Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ
ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ
В единствения почивен ден миналата седмица -неделя, 18 септ., към 11 часа семейно запрашваме към Макоцево. Целата е кратък пикник-децата и жената да пояздят, а аз съм твърдо решен да хвана един шаран на платеното , ‘щото тази година съм капо откъм шарана
.

Ако можех да избирам, не бих ходил на платено, но тук всеки от нашето семейство си намира занимание и е доволен.За Макоцево писах в предишния си репортаж http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=52672, когато пак бях тръгнал за шаран , а случих на щука над кило.Тогава арендаторът се учуди, че има такава щука, според него трябвало да са останали не повече от десетина парчета по около 0.5 кг.
Нещо взе да ми харесва това място- няма много хора, риба също
. Политиката на арендатора е да доближи клиентите до естествените условия и при много късмет може и да изпълниш нормата от 3кг

И така докато жена ми и сина яздят, аз оставам с малката , зареждам фидера с хранилка метод (протеинова паста и отгоре захранка наТрапер); повод 20 см. , с утежнение по средата; с две ароматизирани зърна царевица и пуканка на косъм. Хвърлям в заливчето отсреща, захранвам допълнително с Трапер и чакам…чакам-нищо.

Отидох да взема огънче от колега в дъното на гьола и в същия момент той закова на плувка един много борбен и красив люспест шаран около 2кг.
Вече е един часа по обяд, нямам големи надежди, но презареждам фидера и след малко -плахо потреперване , засечка, тежест като за килограмова риба, която се откачи след 4-5 метра диаграми по гьола.Докато зареждам oтново , едно 20 сантиметрово кленче панически изскочи от водата ...

Веднага разпъвам спининга, слагам един от любимите ми воблери на Рапала, на който имам удари от костурчета колкото воблера, до яки клендаци и хубави щуки.

Водя примамката с бавно, неравномерно темпо с чести и продължителни спирания и кратки придърпвания. На около десетото хвърляне на 3-4 метра от брега- зверски удар и писък на аванса. Държа пръчката под ъгъл 70 градуса нагоре, съжалявам , че не сложих щукарски повод, очаквам прегризването на плетеняка и бавно затягам аванса докато дългото(видя ми се над метър) тяло на щуката бавно се успокои и успях да я мушна в кепа. Е, не беше над метър, но адреналина и водата усилват размерите
. Щуката е 80 см.,малко над 4кг, заедно със съдържанието на стомаха, за което ще стане дума по-долу
Победоносно измъкнах кепа на сушата и докато кажа "НЕ !" на порива на малката да бръкне в устата на щуката, тя изскочи от кепа и с две акробатични премятания се приводни в гьола. По необясними причини, остана в плитчината, където тихо я приближих и я ковнах зад хрилете – беше се откачила от воблера, който жълто/червенееше в кепа
..Късмет!

Всъщност най-учуден от улова ми остана арендаторът, който сподели, че пролетта е източвал водата за да се отърве от щуките ( къде ли се мушнала тази) и въобще не е предполагал, че има такъв екземпляр вътре.
Корема на щуката беше яко издут, а от гърлото й се подаваше края на рибешка опашка.Предположих, че се е хранила активно и се е наблъскала със ситнеж, който изобилства в гьола.
Но това което извадих от нея вкъщи

ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ ! Приятелите на които се обадих да се изфукам- те слушат и не вярват на ушите си, та за това пускам тема с доказателства
!

Ако можех да избирам, не бих ходил на платено, но тук всеки от нашето семейство си намира занимание и е доволен.За Макоцево писах в предишния си репортаж http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=52672, когато пак бях тръгнал за шаран , а случих на щука над кило.Тогава арендаторът се учуди, че има такава щука, според него трябвало да са останали не повече от десетина парчета по около 0.5 кг.
Нещо взе да ми харесва това място- няма много хора, риба също

И така докато жена ми и сина яздят, аз оставам с малката , зареждам фидера с хранилка метод (протеинова паста и отгоре захранка наТрапер); повод 20 см. , с утежнение по средата; с две ароматизирани зърна царевица и пуканка на косъм. Хвърлям в заливчето отсреща, захранвам допълнително с Трапер и чакам…чакам-нищо.

Отидох да взема огънче от колега в дъното на гьола и в същия момент той закова на плувка един много борбен и красив люспест шаран около 2кг.
Вече е един часа по обяд, нямам големи надежди, но презареждам фидера и след малко -плахо потреперване , засечка, тежест като за килограмова риба, която се откачи след 4-5 метра диаграми по гьола.Докато зареждам oтново , едно 20 сантиметрово кленче панически изскочи от водата ...

Веднага разпъвам спининга, слагам един от любимите ми воблери на Рапала, на който имам удари от костурчета колкото воблера, до яки клендаци и хубави щуки.

Водя примамката с бавно, неравномерно темпо с чести и продължителни спирания и кратки придърпвания. На около десетото хвърляне на 3-4 метра от брега- зверски удар и писък на аванса. Държа пръчката под ъгъл 70 градуса нагоре, съжалявам , че не сложих щукарски повод, очаквам прегризването на плетеняка и бавно затягам аванса докато дългото(видя ми се над метър) тяло на щуката бавно се успокои и успях да я мушна в кепа. Е, не беше над метър, но адреналина и водата усилват размерите

Всъщност най-учуден от улова ми остана арендаторът, който сподели, че пролетта е източвал водата за да се отърве от щуките ( къде ли се мушнала тази) и въобще не е предполагал, че има такъв екземпляр вътре.

Но това което извадих от нея вкъщи

ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ ! Приятелите на които се обадих да се изфукам- те слушат и не вярват на ушите си, та за това пускам тема с доказателства

Последно промяна от naskobo на Пон Сеп 19, 2011 2:28 pm, променено общо 2 пъти.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Re: ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ

По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Представи си к`ва лакомия е.
Да се е натъпкала с тоя караконджул и пак да гони!
Поздравления!
Да се е натъпкала с тоя караконджул и пак да гони!
Поздравления!

-
- сериозен играч

- danev69
- сериозен играч

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
по-странното е защо след като се е наяла така царски, пак е тръгнала да гони воблера

- dedeff
- разбира нещата
Екстра крокодил,браво колега,а и е имало емоция край изваждането му.Поздрави.
Без жени можем,без риболов не можем!
Поздравления,колега!Чудесна слука!
п.п

п.п
Нищо странно няма-лакомията винаги води до показаните от колегата резултати!Затова има българска поговорка-"Лаком г*з,кръв с*ре !!!playback написа:по-странното е защо след като се е наяла така царски, пак е тръгнала да гони воблера![]()

Последно промяна от Ачо ♣ на Пон Сеп 19, 2011 1:36 pm, променено общо 2 пъти.
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- кандидат преподавател
На това от движение се вика "Наздраве-да не е последна":drinkers:,а в допълнение "Ба си ламята":shock:
Брат, това е покъртителна случка! Браво!
После не ни вярват като им разправяме истории...

После не ни вярват като им разправяме истории...

Фащаш една риба чистиш две.. 

-
- разбира нещата
Респект! Такава случка се помни мнооого дълго. Браво!!! Иначе мястото ми се струва доста приятно.
Колкото повече толкова повече!
- bgstan
- ще става разбирач
И аз все си викам голяма рибка съм сложил и за това не ми удря. Е вече знам това животно е с голяма уста и апетит.