Избор на мач и относно линията и ваглерите.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Избор на мач и относно линията и ваглерите.

Мнение от butnik »

nabeden ribar написа:Ето един монтаж, който ползвам при плитки водоеми: повод, вирбел, утежнение от съчми, неподвижна плувка примерно 2гр :)
:lol: :lol: :lol: Ами ако дълбочината е под 2 м пак ли ще сложиш 2гр плувка,а коя плувка е неподвижна според теб.
Ейййй много се развеселих тая вечер с тази тема,браво.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
niko_tod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от niko_tod »

Да си напъхам носа и аз като новобранец в риболова с мач. Според мен не пръчката определя начина на риболов, под мач разбирам потъващо влакно и плувка закачена само отдолу с която се работи лесно при вятър. На много места си ползвам мача 4.5м със всякакви плувки тъй като пръчката ми е удобна и ме кефи, но това го водя в графата на леко. Приятел ползва мачови мотажи с едно партизанско /къса сглобка/ телескопче 4м 40-80гр с широки водачи и казва , че си му е най удобно, има кинти и не е проблем да си купи хубав мач , така че всичко е въпрос на гледна точка.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

И други мурафети има при мач-риболова. Точното определяне на мястото и дълбочината. Презентирането само в точно определеното място и подаването на захранката точно там. Дали плувката е подвижна или не, не е от такова значение. Ингилизите пердашат мач-риболво и хващат ваглера неподвижно с оловни сачми на влакното след като си определят дълбочината.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Ми той във Англия сигурно е рядкост водоем над 3 метра дълбочина ,затова ползват само фиксираните монтажи
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

butnik написа:
nabeden ribar написа:Ето един монтаж, който ползвам при плитки водоеми: повод, вирбел, утежнение от съчми, неподвижна плувка примерно 2гр :)
:lol: :lol: :lol: Ами ако дълбочината е под 2 м пак ли ще сложиш 2гр плувка,а коя плувка е неподвижна според теб.
Ейййй много се развеселих тая вечер с тази тема,браво.
Плувка като за болонеза или директен. Ще ми обясниш ли какъв е проблема според теб да я ползвам на дълбочина под 2 метра?
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”