Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Змиорката
Модератор: emo vasilev
-
- разбира нещата
bellerophone написа:Чел съм по старите книги, че змиорката може да се лови на кълбо червени конци. Не знам как се захващат за влакното.
Тъй като има остри зъби се замотава с тях и това е.
Лови се от мостове през нощта.
Ще опитам в Пловдив, ако имам слука ще ви пиша.

Лови се на кълбо или грозд торни - има няколко варианта. Нощно време пропълзява доо близки гьолчета и оставя слузеста следа - но задължително в росна трева - по която следа се връща.
До днес никой колега не се е похвалил със такъв улов, е НАСЛУКА КОЛЕГИ

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
-
- новобранец
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Змиорката
Някой нещо ново, някакви успехи?
Сезона наближава ще я търсим ли пак тая гадина?
Сезона наближава ще я търсим ли пак тая гадина?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ето змиорката коиато хванах през јули 2007 на р.Струма 88 см.,а теглото не и го измерих,но претполагам че не е под 700 г.Некои поискусен нека каже на 88 цм змиорка колкаво тегло би триабвало да има?Снимката е от обикновен фото апарат,та ас сам снимал с дигитален врху тиа,па сам иа прехврлил на компиутера

Извинавам се за слабото качество

Извинавам се за слабото качество
Последно промяна от Nikola Polizovski на Чет Фев 21, 2008 9:22 pm, променено общо 9 пъти.
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- tonymi
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Близо до Видин има място с доста змиорки ако някой ре6и да ходи до там да ми се обади
tonymi.anton@gmail.com
tonymi.anton@gmail.com
Тони
-
- научил се да хвърля
Относно змиорката мога да дам мнение относно вкусовите й качества. Когато бях в Англия имах много добър приятел поляк, който се оказа запален рибар. И така той се прибра за малко в Полша и донесе змиорки, които той е уловил. Там ги ловили целенасо4ено и в големи коли4ества. Бяха пушени и мога да кажа невероятно вкусни. Имаха и кожа която лесно се белеше и не се ядеше. Определено останах много доволен да опитам този техен специалитет. Много вкусна риба и хубави спомени.
Да уважаваме природата, за да ни уважава и тя !!!
-
- учете се от него
Някой чувал ли е за змиорки на дупките на Ръжево Конаре??? Гледах преди време , два "каиша" хванати там , единия беше над метър и към кило и триста , другия , по малък , ама пак към кило 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво, лоша снимка, но със супер риба 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- чпс
- ще става разбирач
Никола, поздравления за улова !nikola polizovski написа:Ето змиорката коиато хванах през јули 2007 на р.Струма 88 см.,а теглото не и го измерих,но претполагам че не е под 700 г.Некои поискусен нека каже на 88 цм змиорка колкаво тегло би триабвало да има? ... /
Много да внимаваш с малките змиорки и още повече с малките девойчици - тук им казваме "прокурорски"
- ivcho79
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re:
Здрвейте и от мен колеги.Да така е аз съм израснал там и мога да го потвърдя,едно време имаше страшно много змиорки в искър и в каналите които използваха за поливане.Това което сте хванали си е било жива змиорка а не минога аз лично там съм хващал стращно много змиорки когато бях малък..
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
Като малък съм ловил змиорки на Марица,имаше ги
,но по-късно изчезнаха.
Сега тук на Крит мога когато си искам да си наловя и то големи-по метър
.В почти всички реки ги има,но знам и една река,която е фраш и само големи
.Веднъж бяхме ходили на лов за диви гълъби и минахме през тази река.Докато минавахме покрай един вир приятела ми си изпусна пушката в вира
.Нямаше как да слезем,защото реката се намира в един много голям каньон и си тръгнахме без пушката.На другият ден се върнахме с водолазен костюм и прожектор.Влезе той в водата и след малко излезе попарен
.Какво става бре му викам,
а той ;;;ужас
вика.Слизам вика и като святкам прожектора пред мен една змия.Каква змия бе му викам в тази студена вода
Взимам костюма и се гмуркам аз,обаче насран,
незнам какво ще срещна.След малко гледам в една цепнатина нещо мърда.Наближавам и гледам грамадна змиорка,после още една и още една.С две думи много нещо.Накрая намерих пушката и си тръгнахме.От тогава съм ходил 5-6 пъти и винаги хващам по една две,ала големи.Може би само аз го знам това место.За вкусовите качества не мога да кажа,че е толкова вкусна,не я разменям за рофо или синагрида и много други риби.