ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ

Модератори: bobopeli, sapuna

delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Re: ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ

Мнение от delio-haidutin »

невероятно, но факт :drinkers: 4 кг-ва щука яде каракуда 35см,или шаранчета по 700-800гр,а какво става с някоя 10-ка,сигорно ще си похапва шарани по 1,5 кг :rolleyes: :roll: бах неината мама,то голяма лакомия
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Браво,Наско,
За щуката и каракудата ми се струва правдоподобно следното обяснение.Нека и аз да се направя на доцент, какъвто ми е прякорът, а останалите да не ми се сърдят. Най-вероятно щуката е била гладна доста време, а тази каракуда я е гълтала на интервали поне половин час. Виждали сме такива филми-клипчета. През това време гладът на щуката е станал нетърпим и в стомаха й е беснеела яка киселина. Атаката на твоя воблер е била не повече от десет-двадесет минути след поглъщането на каракудата. Тогава въпреки, че има огромна риба в корема си, щуката продължава да се гърчи от глад. Защото процесът на разграждане на плячката не е започнал, та да даде усещане за ситост. Затова тя е атакувала вече непохватно и онова кленче, което си видял да скача. После е налетяла на твоя бавно воден воблер, който й е бил значително по-лесен. Това, че се откачила в плитчината и ти доста лесно си я хванал също има логика. И ти с едно бичме в корема, почти наполовината на ръста ти, доста трудно ще мърдаш и тичаш към спасението. От фазата на разложението на каракудата на снимката, може да се предполага гореописаното. Иначе, надявам се,че тази каракуда не си я ползвал за готвене. Защото дори и престояла няколко часа в щучия корем, докато се прибереш, тя достатъчно се е напоила с киселина. Като глътне подобно парче, едрата щука може да не хапне и цяла седмица. Просва се на дъното като Хаджи Генчо и само леко припърхва с перки и хриле.
Браво, приятел, изкефи ме много!
Наслука :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

docenta написа:..... За щуката и каракудата.......
Благодаря Доценте,
наистина е удоволствие да се четат твоите "лекции".. :P :idea: А що се отнася до каракудата и през ум не ми е минало нещо друго освен да я премеря, снимам и изхвърля. :vom: Ако видите моите теми и тези в които участвам като статист :lol: , тази година бая каракуда и платика съм релийзнал, камо ли да ям тази.....
Всъщност аз се двуумих дали да пусна темата в този й вариант, защото както и да го гледаме е нарушение на форумните правила за "касапски снимки", но кой щеше да повярва на тази историйка без доказателствен материал :?:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
ivkorabotlivko
новобранец
новобранец

Мнение от ivkorabotlivko »

евала на майстора! :shock:
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

Много късмет и голямо Браво
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

naskobo написа:
docenta написа:..... За щуката и каракудата.......
Благодаря Доценте,
наистина е удоволствие да се четат твоите "лекции".. :P :idea: А що се отнася до каракудата и през ум не ми е минало нещо друго освен да я премеря, снимам и изхвърля. :vom: Ако видите моите теми и тези в които участвам като статист :lol: , тази година бая каракуда и платика съм релийзнал, камо ли да ям тази.....
Всъщност аз се двуумих дали да пусна темата в този й вариант, защото както и да го гледаме е нарушение на форумните правила за "касапски снимки", но кой щеше да повярва на тази историйка без доказателствен материал :?:
Не е трябвало да се двоумиш. Какво ще рече това "касапски снимки"? :? Има си закон, той ти дава право да си прибереш определено количество риба с определени размери и да си я изконсумираш :drinkers: . Дисекцията и разфасоването са си в реда на нещата, не си тръгнал да показваш някакви садистични снимки с измъчване на животни, а и много ми е интересно ако някой тръгне да показва рецепти с риба, как аджиба ще ги покаже без да изчисти и накълца рибоците. Така че... :drinkers:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
johny_quest
новобранец
новобранец

Мнение от johny_quest »

Браво супер! Поздравления!

А не отвори ли каракудата поне, да видиш дали няма и в нея някой 20 см слънчак. Вижда ми се и тя доста надута. :D
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

antivik написа:....Не е трябвало да се двоумиш. Какво ще рече това "касапски снимки"? ...
Братко Антивик,
имах предвид правилата на нашия форум, които споделям:
"Общи условия и правила на naRiba.com
..........................................................
2.10 - Забранено е постването на снимки с кървящи риби и брутални касапски сцени.Снимки на филетирани риби може да се постват само в "риболовна кухня".Малко повече уважение към рибите и към храната!
......................................................................."

Но случката си заслужава изключението, видно и от интереса към темата :P
Иначе не съм чак такъв пуритан- често си взимам риба до нормата, винаги релийзам това което е в повече ( за жалост все по-рядко имам такъв повод :oops: ) или пък не стига и за една трапеза( масовия случай :lol: )А що се отнася за платените, какъвто с случая тук, нямам никакви скрупули-прибирам каквото ми се полага като поп :lol:
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

johny_quest написа: ...А не отвори ли каракудата поне, да видиш дали няма и в нея някой 20 см слънчак. Вижда ми се и тя доста надута. :D
Виж това не се сетих :lol: Нищо чудно, по-едрите каракудяци понякога налитат на рибенца :wink:
А приятеля ми Ivkorabotlivko, от който съм изтръгнал първия коментар след целогодишен кибик във форума :lol: , може да раздуе какъв плъх извади миналото лято от костур около 1.5 кг., уловен на Челопечене :shock: :o
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Прочетох с интерес поста на Доцента. Има логика в написаното от него. Винаги съм се интересувал от активността на щуката и фазите на нейната апатия.
От собствен опит, обаче съм установил, че има дни в които щуката е необичайно активна и атакува и поглъща повече риба от колкото и е нужно в момента. Хващал съм щуки с по две , дори три риби в стомаха, някои от тях в напреднала фаза на размиване от стомашния сок. Това са дните на щуката, когато на местата със кромен или никакъв успех, съм хващал по три и повече риби.
Същото съм забелязал и при костура през есента и зимата. Натъпкани с рибки костури продължават да се хранят. Руснаците наричат това - "есенно плюскане". Тази зима на яз.Алино, ловяхме костур на хирономус, който повръщаше бабушки погълнати преди това. Тази есен на Челопечане лових костури на рибка, които повръщаха хирономус. Това ме кара да мисля, че рибата не е истински гладна, а просто свъхактивна в даден момент.
За риболова на спининг не мога да кажа нищо, защото не го практикувам.
Браво на Наско и наслука.
esho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от esho »

Поздравления за хубавата щука :smt041
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

свалям ти шапка за улова и за разказа, щуката е най-лакомия хищник
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
lazo65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lazo65 »

jultopepi написа:свалям ти шапка за улова и за разказа, щуката е най-лакомия
хищник
И аз му правя евала за щуката, но за лакомията си има конкуренция /виж ми албума/ .
Мъчехме да ловим бабушки на бял ама неще и неще, само такива слънчаци. Няма отърване.
Бях оставил пръчката щото при тоя "активен" риболов макарата "загря", влакното не можеше да се "намокри", а на мен просто ми окапаха ръцете. По някое време гледам плувката стои под водата. Помислих, че слънчака се е хванал и е забил във водораслите. Започнах да навивам и усетих съпротива-реших , че е костурче защото чат-пат се обаждаха на бял.
Чак като го извадих от водата разбрах какво е станало. Слънчака беше нагълтал белия червей до ауспуха, а костура като е видял лесната плячка е налапал него. Явно в момента когато плувката е стояла под водата го е поглъщал. След снимката го оставих на земята, преметна се няколко пъти и се откачи от слънчевката.Беше се закачил на гръбната и перка и докато съм държал линията опъната съм ползвал "горката" слънчевка за кука. Вярно, че костура не може да се сравнява с размера на щуката, но и неговата лакомия не пада по-долу. Мисля, че за размера си бая голям и костелив залък е налапал. После се усетихме и на 1.5-2см. слънчевки хванахме още няколко лакомника.
Аватар
stoilkatastz
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stoilkatastz »

Наистена не е за вярване.Браво колега за щуката :smt038
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

lazo65 написа:Вярно, че костура не може да се сравнява с размера на щуката, но и неговата лакомия не пада по-долу.
Абсолютно съм съгласен.Преди време гледах по ТВ един риболовен филм (мисля,че беше руски),в който от две лодки ловяха костури на блесна.Там видях костур около килограм.който клъвна на една блесна,а след това другата блесна мина покрай него,той я догони и захапа и нея.Горкия извадиха го с две въдици от две лодки. :lol: :lol: :lol:
Иначе по темата:Евала на колегата naskobo за слуката и още по - големи занапред.
Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”