нещо!Прочети внимателно мненията ми и когато искаш да цитираш/вмъкнеш/част от мнение на друг колега,преди да го пуснеш използвай опцията"ПРЕГЛЕДАЙ",за да видиш в какъв вид ще излезне написаното от теб във форума! Иначе се получават недоразумения,като това в случая! :smt023
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
asp-erman
новобранец
новобранец

Мнение от asp-erman »

Извинявай колега Pylsar, цитата беше на Чируса
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

asp-erman написа:Извинявай колега Pylsar, цитата беше на Чируса
Няма проблем!Просто ти наблегнах на примера,за да избегнеш бъдещи недоразумения! :smt023
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
evilduck
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от evilduck »

miro7503 написа:и аз съм за, но докато не се вкара някой, някъде няма да се спрат тия дни и в Търговище са намерили мрежи
Да извадиха една мрежа в язовир бистра но ви заявявам че в всеки един момент вътре в язовира има мрежи.Рибата във самия язовир е като прецедена каракуди платики бели риби са с размер които съответства на око четворка.Те едвам дочакаха да се разтопи една ивица дваисетина метра и веднага я запълниха с мрежички.
ИАРА такава организация в търговищка област нямаше,за две години никои не ми е поискал билет,сега смениха шефа но се съмнявам да се промени нещо.
същото е положението и на другите близки язовири:
бели лом,рибата прецедена по същия начин прецедена рибите са в размер до 600гр.ИАРА разград минават редовно през деня лодка нямат ефект нулев,през нощта пълно с мрежи герими и тн.
язовир тича ври от мрежи,говоря ви сериозно буквално бъка от мрежи на всякакви бракониери ,малки скъсани стари мрежи за лично задоволяване до големи километрови нови мрежи на утвърдените с времето структури за промишлен улов на риба.На 20.1.11. бяхме там на тролинг над десет закачания на мрежи за 3 часа тролинг наи много в ръкава между киолмен и менгишево.От ловец кото ни видят че спираме над мрежата гърмят с пушка да не я извадим нещо.ИАРА шумен няма да ги коментирам вссички гледате телевизия и ги видяхте миналата година.
язовир ястребино ТРГЕДИЯ миналата пролет рибата от мрежи не може да пробие кум реката да си хвърли хаивера и хвърляше в плитки заливчета в самия язовир.
пп За мен нещата в горе описаният регион няма да се оправят без затвор,
засега такова наказание няма ,съответно нещата са напът само към влошаване.
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

А сега след всичко казано и то не само в тази тема се замислете ,на кой би навредило криминализирането на риболова с мрежи и токови уреди....на риболовците.....едва ли?Както и едва ли някой от нас риболовците има нещо против това да стане.Тогава кой е заинтересован това да не става освен тези,които я ловят...... те просто вършат тази работа от глад(най-често) и се възполват от възможностите за изкарване на някой лев по всички начини......но техния глас няма тежест.Тогава остават тези дето я хапват и именно там е отговора , защото в повечето случаи те са хората с власт и глас нещата да се случват,но в този случай просто се засягат и техни итереси затова до сега по една или друга причина това не става.Щото ако стане бай Киро(примерно),който донася направо в къщи бяла риба по 5лв. килото следващият път може и да се замисли дали да го направи ако нещата опират и до затвор.
vui4o1
новобранец
новобранец

Мнение от vui4o1 »

Само сурови закони ще оправят работата.Пандела и конфискация не само на такъмите,а и на автомобила дето си с него.Ако иска да иде да си го откупи на търг после обратно!
И сега ще дам още едно предложение с риск да си навлеча омразата на сомаджии, тролингджии и спинингисти.Забрана на лодките!Лодки да имат само контролните органи и спасители.
И какви са тия глоби по 100-200-500лв?
Нямали пари за гориво иараджиите и заплатите им били ниски, нямали стимул и т.н.
Ами с тези смешни глоби как ще имат пари?!
И да се правят повече проверки не от местните ИАРА,а да изпращат от други райони,за да няма наши и ваши!или поне да са по-малко такива.
Ама това може да стане само с промени в закона.Само че не знам дали като се прави тоя нов закон някой дали иска и нашето мнение?

А като видиш и свинщината по водоемите... :mrgreen:
Аватар
evilduck
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от evilduck »

кво ще му вземеш бе vui4o1 ,нищо не можеш да му вземеш .Хващат го със лодката да си вади мрежата,и тои им вика видях я тая мрежа и тъкмо щях да ви звъня да доидете вадя я да не влизат още риби.На брега го хващат с пикап отзаде мрежи лондри всичко,вика им аз работя на частен язовир а пък тука доидох да уча сина си да кара по черно.И си се разделят с предупреждение.А бе мани :rolleyes:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Вече си написах мнението в тази тема, но бих искал да споделя и още нещо. Всички плащаме по 25 лв. за риболовен билет (ако човек посети частен язовир ще ги даде за 1 ден), мисля че нормалната цена би трябвало да е около 100-150 лв. (тези пари ще отидат за мат. техн. база на ИАРА, заплати и повече контрольори) при положение, че водоемите се охраняват и бракониерите са "средно статистическа грешка". Но какво се получава на практика - почти всички водоеми са частни, аз съм от Хасковска област, където според статистиката се намират 2/3 от водоемите в България, а държавните водоеми се броят на пръстите не на една, а на половин ръка. Язовири примерно като Гарваново и Мандра, които са огромни като площ също са частни. Не съм чул някъде в Европа да се отдават водоеми повече от 1-2 декара за частни нужди.
Ами по тази логика нека да се дадат на концесия и яз. Тракиец, Кърджали, Ивайловград, а р.Марица примерно от 100-ти до 150-ти километър на Ганчо от еди кой си километър .... на Любчо и да приключим с ИАРА и риболовните билети.... Ако това е ДЪРЖАВА, Аз съм ТРАМВАЙ.

п.с- Мнението ми не е може би за тази тема, но не намерих друга такава..
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

Колеги ще ме извинявате, ама аз ли нещо съм в грешка или можем да си купим най-спокойно мрежички от онлайн магазин ?
http://fishingshop-pike.com/index.php?id=30
:shock: :shock:
Изображение
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

kRaikkonen написа:Колеги ще ме извинявате, ама аз ли нещо съм в грешка или можем да си купим най-спокойно мрежички от онлайн магазин ?
Изобщо не си в грешка колега мрежи можеш да си купиш буквално отвсякъде и то на цени по-ниски от една добра пръчка и точно в това е проблема...за това ми е смешно като чета ,че инспектори са конфискували 2-3 мрежи и те са както винаги на неизвестен извършител....ми че тези 2-3 мрежи са на цената на една добра пръчка и се избиват с една продажба на бракониерски улов.
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

Жалка БГ картинка.... :x
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”