Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

ЗА УКЛЕЯ
Модератор: bobopeli
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
бе я стига с тия дУнапрени...хубаво си беше трьгнал форума за прасето-в тази врьзка искам да попитам има ли при вас свободни работни места за кучета?
мога да лая,мога да хапя,а мога и да вия,ако некой ми подхвьрли 150кг прасе
иначе по вьпроса с уклея-сьвсем спокойно може да се ползва плувка 3-4гр(фиксирам ваглер обаче)при по големи дьлбочини,стига да е утежнен как си треба
не вервате за 5-6 метра ,а кво ли ще си помислите като ви кажа сега,че имах случай на яз Искьр,на Ренов дол(вододайната зона) когато зачесах уклея на ....12м дьлбочина и случайно,тьй като по пр тьрсех костур,клен и бабушка на бял.
не знам това за крьвта,ще го пробвам задьлжително,но моята захранка дето е ефективна е следната-ЛЕБ С ВОДА(ударение на О) и малко песьк
сичкото това се прави на боза и се разпльоква на повьрхността да прави облак
а мниго добре действа ако в кутийката с бял чрвеи(цветен задьлжително) се капне малко ягодова есенция за торти
доколкото знам-нац рекорд за уклей е 153гр ,не помна колко см,а аз навремето сьм хващал мутация около 30см и сигурно кьм 180-200гр,ама за сьжаление неам снимка,а и не се сетих да го препарирам 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- новобранец
- Обратна връзка:
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Да тази захранка също действа много добре за уклея,но при моята не се налага хранене периодично и загуба на време , както при твоята , а само разклащаш въженцето от време на времене знам това за крьвта,ще го пробвам задьлжително,но моята захранка дето е ефективна е следната-ЛЕБ С ВОДА(ударение на О) и малко песьк![]()
сичкото това се прави на боза и се разпльоква на повьрхността да прави облак :lol

Наслука

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ще я пробвам,бе пич-задьлжително!
нещо подобно сме правили на доспат за пьстьрвите включително и кус кус с пропит с крьв,омесен с млян дроб и далак-грозна работа,ама какво нещо гледах по френския канал "чеше и пеше"(
)...мляха некви черва с мелничка,месиха ги с некви трици...бе щях да повьрна,ама после като видях какви кленове зачесаха с макари и прьчки от 1960г..ум ти зайде 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
5кила написа:ще я пробвам,бе пич-задьлжително!нещо подобно сме правили на доспат за пьстьрвите включително и кус кус с пропит с крьв,омесен с млян дроб и далак-грозна работа,ама какво нещо гледах по френския канал "чеше и пеше"(
)...мляха некви черва с мелничка,месиха ги с некви трици...бе щях да повьрна,ама после като видях какви кленове зачесаха с макари и прьчки от 1960г..ум ти зайде

--- Конфуций---
--- Конфуций---
vIdRaTa написа:5кила написа:ще я пробвам,бе пич-задьлжително!нещо подобно сме правили на доспат за пьстьрвите включително и кус кус с пропит с крьв,омесен с млян дроб и далак-грозна работа,ама какво нещо гледах по френския канал "чеше и пеше"(
Който храни той ще хване

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ходих
Няма слука
Според мен три причини:
1.Имаше силен вятър
2.Вече се е качил на горе към нулата на язовира
3.Появил се е някой син кит ,помислил е уклея за планктон(на повечето места отговаря по размер
) и го е изял всичкият.
Това последното е шега разбира се
,защото аз лично там син кит не съм хващал доста отдвна ,мисля ,че беше 1951...или 1851
абе май ме е хванала склерозата
Както и да е скоро той ша ни моли да го хващаме

Наслука

Според мен три причини:
1.Имаше силен вятър

2.Вече се е качил на горе към нулата на язовира
3.Появил се е някой син кит ,помислил е уклея за планктон(на повечето места отговаря по размер

Това последното е шега разбира се

Както и да е скоро той ша ни моли да го хващаме

Наслука
--- Конфуций---
--- Конфуций---
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
В синия кит ще да е проблема, местните казват, че по пълнолуние излизал и им крадял реколтата от брюкселско зеле 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- трапера
- сериозен играч
И аз съм вадил от 5-6м дълбочина на яз.Ломци,и то дърти по около 20см бяха ,на ЖИТО ,търсихме червеноперка.Иначе Дунавския ми такъм е следния:телескоп MITCHEL 3м,много мек и лек;влакно 0.10 без повод;ПЛУВКАТА е от сламка от малките сокчета(разтопена и затапена в двата края със запалка);кука бяла№14;една маалка съчма на 15см от куката.Подариха ми един парфюм в кутия от перфорирана ламарина(много малки дупки),събира около 2 шепи захранка.Връзвам я с капрон,едно камъче+захранка и айде у водата.Прави супер пътечка във водата.Понеже ловя на "изтичане" хвърлям над захранката,плувката минава най-много 2 метра и облеза вече е хванат(ако го има).Тая ПЛУВКА е супер чуствителна!!! Преди 3год. с това "оборудване"(без кутията),на МАЙТАП(водих жената на плаж)си мислех да натъргам малко облез на плажа на гр/с Мартен.Нали сме спецялно на плаж-само кутийка б.червей и захранка сух хляб(непродаваем в магазина)Да ама облеза нещо го нямаше,обаждаха се само бабушки ОБАЧЕ след...нямаше и час като тръгнаха едни скобари към триста грама...........на 30см дълбочина
Представете си колко навътре хвърлях с триметровия
А телескопчето меко,меко като умрял х.й,а скобара див,див
Направо се насрах от кеф.Та цялото това отклонение------ползвайте здрава корда и куки,нищо че ще ловите ПРИМЕРНО само облез
Не се знае какво идва след облеза, тъй да се каже
Айде наслука,че сезона отдавна почна

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка: