Къде се намирам:
Относно Сайта
Препоръки и Оплаквания
naRiba.com

Форум

Да спрем критиките, моля !!!
Модератор: sapuna
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Да спрем критиките, моля !!!
Аз пък си мисля, че момента с пускането идва естествено. Телевизията, списанията и тн. помагат, показват, че има и такава възможност, но не стигне ли човек сам до момента, в който разбира, че да пуснеш е по-лесно, няма как да му се насади отвън. И понеже приемам пускането за личен избор, почти никога не снимам и качвам снимки на пускането на улова. В закона пише, какво може да се вземе и какво не, във форумните правила пише, какви трябва да са снимките и какви не, останалото е въпрос на личен морал и отношение към природата.
А що се отнася до критиката, ами явно е модерно да си агресивен, да обиждаш, да налагаш мнение. Мен пък не ме кефи и не смятам, че има смисъл да споделям преживявания в такава среда, затова и не пиша.
Най-противно ми е обаче, когато някой лъже, че пуска. Прави се на пускач по форуми и кръчми, а на водоема пъха всичко в трюмчето.
А що се отнася до критиката, ами явно е модерно да си агресивен, да обиждаш, да налагаш мнение. Мен пък не ме кефи и не смятам, че има смисъл да споделям преживявания в такава среда, затова и не пиша.
Най-противно ми е обаче, когато някой лъже, че пуска. Прави се на пускач по форуми и кръчми, а на водоема пъха всичко в трюмчето.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
За съжаление това е голата истина!chirusa_bg написа:....Най-противно ми е обаче, когато някой лъже, че пуска. Прави се на пускач по форуми и кръчми, а на водоема пъха всичко в трюмчето.
Но в БГ сякаш това се приема за "нормално",тъй като властва демагогията !
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Чири - абсолютно си прав.Провокира ме пак да пиша.
Понякога се правя на интересен като пиша,но който е бил
при мен в лодката ( а от този форум не са малко хора ),знаят как действам.
И въпрос първи :
- Защо да прибирам малки рибки ?
Едно че за нищо не стават,освен за стръв - ама там десетина за деня ти стигат.
Въпрос втори :
- Какво да я правя?
После има и чистене,ама и след това пак за нищо не стават.
По-доброто решение за мен е - обратно във водата.
И дето вика Чироза - не ти ли е отвътре,забрави.
Все ще се намират оправдания.
Иначе оня ден излязох с цел - бракониерство от към количество,
ама ПАК не се получи.

Ама все някоя година ще ми дойде реда да ме рендосвате.
Трета година чакам чернокопа да ми се отвори -
Понякога се правя на интересен като пиша,но който е бил
при мен в лодката ( а от този форум не са малко хора ),знаят как действам.
И въпрос първи :
- Защо да прибирам малки рибки ?
Едно че за нищо не стават,освен за стръв - ама там десетина за деня ти стигат.
Въпрос втори :
- Какво да я правя?
После има и чистене,ама и след това пак за нищо не стават.
По-доброто решение за мен е - обратно във водата.
И дето вика Чироза - не ти ли е отвътре,забрави.
Все ще се намират оправдания.
Иначе оня ден излязох с цел - бракониерство от към количество,
ама ПАК не се получи.

Ама все някоя година ще ми дойде реда да ме рендосвате.

Трета година чакам чернокопа да ми се отвори -

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Tемата логично се е изместила от критиките към т.н "релийз".
Лично аз напоследък пускам почти всичко, донякъде от късно проявила се съвест, донякъде от мързел да нося и чистя риба. Необяснимо защо все още понякога в мен се обажда месаря
По тази причина във фризера така си стоят още от есента 2-3 каракуди и 3-4 морунажа по 500-800 гр. и една юнска платика от 1.5 кг. Май никога няма да им дойде времето. Малката, ако не е "сьоНга", не поглежда рибата, другите в къщи са подобни..Напролет реших да сложа марина от Огняновски уклей и взех целият улов от един излет - сигурно 3-4 кг. За наказание се подхлъзнах и паднах в язовира с кофата, повечето риба се изсипа но вече беше умряла. С остатъка направих 4 буркана- така си стоят
Имам приятел, много добър рибар, който прибира всичко и раздава на комшиите- били бедни, стари, нямали к'во да ядат. Мисля , че просто се кефи, когато цъкат и се пулят къде и как я хваща тая риба
Аз заместявам тази фукария с виртуалния живарник и форума - "велик си", "браво", "респект",
... Понякога се чудя наистина ли съм само малко луд..... 
Лично аз напоследък пускам почти всичко, донякъде от късно проявила се съвест, донякъде от мързел да нося и чистя риба. Необяснимо защо все още понякога в мен се обажда месаря

Имам приятел, много добър рибар, който прибира всичко и раздава на комшиите- били бедни, стари, нямали к'во да ядат. Мисля , че просто се кефи, когато цъкат и се пулят къде и как я хваща тая риба

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- ninastefanina
- сериозен играч
В много случай пречи алкохола.В други е каквото повикало-такова се обадило.
В трети хората си се майтапят,но не ги разбират,или човек си е заяден и го прави нарочно.
Та едва ли ще спрат критиките
В трети хората си се майтапят,но не ги разбират,или човек си е заяден и го прави нарочно.
Та едва ли ще спрат критиките

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
- chapara
- ще става разбирач
Ами да четат утрешния вестник .
Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!

- chapara
- ще става разбирач
ПП. Нинка , виж кви "кондурки" има на рекламата, веднага се сетиха за ЖЕНАТА 

Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!

- ninastefanina
- сериозен играч
chapara написа:ПП. Нинка , виж кви "кондурки" има на рекламата, веднага се сетиха за ЖЕНАТА

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
- indalo
- фен клуб-скобар
Владо президент.
Напълно споделям мнението на Чири.
Все пак да си кажа, благодарение на форума започнах да релийзвам рибки. По преди, всичко на масата и у фризера- после за прасетата или в боклука/по често щот нямаме прасета./
От как почнах да се зачитам във рибарските форуми, взех и да се замислям, и така...истината е някъде по средата. 

Все пак да си кажа, благодарение на форума започнах да релийзвам рибки. По преди, всичко на масата и у фризера- после за прасетата или в боклука/по често щот нямаме прасета./

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Vid
- кандидат преподавател
Напълно споделям по горното мнение. Същото важи и за мен, откак се зачетох във форуми пускам 90% от уловеното и задържам само по някой голям екземпляр и то само от определени видове. Не, че преди когато задържах риба я консумирах (не съм доживял до нивото да чистя люспи и карантии в мивката, а и жената не ще да чуе...), а я подарявах на роднини, комшии, пенсионери и пр...indalo написа:Все пак да си кажа, благодарение на форума започнах да релийзвам рибки. По преди, всичко на масата и у фризера- после за прасетата или в боклука/по често щот нямаме прасета./![]()
Втора причина е спининговия риболов който практикувам, свързан с преходи, газене и пр. Същият е по скоро спорт и в допълнение е много неудобно да се носи на гръб уловена риба

Като извод, мога да кажа че форума възпитава, разбира се ако четящия е любител-рибар и притежава поне някакво средно ниво на интелигентност, а говедата се възпитават със "сопата"

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Доста се колебаех дали има смисъл да пиша в темата,съгласен съм с мнението на много от колегите споделили мислите си.Критика трябва да има и то за пуснати снимки от улова пред/или в/ банята,в кухненската мивка,на плочките в двора,на риби в телени живарници все от този род,които е малко да наречеш месарски.Далеч съм от мисълта,че всички сме праведни и не задържаме част от улова,но ако това е съобразено със закона е ОК.Не съм съгласен за взимането на трофейна риба от свободен водоем/въпреки,че е законово/риба спечелила не една битка с енергетици,косачи,мрежари и всякаква сган,но малцина сред нас биха превъзмогнали егото си и момента да предизвикат завистта на съседа,минавайки бавно като на парад с улова.Е точно тук е тънкия момент.Всеки го е правил,аз също на млади години.Някой може да попита дали ям риба-ям разбира се,но за повечето съм чакал на опашка в някоя хранителна верига.И защо трябва да има критика-ако не правиш забележка простака ще продължава да изсипва пепелника от колата си в средата на кръстовището,ще продължава да оставя отпадъците си сред природата.ще продължава....има ли смисъл да ги изброявам,всички сте запознати с наболелите въпроси.
И в заключение-пускането на улова е избор на самия риболовец,но е показател за това колко сме израснали като личности.
P.S.Правим ли си сметка колко пари сме хвърлили във водата за храна и стръв и дали ще избием разходите с уловената риба по-добре да си сменим хобито с нещо по-еФтинко
И в заключение-пускането на улова е избор на самия риболовец,но е показател за това колко сме израснали като личности.
P.S.Правим ли си сметка колко пари сме хвърлили във водата за храна и стръв и дали ще избием разходите с уловената риба по-добре да си сменим хобито с нещо по-еФтинко

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Красимир Атанасов
- учете се от него
-
- кандидат преподавател
Кво путфъргаме -тез оскубаните ли ил,нящо друго ? 

- Красимир Атанасов
- учете се от него
INCUBUS написа:Кво путфъргаме -тез оскубаните ли ил,нящо друго ?

Както обича да казва един мой приятел,каквото подаде лентата.

- antivik
- кандидат преподавател
Точно това е, друго няма какво да се каже.Vid написа:....................................
Като извод, мога да кажа че форума възпитава, разбира се ако четящия е любител-рибар и притежава поне някакво средно ниво на интелигентност, а говедата се възпитават със "сопата"![]()
Така, че критиката в поносими граници е градивна....

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!