Макара за сом от брега

Модератор: sapuna

burg
разбира нещата
разбира нещата

Re: Макара за сом от брега

Мнение от burg »

Ето от тук можеш да си я поръчаш!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ми че той в Англия по-скъп отколкото тука - http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from= ... Categories :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
aidokraz
новобранец
новобранец

Мнение от aidokraz »

Ядосан съм на търговията онлайн тук.Фишинг мания я пуснаха на промоция и аз събрах пари да я взема, но когато събрах пари да я взема и я поръчах "Проверката" за наличност трая няколко часа, докато свърши и аз реших да я поръчам отвън дори по скъпо.Благодаря за линковете...отивам тия дни в ибей да поръчам!
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Пропуснах,несправедливо една макара също специално създадена за риболов на сом от брега.
http://www.microsoft.com/isapi/redir.dl ... ar=msnhome
Много добра изработка,здравина и приемлива цена.Мисля да направим тази тема постоянна.
валатът не най-лошото нещо на света
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Извинявам се не успях да копирам линка,нека някой колега го направи,а макарата е Тика кибернетик.
aidokraz
новобранец
новобранец

Мнение от aidokraz »

Привет на всички...искам да ви попитам, ако трябва да се направи съпоставка между качествата на Tica Cybernetic GX(http://altmex.com/) и Penn spinfisher 950(http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7217) ssm metal за екстремно тежко натоварване, коя според вас е по подходяща...spinfishera е макара с история утвърдена във времето, тежаща 976 грама...груба и здрава.Предавателното число при нея е 4,2 , а тежката конструкция ме навежда на мисълта, че направена без да се пести материал с една единствена цел да е устойчива на неимоверно тежки натоварвания.При Cybernetica предавателното число е 3,3 но е по лека и нежна.Интересувам се най-вече от здравина и издръжливост на тяга.МОЛЯ ВИ БЪДЕТЕ БЕЗПРИСТРАСТНИ!
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Труден отговор,но все пак,бих предпочел Тиката-8 срещу 6 лагера,по-малко тегло,но за сметка на металното тяло............12кг/драг за Тиката,срещу 15лб/около 7кг/ за Пена.....и двете се правят в Китай,но едната си е китайска марка,а другата използва името на старата макара,правена в САЩ до 2007г.,правен с различни материали,.......не на последно място,по-дългата шпула,позволяваща по-далечно замятане,както и дългата дръжка,малко по-ниската цена,водоплътна.
http://fishing-shop.com.ua/35-katuschki ... IC-GG100RM
Като цяло и двете са специализирани макари за сом,нямащи нищо общо с масовката.
Тиката има още два модела,единия е бързооборотен/н/ 4.9-1,както и модел без бигел RM/още по-добре,една слаба точка по-малко/,но мисля,че не се внасят в България.Мисля,че се постарах да бъда обективен.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Към тези две макари добавям и модела на Окума-Еклипз 90,който вече е със стоманен пиньон.
aidokraz
новобранец
новобранец

Мнение от aidokraz »

Привет колега аксел. Знам, че пеновете са преместили призводството си в Китай, но не мисля, че биха позволили името им да се използва току-така.А линка за тика е към сайт даващ 2 години гаранция... в случая мен не ме интересува коя от цените на двете марки е по ниска, а коя е по здрава! :)
aidokraz
новобранец
новобранец

Мнение от aidokraz »

Вече имам нова макричка...Tica cybernetic GX.Не можах да дочакам.Сега само риболовната практика ще докаже дали избора ми е бил правилен.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

със здраве да си я ползваш,колега,дано да имаш късмет да и видиш възможностите с голяма риба и да пишеш как се представя,харесва ли ти или не какви предимства и недостатъци си открил при употребата и,че да се помогне и на други колеги в избора им на подходяща макара за риболов на сом от брега,иначе рекламни сайтове много............Наслука.
aidokraz
новобранец
новобранец

Мнение от aidokraz »

със здраве да си я ползваш,колега,дано да имаш късмет да и видиш възможностите с голяма риба и да пишеш как се представя,харесва ли ти или не какви предимства и недостатъци си открил при употребата и,че да се помогне и на други колеги в избора им на подходяща макара за риболов на сом от брега,иначе рекламни сайтове много............Наслука.

Това е тема за която не се пише много...трябва да се популяризира или феновете и да обменят информация чрез опит придобит по време на риболова, "защото това дето го пише по книгите не се ражда по нивите", наслука!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”