Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

да направим нещо Аман от бракониери
Модератор: bobopeli
-
- новобранец
- Обратна връзка:
да направим нещо Аман от бракониери
хора дайте да измислим начин да накараме властите да си мръднат мързеливите г---ве и да подгонят бракониерите.
бебе дето не реве стои гладно.
ако има сред нас юристи моля дайте съвет - подписка или какво друго да направим че да ги накараме да се размърдат.
На яз.Тича парашутните бригади ако почнат да строят магистрали до луната с пасата ще ходя
бебе дето не реве стои гладно.
ако има сред нас юристи моля дайте съвет - подписка или какво друго да направим че да ги накараме да се размърдат.
На яз.Тича парашутните бригади ако почнат да строят магистрали до луната с пасата ще ходя
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Re: да направим нещо Аман от бракониери
Не съм юрист за съжаление колега но съм твърдо ЗА да се направи нещо с тия мръшляци гонят нас че сме хванали кило повече а тях не ги пипат това е недопустимо подписка няма да ни оправи но един хубав протест като гърците мисля че би бил от полза 

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

-
- вече хвърля и на тежко

-
- новобранец
- Обратна връзка:
както сме от цялата страна ако блокираме важните пътища дори и за час доста шум ще се вдигне, но все пак това е крайна мярка и е логично да направим нещо преди това
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Отпусни малко парата колега,с протести не става.Няма да има нужната активност.Необходими са по-сурови наказания за нарушителите.А саморазправата не е решение.Няколко пъти съм звънял на ИАРА като видя мрежа,но винаги съм се притеснявал,дали ще си намеря колата цяла като излезна с лодката след това.Бракониерите боравят с техники и бинокли и наблюдават всичко което се случва с мрежите им.Последния път дойде и жандармерия да ни пази като им се обадихме за мрежа.Може би за това и повечето колеги,когато закачат мрежа когато влачат,просто я откачат и си продължават по пътя за да не си създават проблеми.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Протеста си е протест! Какво повече може да се направи за да се накарат "органите" да се размърдат. Обаждания не помагат. Писма също... Саморазправа с бракониерите също не е решение. Онзи ден минах през пазара"женския" и кажете ми по какъв начин 700 -800 грамови костури са се озовали в магазина...
Твърдо съм за протест! Шествие! Блокади! Всичко!
Проблема е много по дълбок и не е само в бездействието на "органите" а главно в самосъзнанието на Българският риболовец или бракониер(бракониерите се мислят за риболовци) Малко не ясно стана тук не искам да кажа, че риболовците са бракониери
но мисълтта ми е че съзнанието бракониерско трудно ще бъде победено. И до като това не се промени бракониери винаги ще има.
Един пример :
На времето дядо ми имаше срекме и ходи метне 2 пъти в реката хване 20 ина мренки и си ги пръжнат с бабта е голям праз че е със срекме.
Сега съм виждал хора с въдици да ловят количества в пъти по големи от дедовите срекмени мренки. И не ги е срам... газят из реката влачат, като котви пълни с риба метални живарници със здушаващи се риби!
Кой в този случай е бракониер Дядо със срекмето с 20ина мренки или риболовецът с "рибешката котва"
Всичко е в съзнанието на Българина -Шамар да е ама щом е на аванта дай триста парчета да има! И в буркани да турим, и за котката и за прасето, а боклука ей там в дерето го хвърли... там никой не ходи ...
Малко се отплеснах!!!
Твърдо съм за Протести! ще дойдат телевизии, интервюта, вестници ще се шуми
но трябва единство и редовно да протестираме шумим и блокираме иначе след някоя седмица пак ще появи някой колега с пост като този... Всички ще пишем, ще се каним и клетви ще хвърляме и кво ли не и поста ще замине в историята и така до следващият път!!!
НА ПРОТЕСТ!!!
Твърдо съм за протест! Шествие! Блокади! Всичко!
Проблема е много по дълбок и не е само в бездействието на "органите" а главно в самосъзнанието на Българският риболовец или бракониер(бракониерите се мислят за риболовци) Малко не ясно стана тук не искам да кажа, че риболовците са бракониери

но мисълтта ми е че съзнанието бракониерско трудно ще бъде победено. И до като това не се промени бракониери винаги ще има.
Един пример :
На времето дядо ми имаше срекме и ходи метне 2 пъти в реката хване 20 ина мренки и си ги пръжнат с бабта е голям праз че е със срекме.
Сега съм виждал хора с въдици да ловят количества в пъти по големи от дедовите срекмени мренки. И не ги е срам... газят из реката влачат, като котви пълни с риба метални живарници със здушаващи се риби!
Кой в този случай е бракониер Дядо със срекмето с 20ина мренки или риболовецът с "рибешката котва"
Всичко е в съзнанието на Българина -Шамар да е ама щом е на аванта дай триста парчета да има! И в буркани да турим, и за котката и за прасето, а боклука ей там в дерето го хвърли... там никой не ходи ...
Малко се отплеснах!!!
Твърдо съм за Протести! ще дойдат телевизии, интервюта, вестници ще се шуми
но трябва единство и редовно да протестираме шумим и блокираме иначе след някоя седмица пак ще появи някой колега с пост като този... Всички ще пишем, ще се каним и клетви ще хвърляме и кво ли не и поста ще замине в историята и така до следващият път!!!
НА ПРОТЕСТ!!!
Последно промяна от namaste на Вто Фев 15, 2011 5:13 pm, променено общо 1 път.
И аз съм ЗА да има някакъв вид протест,но не и до блокада на пътища това е крайна мярка !
Трябва да ни забележат ,за да се размърдат властите и да се създадът истински закони срещу бракониерите, а не 100- 200 лв глоба, та те изкарват тройно и петорно от една пусната мрежа...
Трябва да ни забележат ,за да се размърдат властите и да се създадът истински закони срещу бракониерите, а не 100- 200 лв глоба, та те изкарват тройно и петорно от една пусната мрежа...
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
В тоя тежък случай няма крайна мярка колега.Сега ще ви разкажа на мен какво ми се случи веднъж бях на около 16 :
Ловя си аз щукичка хвърлил съм 3 тапи и със щеката плякам слънчаци за стръв,а на 100 метра от мен размазват лина с 2 мрежи и нещеш ли идват убавците от ИАРА и ми викат що си с 4 въдици сега искаш ли акт.Аз пишлеменце сдухах се малко ама викам тая щеката ми е за стръв ама вие що не погледнете ей там тапите на мрежите а с мен се заяждате.И след това чух най-неочаквания отговор.АБЕ ОСТАВИ ГИ ТИ МРЕЖИТЕ НИЕ СЕГА СМЕ ПРИ ТЕБЕ И ТЕ ПИТАМЕ ЩО СИ С 4 ПРЪЧКИ
ШАХ.Все пак простиха ми но простиха и на бракониерите така че БОЙ
Ловя си аз щукичка хвърлил съм 3 тапи и със щеката плякам слънчаци за стръв,а на 100 метра от мен размазват лина с 2 мрежи и нещеш ли идват убавците от ИАРА и ми викат що си с 4 въдици сега искаш ли акт.Аз пишлеменце сдухах се малко ама викам тая щеката ми е за стръв ама вие що не погледнете ей там тапите на мрежите а с мен се заяждате.И след това чух най-неочаквания отговор.АБЕ ОСТАВИ ГИ ТИ МРЕЖИТЕ НИЕ СЕГА СМЕ ПРИ ТЕБЕ И ТЕ ПИТАМЕ ЩО СИ С 4 ПРЪЧКИ

-
- вече хвърля и на тежко
Абе май главният проблем е самосъзнанието на българина а пък това, че ИАРАджиите нямат средства(желание) да си вършат работата е друго на въпрос
мисля, че с писане по фороми и и-нет петиции никой няма да обърне внимание на този "малък" проблем.

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Абсолютно си прав колега с нет петиции
нищо не става но може би трябва да се събереме по този начин във форума и да обсъдим как и кога да се вдигнем а не 4 човека да протестираме.
ДАЙТЕ ДА ОПАЗИМ РИБАТА

ДАЙТЕ ДА ОПАЗИМ РИБАТА

Направете една страница в фейсбуук!Както се нашумя покрай училищните протести, така(да се надяваме) ще се нашуми и около нас и току виж ще се вземат някакви 'по-сериозни' мерки.
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Едно време е имало билети и за срекмето и е било разрешено само за някой дни от седмицата.namaste написа:На времето дядо ми имаше срекме и ходи метне 2 пъти в реката хване 20 ина мренки и си ги пръжнат с бабта е голям праз че е със срекме.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Колеги ,проблема си има и насрещна страна мисля ,че ако няма кой да я купува тази риба от бракониерите никой не би я ловил ,ако има мерки те да са супер сурови и за търговци и кръчмари който търгуват с такава .
- Mr.Barry
- ще става разбирач
Честно казано аз не съм голям фен на Фейсбук, но пък както каза колегата ако направим една страница там и се включим всички може пък да стане нещо .... И след това да се пише че имаме готовност за протест и ще се заканим 1/2 пъти и айде на жълтите павета

и аз съм за, но докато не се вкара някой, някъде няма да се спрат тия дни и в Търговище са намерили мрежи