Змиорката

Всичко за рибите.Външни белези,хранене,ареал на отделните видове.

Модератор: emo vasilev

наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

А това за кожата важи ли все пак :?:
Аватар
даката
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от даката »

На змиорката вкусът и е невероятен - така поне смятам аз.
Някой я дерът ,като и запазват кожата и след увкосяването отново
я завиват в кожата.
Ако кожата разваляше вкуса и този метод наприготвяне нямаше да се практикува.
риба къща няма-риба време няма
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от evgeniboy »

abe tova stipok , da ne e onova deto mu vikame "simeon4e" :D :D :D
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

bellerophone написа:Чел съм по старите книги, че змиорката може да се лови на кълбо червени конци. Не знам как се захващат за влакното.
Тъй като има остри зъби се замотава с тях и това е.
Лови се от мостове през нощта.
Ще опитам в Пловдив, ако имам слука ще ви пиша.

:lol: :lol: Пак да се върнеме на темата .

Лови се на кълбо или грозд торни - има няколко варианта. Нощно време пропълзява доо близки гьолчета и оставя слузеста следа - но задължително в росна трева - по която следа се връща.

До днес никой колега не се е похвалил със такъв улов, е НАСЛУКА КОЛЕГИ :!: :wink:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Gocho_Ivanov
новобранец
новобранец

Мнение от Gocho_Ivanov »

Спам !!!Модерирано!!!
:)
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

Gocho_Ivanov написа:Спам !!!Модерирано!!!
:smt038

:smt038 :smt038 :smt038
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Змиорката

Мнение от chirusa_bg »

Някой нещо ново, някакви успехи?
Сезона наближава ще я търсим ли пак тая гадина?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Ето змиорката коиато хванах през јули 2007 на р.Струма 88 см.,а теглото не и го измерих,но претполагам че не е под 700 г.Некои поискусен нека каже на 88 цм змиорка колкаво тегло би триабвало да има?Снимката е от обикновен фото апарат,та ас сам снимал с дигитален врху тиа,па сам иа прехврлил на компиутера :lol:
Изображение
Извинавам се за слабото качество
Последно промяна от Nikola Polizovski на Чет Фев 21, 2008 9:22 pm, променено общо 9 пъти.
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
tonymi
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от tonymi »

Близо до Видин има място с доста змиорки ако някой ре6и да ходи до там да ми се обади
tonymi.anton@gmail.com
Тони
zdravko82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zdravko82 »

Относно змиорката мога да дам мнение относно вкусовите й качества. Когато бях в Англия имах много добър приятел поляк, който се оказа запален рибар. И така той се прибра за малко в Полша и донесе змиорки, които той е уловил. Там ги ловили целенасо4ено и в големи коли4ества. Бяха пушени и мога да кажа невероятно вкусни. Имаха и кожа която лесно се белеше и не се ядеше. Определено останах много доволен да опитам този техен специалитет. Много вкусна риба и хубави спомени.
Да уважаваме природата, за да ни уважава и тя !!!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Някой чувал ли е за змиорки на дупките на Ръжево Конаре??? Гледах преди време , два "каиша" хванати там , единия беше над метър и към кило и триста , другия , по малък , ама пак към кило :cry:
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Браво, лоша снимка, но със супер риба :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от чпс »

nikola polizovski написа:Ето змиорката коиато хванах през јули 2007 на р.Струма 88 см.,а теглото не и го измерих,но претполагам че не е под 700 г.Некои поискусен нека каже на 88 цм змиорка колкаво тегло би триабвало да има? ... /
Никола, поздравления за улова !

Много да внимаваш с малките змиорки и още повече с малките девойчици - тук им казваме "прокурорски"
Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re:

Мнение от ivcho79 »

Здрвейте и от мен колеги.Да така е аз съм израснал там и мога да го потвърдя,едно време имаше страшно много змиорки в искър и в каналите които използваха за поливане.Това което сте хванали си е било жива змиорка а не минога аз лично там съм хващал стращно много змиорки когато бях малък..
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
петър василев

Мнение от петър василев »

Като малък съм ловил змиорки на Марица,имаше ги :D ,но по-късно изчезнаха. :( Сега тук на Крит мога когато си искам да си наловя и то големи-по метър :shock: .В почти всички реки ги има,но знам и една река,която е фраш и само големи :lol: .Веднъж бяхме ходили на лов за диви гълъби и минахме през тази река.Докато минавахме покрай един вир приятела ми си изпусна пушката в вира :cry: .Нямаше как да слезем,защото реката се намира в един много голям каньон и си тръгнахме без пушката.На другият ден се върнахме с водолазен костюм и прожектор.Влезе той в водата и след малко излезе попарен :( .Какво става бре му викам, :roll: а той ;;;ужас :shock: вика.Слизам вика и като святкам прожектора пред мен една змия.Каква змия бе му викам в тази студена вода :?: Взимам костюма и се гмуркам аз,обаче насран, :oops: незнам какво ще срещна.След малко гледам в една цепнатина нещо мърда.Наближавам и гледам грамадна змиорка,после още една и още една.С две думи много нещо.Накрая намерих пушката и си тръгнахме.От тогава съм ходил 5-6 пъти и винаги хващам по една две,ала големи.Може би само аз го знам това место.За вкусовите качества не мога да кажа,че е толкова вкусна,не я разменям за рофо или синагрида и много други риби. :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “За рибите по света и у нас”