Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

ШИБАНА ДЪРЖАВА !
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
Re: ШИБАНА ДЪРЖАВА !
Цъ,по-интересното ще е да им се каже и те да го приемат :"Стойте в подобието на държавата от едно време България,за да прислужвате на благородните ромски фамилии" 

- ivalpetkov
- разбира нещата
Абе те нас ни " Тричат " всеки ден кой където ни хване...апък за кучетата ги е грижа.Ми те имат по големи шансове за оцеляване от нас хората-имат си приюти,не чакат за лекарства за рак и други такива,и много други екстри.Нали гледаме новини те за мечки и кучета повече ги боли отколкото за хората.Гати държавата ,гати политиците....детски градини за приюти за мечки - ми да си вземем и нии по една да си гледаме...то не че аз нямам ама...Trias написа:А за езическия ритуал "триченето" на песовете в Бродилово ! Да не би хората там да са откачени и да не са на ясно , че ритуала им е варварски и не е за 21 век ! Това е форма на протест срещу простотията и беднотиятаИначе кой нормален човек на света би опнал куче на въже между два бряга на река , за да види , как се върти и гърчи хайванчето ...
?
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Ivak написа:Проблема е, че всички искат всичко и на момента. Икат мерцедес веднага и на момента, а не по добри условия за живот на децата си и по-добра перспектива.
Всъщност, аз не искам много....искам само да си карам колата по нормални пътища, не би ме бъркало, че бензина е 3 лева, ако получавах адекватно на тези цени заплащане....и като се има предвид, че тези неща ги искам от поне 20-30 години, спокойно може да се каже, че не искам всичко на момента...ама лошото е, че моментът все не иде....

Предполагам, че и нашите родители навремето не са се натискали тях да ги огрее светлото бъдеще, а са мислили "за живот на децата си и по-добра перспектива", т.е. за нас, ама...май дори нашите пра-пра-внуци няма да видят една по-добра БГ.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

И тия боклуци Б.Б. и компания ще ги надживеем.Що Империи сме сринали ,Римски,Византийски,Османски,Германски,Руски и Съветски , шибаните хамириканци и те ще гризнат дръвцето.Цените на горивата се вдигат,щото измекярите от правителството се ритат с руските измекяри за Белене.Тя Лукойл каква компания е?Путин прилага натиск с всякакви средства.То не че и наште алчници не се възползват от това , ама все си страда обикновенния българин.Май трябва да минем на "за Бога братя не купувайте"да се осъзнаят малко.Лошото е,че колата вече е ежедневна необходимост и някак си не можем без нея, а не се види края на безумието с цените.
И още по-лошото е,че не се вижда кога ще дойде!??!GODzillata написа:Ivak написа:Проблема е, че всички искат всичко и на момента. Икат мерцедес веднага и на момента, а не по добри условия за живот на децата си и по-добра перспектива.
Всъщност, аз не искам много....искам само да си карам колата по нормални пътища, не би ме бъркало, че бензина е 3 лева, ако получавах адекватно на тези цени заплащане....и като се има предвид, че тези неща ги искам от поне 20-30 години, спокойно може да се каже, че не искам всичко на момента...ама лошото е, че моментът все не иде............

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Илийка,прекарал си се брат,земал си си олио с изтекъл срокsnegk написа:В момента при нас, бутилка олио се продава за 4лв. на нея има няколко етикета един върху друг, като първия е на цена от 1,90лв.

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
Отлежало брат
Мамица.......... 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Позачудих се дали да не пусна нова тема, но заглавието на тази е изключително точно и за това, за което искам да изкажа искреното си възмущение.
Явно умопомрачението на нацията ни достига до такива размери, че да позволяваме на разни учили-недоучили, и то не в родната ни татковина, с парите на миряните, люде, определящи себе си като проводници на Божията воля, да ОБРЪЩАТ в гроба хора, в които поколения на ред са вярвали, и то по своя воля. Става дума за Ванга и Дънов. С уточнението, че НЕ СЪМ ПОСЛЕДОВАТЕЛ нито на единия, нито на другия, реших да изкажа най-дълбокото си възмущение по повод поредния акт, този път от представителите на "Божиите наместници" на земята, които, май доста се пооядоха в прекия и преносния смисъл на думата в тези иначе постни години. Мисля, че Вярата всеки си я носи вътре в себе си и аз, лично, изпитвам огромно отвращение от хора, които се опитват да ми кажат в какво да вярвам и в какво не.
Явно умопомрачението на нацията ни достига до такива размери, че да позволяваме на разни учили-недоучили, и то не в родната ни татковина, с парите на миряните, люде, определящи себе си като проводници на Божията воля, да ОБРЪЩАТ в гроба хора, в които поколения на ред са вярвали, и то по своя воля. Става дума за Ванга и Дънов. С уточнението, че НЕ СЪМ ПОСЛЕДОВАТЕЛ нито на единия, нито на другия, реших да изкажа най-дълбокото си възмущение по повод поредния акт, този път от представителите на "Божиите наместници" на земята, които, май доста се пооядоха в прекия и преносния смисъл на думата в тези иначе постни години. Мисля, че Вярата всеки си я носи вътре в себе си и аз, лично, изпитвам огромно отвращение от хора, които се опитват да ми кажат в какво да вярвам и в какво не.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Та от там идва цели проблем.
Няма я Вярата, огромен процент от хората не вяврат в нищо, нямат принципи и идеали.
Тези за които пишеш са вярвали в нещо, за разлика от масата сега
Няма я Вярата, огромен процент от хората не вяврат в нищо, нямат принципи и идеали.
Тези за които пишеш са вярвали в нещо, за разлика от масата сега

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
.........
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Някъде ,някой каза нещо от сорта ,лош материал.Държавата ,това е народът и управниците са хора от народа май.Къде грешим, или всички сме грешни.Имаме история ,но бъдещето ще е много трудно,за нас останалите в нея.Бог да ни пази, защото няма кой!Не съм много вярващ,но като вече не вярвам на управниците,започвам да вярвам в чудеса.
- КИРО
- Обратна връзка:
Тооо,дето сами трябва се оправяме - ясно.
Мислете в тази насока ве колеги.
Който има възможност,нека си произвежда сам за домашните нужди
колкото се може повече продукти.
Ееее,малко ще ви се наложи да поработите през почивните дни,
но поне ще си знаете,че за определено време няма да пълните джобовете на
алчните търгофи.
Който има кунки,може и сам да си направи кухненското обурудване например,
ремонта на колата , абе примери много.
Пък и така ще се разтоварите много психически.
Иначе какво излиза - седнали сме пред клавишите и си чешем хард диска.
Съгласен съм с действия като стачки,митинги и тем подобни,
поне тези дето са на власт виждат къде грешат.
Колкото и да се правят на непукизи,шубе ги е де.
Но наистина работа се иска от всеки един от нас,не само приказки.
Има в наше село 3-ма овчари с големи стада.
Единия от тях раздава млякото на комшии и бедни.
– На такива цени на тези мушмороци,мляко от мен няма да видят.
Това са му приказките,и си ги спазва.
На него му стига печалбата от агнетата за цяла година.
И не го интересува кой е на власт - ама хич.
Пак пример де.
Мислете в тази насока ве колеги.
Който има възможност,нека си произвежда сам за домашните нужди
колкото се може повече продукти.
Ееее,малко ще ви се наложи да поработите през почивните дни,
но поне ще си знаете,че за определено време няма да пълните джобовете на
алчните търгофи.
Който има кунки,може и сам да си направи кухненското обурудване например,
ремонта на колата , абе примери много.
Пък и така ще се разтоварите много психически.
Иначе какво излиза - седнали сме пред клавишите и си чешем хард диска.
Съгласен съм с действия като стачки,митинги и тем подобни,
поне тези дето са на власт виждат къде грешат.
Колкото и да се правят на непукизи,шубе ги е де.
Но наистина работа се иска от всеки един от нас,не само приказки.
Има в наше село 3-ма овчари с големи стада.
Единия от тях раздава млякото на комшии и бедни.
– На такива цени на тези мушмороци,мляко от мен няма да видят.
Това са му приказките,и си ги спазва.
На него му стига печалбата от агнетата за цяла година.
И не го интересува кой е на власт - ама хич.
Пак пример де.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Диканаров
- кандидат преподавател
Братлета, само на Женскияг пазар в София всеки ден 200 циганки и циганета продават от "народните" цигари по минимум един контейнер. Това прави 365 контейнера годишно само на тоз пазар, а ако сложим и всички други магазинчета и лавки по села, градове и пазари в страната ни стават хиляди контейнери, а това са кораби с контрабанда. И това неможе да бъде установено от Органите? Може, ама нали такава контрабанда не може без чадър от Министрите на МВР, МИ, МФ, МТр., ресорните зам. министър председатели- министри на съответните министерства? Та се питам кой е Капо де тути капи в момента?
А това е само един от очевадните случаи от нашето нерадостно ежедневие. Да говорим ли за тока, за горивата, за водата, за вносните зеленчуци, за унищоженото ни земеделие, животновъдство, птицевъдство и т.н. Протестират и производсвените и обслужващите отрасли! Като прецакаш собствиното си производство ставаш вносител и си клиент- потребител! А от тук си произтичат комисионните, далаверите с ДДС, с мита, с фалити на фирми и смяни на собственост, печалбите от картелни споразумения, монополни печалби. Какво става, нали свободната конкуренция щеше да е двигател на прогреса? Да ама не и у нас! У нас наглите мутри станаха всесилни бизнесмени с бели колосани яки. Съд и прокуратура не ги лови! На един тъстовете с 250-300лв. пенсия му подарили стотици хиляди левове и евро, на друг жената до него получи неочакван подарък от банкер- неговите банкови акции. А банкерът бе душеприказчик на един бивш министърпредседател. За какво говорим? За какви споразумения, между кои и какви хора и сили и на каква стайност? За какво е мафията и има ли тя почва у нас ? Е за това преди години, преди миналите избори предлагах да проверим , ние сме ли модел на демократично гражданско общество, неподвластни на партийни тежнения! Предложих да си определим критерии по които да изберем един от нас за кандидат народен представител. Тогава предложих да е доказан патриот, честен, изграден като човек и профисионалист с чуство за отговорност към тежненията на нашего брата. Да е в активна възраст 35-50г., семеен, да не е независим от алкохол, жени, няма мания за величие и непогрешимост. Предложих да вдигнем и другите подобни на нас форуми и да вкараме една чиста , енергична личност, която да отстоява нашите болки, страхове , предложения в НС. Ние ще сме му помощници при законотворческите инициативи, ние ще сме и неговият контрольор и коректив. Е така виждах нещата от моята камбанария. Така си мислех, че можем да покажем един успешен модел за реорганизация на обществото ни и за начало на дълаг, трудноосъществим, болезнен процес на оздравяване! Малко, по малко! Като почнем от нас и да раздвижим другите! Някои, като Любо-Кроки погледнаха сериозно, други го приеха, като каламбур. Тогава нищо позитивно не произлезе! Не бяхме узряли тогава, а сега дали сме? Мисля, че ако гледаме идващите парламентарни избори/ не тазгодишните за кметове и президент/ е време да почнем дискусия и ако се приеме, че е идеята приложима, да почнем работа.
А това е само един от очевадните случаи от нашето нерадостно ежедневие. Да говорим ли за тока, за горивата, за водата, за вносните зеленчуци, за унищоженото ни земеделие, животновъдство, птицевъдство и т.н. Протестират и производсвените и обслужващите отрасли! Като прецакаш собствиното си производство ставаш вносител и си клиент- потребител! А от тук си произтичат комисионните, далаверите с ДДС, с мита, с фалити на фирми и смяни на собственост, печалбите от картелни споразумения, монополни печалби. Какво става, нали свободната конкуренция щеше да е двигател на прогреса? Да ама не и у нас! У нас наглите мутри станаха всесилни бизнесмени с бели колосани яки. Съд и прокуратура не ги лови! На един тъстовете с 250-300лв. пенсия му подарили стотици хиляди левове и евро, на друг жената до него получи неочакван подарък от банкер- неговите банкови акции. А банкерът бе душеприказчик на един бивш министърпредседател. За какво говорим? За какви споразумения, между кои и какви хора и сили и на каква стайност? За какво е мафията и има ли тя почва у нас ? Е за това преди години, преди миналите избори предлагах да проверим , ние сме ли модел на демократично гражданско общество, неподвластни на партийни тежнения! Предложих да си определим критерии по които да изберем един от нас за кандидат народен представител. Тогава предложих да е доказан патриот, честен, изграден като човек и профисионалист с чуство за отговорност към тежненията на нашего брата. Да е в активна възраст 35-50г., семеен, да не е независим от алкохол, жени, няма мания за величие и непогрешимост. Предложих да вдигнем и другите подобни на нас форуми и да вкараме една чиста , енергична личност, която да отстоява нашите болки, страхове , предложения в НС. Ние ще сме му помощници при законотворческите инициативи, ние ще сме и неговият контрольор и коректив. Е така виждах нещата от моята камбанария. Така си мислех, че можем да покажем един успешен модел за реорганизация на обществото ни и за начало на дълаг, трудноосъществим, болезнен процес на оздравяване! Малко, по малко! Като почнем от нас и да раздвижим другите! Някои, като Любо-Кроки погледнаха сериозно, други го приеха, като каламбур. Тогава нищо позитивно не произлезе! Не бяхме узряли тогава, а сега дали сме? Мисля, че ако гледаме идващите парламентарни избори/ не тазгодишните за кметове и президент/ е време да почнем дискусия и ако се приеме, че е идеята приложима, да почнем работа.

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Напълно споделям вижданията ти,колега Диканаров !Поклон за такива съждения!!! 

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- GODzillata
Диканаров, за съжаление една пТичка пролет не прави...Диканаров написа:...да изберем един от нас за кандидат народен представител. ...
На риба - като на война! Fish'n'chicks!