Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Избор на мач и относно линията и ваглерите.
Модератор: Paublo_Eskobar
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Избор на мач и относно линията и ваглерите.
nabeden ribar написа:Ето един монтаж, който ползвам при плитки водоеми: повод, вирбел, утежнение от съчми, неподвижна плувка примерно 2гр

Ейййй много се развеселих тая вечер с тази тема,браво.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- научил се да хвърля
Да си напъхам носа и аз като новобранец в риболова с мач. Според мен не пръчката определя начина на риболов, под мач разбирам потъващо влакно и плувка закачена само отдолу с която се работи лесно при вятър. На много места си ползвам мача 4.5м със всякакви плувки тъй като пръчката ми е удобна и ме кефи, но това го водя в графата на леко. Приятел ползва мачови мотажи с едно партизанско /къса сглобка/ телескопче 4м 40-80гр с широки водачи и казва , че си му е най удобно, има кинти и не е проблем да си купи хубав мач , така че всичко е въпрос на гледна точка.
- antivik
- кандидат преподавател
И други мурафети има при мач-риболова. Точното определяне на мястото и дълбочината. Презентирането само в точно определеното място и подаването на захранката точно там. Дали плувката е подвижна или не, не е от такова значение. Ингилизите пердашат мач-риболво и хващат ваглера неподвижно с оловни сачми на влакното след като си определят дълбочината.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- М. Сталев
- разбира нещата
Ми той във Англия сигурно е рядкост водоем над 3 метра дълбочина ,затова ползват само фиксираните монтажи
-
- вече хвърля и на тежко
Плувка като за болонеза или директен. Ще ми обясниш ли какъв е проблема според теб да я ползвам на дълбочина под 2 метра?butnik написа:nabeden ribar написа:Ето един монтаж, който ползвам при плитки водоеми: повод, вирбел, утежнение от съчми, неподвижна плувка примерно 2гр![]()
![]()
Ами ако дълбочината е под 2 м пак ли ще сложиш 2гр плувка,а коя плувка е неподвижна според теб.
Ейййй много се развеселих тая вечер с тази тема,браво.