Враждебна-777-пъстърва

Модератор: sapuna

Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Re: Враждебна-777-пъстърва

Мнение от Бат Стан »

Ми като не работи вече пастата, почвайте на червен хайвер.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Бат Стан написа:Ми като не работи вече пастата, почвайте на червен хайвер.
А така също може да се направи следното. Взема се 1 пакет гранула за пъстърва,от тази която е с кръвна плазма!Изображение Накисва се в подходящ съд,като се залива с малко вряла вода.След около 15 мин.се получава смес-каша,която може да се направи във вид на малки топки с цел захранване на мястото.Друга час от тази смес се омесва с хляб,която ще се използа за стръв-кука номер 10-12,на която се слага малко топче от омесената кашообразна гранула с хляба!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Аз винаги взимам гранули и хвърлям захранка но то като няма риба и пържоли да хвърляш все тая....
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

ogi_peugeot написа:Аз винаги взимам гранули и хвърлям захранка но то като няма риба и пържоли да хвърляш все тая....
Пробвай това,което съм написал в по-горния си пост и ще вдиш,че ще има резултат-вида на гранулата и нейната обработка.Друг е въпросът с имането на риба във водоема! :wink:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Ludia Shekspir
новобранец
новобранец

Мнение от Ludia Shekspir »

Телескоп написа:
ogi_peugeot написа:Аз винаги взимам гранули и хвърлям захранка но то като няма риба и пържоли да хвърляш все тая....
Пробвай това,което съм написал в по-горния си пост и ще вдиш,че ще има резултат-вида на гранулата и нейната обработка.Друг е въпросът с имането на риба във водоема! :wink:
Ти колега пробвал ли си и ако да какъв е резултата?
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Ludia Shekspir написа:.....................................................................
Ти колега пробвал ли си и ако да какъв е резултата?
Да колега,пробвал съм.Не на конкретния водоем,на много други,включително и на голями свободни, като яз.Доспат,Широка поляна,Голям беглик и на Малкия под него-когато беше разрешен.
Прочетох всички мнения в темата.Направиха ми силно впечатление професионалните съвети дадени от колегата Бат Стан,който е голям корифей в риболова на пъстърва.Ако се вслуша човек в тях ще разбере,че на пъстърва се ходи с финни такъми и така също с минимум 4-5 вида стръв,като непрекъснато се експерементира,докато се "налучка ваксата".
Мога също така от опит да ти споделя,че на овално топче от локум/цветния-турски/,както и на топче топено сирене,колкото и невероятно да ти звучи,съм имал страхотни резултати!
Бат Стан ви препоръчва да се пробва да червен хайвер.Превъзходна стръв,особенно когато се комбинира с подхранка с кус-кус,оцветен в червен цвят.
Просто споделям в темата моят скромен опит,без да го натрапвам на никого!
Ludia Shekspir
новобранец
новобранец

Мнение от Ludia Shekspir »

Благодаря,колега.Тоя червен хаивер е мн. скъп, ама с локума по става. :)
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Ludia Shekspir написа:.......Тоя червен хаивер е мн. скъп............ :)
Така е, за съжаление риболова стана скъпо удоволствие,но както е казано- кефа цена няма!И тъй като става въпрос за риболов на платен водоем,мога да ти споделя още един вариант,макар,че е забранен от закона,дори мисля,че и при състезания по риболов на пъстърва не се позволява/става въпрос за кръв или кръвни продукти/,но на платения водоем не би трябвало да има проблем! Купуваш един или два животински черни дроба,които се смилат на ситно и се омесват с много малко варен кускус.Тази смес ще служи за захранка.За стръв се използа парченце от черния дроб или далак,най-добре от прасе,защото телешкият е с ципа и трудно се реже.Реже се тънка лентичка/парченце/ ,която да покрие кука №10-12. Да не се забравя,че често трябва да се придърпва стръвта ,особенно когато се хвърхи захранка върху плувката,защото пъстървата обича да гони!
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Телескоп написа:
А колега би ли ми казал каква е точно тази захранка и има ли я по магазините? Аз си взимам едни черни гранули за хищници и тях ми ги дават и за пъстърва но не знам дали е такава като тази която ти си снимал.На вид изглежда същата но......а и на каква дълбочина хвърляш като сложиш топченце на куката?
bramek_91
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bramek_91 »

пичове утре отивам, водоемът не е замръзнал, ще кажа след това какви са били резултатите ;)
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Телескопче, приятелю, ще си кажеш всичко ти :D . И без бой :lol: . Това с гранулите не съм го изпробвал, ама онова с дробчето на времето (кога бях по-освободен от НЕТ-а :( и годинките ми бяха по-малко, та щъках по вашия край), онова съм го пробвал. Е, не точно така, както си го написал, но подобно. Не разбрах само, защо да е забранено на парченче от дроб :( . Явно нещо ми е убягнало. Не го знаех.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

ogi_peugeot написа:.......... има ли я по магазините? Аз си взимам едни черни гранули за хищници и тях ми ги дават и за пъстърва..............
......а и на каква дълбочина хвърляш като сложиш топченце на куката?
Да,има я по магазините,като на нея изрично е упоменато,че е пъстървова гранула.Съжалявам,че не мога да ти посоча точно марката,защото аз я вземам от пъстървови развъдници в насипно състояние!Черна е на цвят с много специфична миризма.Големината и варира от 3 мм до 6 мм.,но за мен тя не е от значение, защото винаги я правя в кашообразно състояние,което позволява да се правят малки топки за захранване,като същевременно остават и малки неразтворени частици.Хвърлени във водата тези топки бързо се разтравят правейки облак, оставят само малките частици,които пъстървата атакува.Омесеното топче-хляб с гранула,което се слага на куката играе,така да се каже, ролята на неразтворена гранула,която би трябвало пъстървата да атакува.Дълбочината,на която се лови е много относителна величина,за да се каже коя е стандартната.Тя се обуславя от фактори като- големината и дълбочината на водоема,годишния сезон през който се извършва риболова. Не случайно в постовете си Бат Стан ви е написал,че трябва да се натрупа известен практически опит-да ходиш,да екпериментираш, пак да ходиш! :D
И пак повтарям,че това е мой личен опит и без да скромнича лично на мен ми е носил много добри резултати,но не го налагам като някакво правило,защото всеки водоем има своята специфика! :wink:
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

jagger1 написа:.... Не разбрах само, защо да е забранено на парченче от дроб :( . Явно нещо ми е убягнало. Не го знаех.
Не!Не става въпрос само на парче дроб,а и за използването на стръв и захранки на кръвна основа. Не съм много сигурен как е сега/може и аз да греша/,но в предишния закон риболова на пъстърва,доколкото си спомням, беше разрешен само с изкуствена стръв.Но не става въпрос за частни водоеми.Дори някъде бях чел,че и при състезания по риболов на пъстърва има определени забрани по отношение на стръвта и захранките!?.Тук трябва да се намесят и да ни осветлят по-компетентни колеги,например като Бат Стан,или някой от модераторите!
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Телескоп написа:
jagger1 написа:.... Не разбрах само, защо да е забранено на парченче от дроб :( . Явно нещо ми е убягнало. Не го знаех.
Не!Не става въпрос само на парче дроб,а и за използването на стръв и захранки на кръвна основа. Не съм много сигурен как е сега/може и аз да греша/,но в предишния закон риболова на пъстърва,доколкото си спомням, беше разрешен само с изкуствена стръв.Но не става въпрос за частни водоеми.Дори някъде бях чел,че и при състезания по риболов на пъстърва има определени забрани по отношение на стръвта и захранките!?.Тук трябва да се намесят и да ни осветлят по-компетентни колеги,например като Бат Стан,или някой от модераторите!
Здравейте колеги,

по закон пъстърва в Бг може да се лови и с естествена, и с изкуствена стръв. В състезанията от националния шампионат по пъстървов риболов със стръв обаче регламентът допуска само торни и бели червеи, и евентуално камола, ако има снабдяване. Толкова по законите и регламентите. Колкото до риболова на американка в платени водоеми, Телескопа ви е написал още една много добра схема - тази с разкисването на гранулите и замесването им с хляб. Това също работи много добре на някои места, мисля че и на Враждебна би трябвало да даде резултат. Иначе хайверът беше пробван от колеги миналата година - работи.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Хайверът е една от най-добрите примамки за пъстърва, но не е ли забранен за риболов в БГ - специално за пъстървовите видове? Навремето, преди много години, на сьомгов хайвер съм хващал най-хубавите си екземпляри на Голям Беглик (бивш В. Коларов) и на Доспат. Тогава нямаше ограничение в използваната стръв, ама нямах и фотоапарат :( . Другата много успешна жива стръв е мамарец или ручейник. Работи перфектно в летните месеци. Но мисля, че сега на хайвер има ограничения. Може и да греша. Говоря за свободен водоем.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”