Да спрем критиките, моля !!!

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Да спрем критиките, моля !!!

Мнение от chirusa_bg »

Аз пък си мисля, че момента с пускането идва естествено. Телевизията, списанията и тн. помагат, показват, че има и такава възможност, но не стигне ли човек сам до момента, в който разбира, че да пуснеш е по-лесно, няма как да му се насади отвън. И понеже приемам пускането за личен избор, почти никога не снимам и качвам снимки на пускането на улова. В закона пише, какво може да се вземе и какво не, във форумните правила пише, какви трябва да са снимките и какви не, останалото е въпрос на личен морал и отношение към природата.
А що се отнася до критиката, ами явно е модерно да си агресивен, да обиждаш, да налагаш мнение. Мен пък не ме кефи и не смятам, че има смисъл да споделям преживявания в такава среда, затова и не пиша.
Най-противно ми е обаче, когато някой лъже, че пуска. Прави се на пускач по форуми и кръчми, а на водоема пъха всичко в трюмчето.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

chirusa_bg написа:....Най-противно ми е обаче, когато някой лъже, че пуска. Прави се на пускач по форуми и кръчми, а на водоема пъха всичко в трюмчето.
За съжаление това е голата истина!
Но в БГ сякаш това се приема за "нормално",тъй като властва демагогията !
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Чири - абсолютно си прав.Провокира ме пак да пиша.

Понякога се правя на интересен като пиша,но който е бил
при мен в лодката ( а от този форум не са малко хора ),знаят как действам.
И въпрос първи :
- Защо да прибирам малки рибки ?
Едно че за нищо не стават,освен за стръв - ама там десетина за деня ти стигат.
Въпрос втори :
- Какво да я правя?
После има и чистене,ама и след това пак за нищо не стават.
По-доброто решение за мен е - обратно във водата.
И дето вика Чироза - не ти ли е отвътре,забрави.
Все ще се намират оправдания.

Иначе оня ден излязох с цел - бракониерство от към количество,
ама ПАК не се получи.
Изображение

Ама все някоя година ще ми дойде реда да ме рендосвате. :D
Трета година чакам чернокопа да ми се отвори - Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Tемата логично се е изместила от критиките към т.н "релийз".
Лично аз напоследък пускам почти всичко, донякъде от късно проявила се съвест, донякъде от мързел да нося и чистя риба. Необяснимо защо все още понякога в мен се обажда месаря :idea: :oops: По тази причина във фризера така си стоят още от есента 2-3 каракуди и 3-4 морунажа по 500-800 гр. и една юнска платика от 1.5 кг. Май никога няма да им дойде времето. Малката, ако не е "сьоНга", не поглежда рибата, другите в къщи са подобни..Напролет реших да сложа марина от Огняновски уклей и взех целият улов от един излет - сигурно 3-4 кг. За наказание се подхлъзнах и паднах в язовира с кофата, повечето риба се изсипа но вече беше умряла. С остатъка направих 4 буркана- така си стоят :mrgreen:
Имам приятел, много добър рибар, който прибира всичко и раздава на комшиите- били бедни, стари, нямали к'во да ядат. Мисля , че просто се кефи, когато цъкат и се пулят къде и как я хваща тая риба :idea: Аз заместявам тази фукария с виртуалния живарник и форума - "велик си", "браво", "респект", :prayer: ... Понякога се чудя наистина ли съм само малко луд..... :lol:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

В много случай пречи алкохола.В други е каквото повикало-такова се обадило.
В трети хората си се майтапят,но не ги разбират,или човек си е заяден и го прави нарочно.
Та едва ли ще спрат критиките :wink:
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Аватар
chapara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chapara »

Ами да четат утрешния вестник .
Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!
ИзображениеИзображение
Аватар
chapara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chapara »

ПП. Нинка , виж кви "кондурки" има на рекламата, веднага се сетиха за ЖЕНАТА :mrgreen:
Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!
ИзображениеИзображение
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

chapara написа:ПП. Нинка , виж кви "кондурки" има на рекламата, веднага се сетиха за ЖЕНАТА :mrgreen:
:drinkers: :wink:
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Владо президент. :D Напълно споделям мнението на Чири.
Все пак да си кажа, благодарение на форума започнах да релийзвам рибки. По преди, всичко на масата и у фризера- после за прасетата или в боклука/по често щот нямаме прасета./ :D От как почнах да се зачитам във рибарските форуми, взех и да се замислям, и така...истината е някъде по средата. :D
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

indalo написа:Все пак да си кажа, благодарение на форума започнах да релийзвам рибки. По преди, всичко на масата и у фризера- после за прасетата или в боклука/по често щот нямаме прасета./ :D
Напълно споделям по горното мнение. Същото важи и за мен, откак се зачетох във форуми пускам 90% от уловеното и задържам само по някой голям екземпляр и то само от определени видове. Не, че преди когато задържах риба я консумирах (не съм доживял до нивото да чистя люспи и карантии в мивката, а и жената не ще да чуе...), а я подарявах на роднини, комшии, пенсионери и пр...
Втора причина е спининговия риболов който практикувам, свързан с преходи, газене и пр. Същият е по скоро спорт и в допълнение е много неудобно да се носи на гръб уловена риба :o

Като извод, мога да кажа че форума възпитава, разбира се ако четящия е любител-рибар и притежава поне някакво средно ниво на интелигентност, а говедата се възпитават със "сопата" :lol: :lol: Така, че критиката в поносими граници е градивна....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Доста се колебаех дали има смисъл да пиша в темата,съгласен съм с мнението на много от колегите споделили мислите си.Критика трябва да има и то за пуснати снимки от улова пред/или в/ банята,в кухненската мивка,на плочките в двора,на риби в телени живарници все от този род,които е малко да наречеш месарски.Далеч съм от мисълта,че всички сме праведни и не задържаме част от улова,но ако това е съобразено със закона е ОК.Не съм съгласен за взимането на трофейна риба от свободен водоем/въпреки,че е законово/риба спечелила не една битка с енергетици,косачи,мрежари и всякаква сган,но малцина сред нас биха превъзмогнали егото си и момента да предизвикат завистта на съседа,минавайки бавно като на парад с улова.Е точно тук е тънкия момент.Всеки го е правил,аз също на млади години.Някой може да попита дали ям риба-ям разбира се,но за повечето съм чакал на опашка в някоя хранителна верига.И защо трябва да има критика-ако не правиш забележка простака ще продължава да изсипва пепелника от колата си в средата на кръстовището,ще продължава да оставя отпадъците си сред природата.ще продължава....има ли смисъл да ги изброявам,всички сте запознати с наболелите въпроси.
И в заключение-пускането на улова е избор на самия риболовец,но е показател за това колко сме израснали като личности.
P.S.Правим ли си сметка колко пари сме хвърлили във водата за храна и стръв и дали ще избием разходите с уловената риба по-добре да си сменим хобито с нещо по-еФтинко :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Иеденье,пиенье и скубанье с путфърганье това е истината.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Кво путфъргаме -тез оскубаните ли ил,нящо друго ? :roll:
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

INCUBUS написа:Кво путфъргаме -тез оскубаните ли ил,нящо друго ? :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Както обича да казва един мой приятел,каквото подаде лентата.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Vid написа:....................................

Като извод, мога да кажа че форума възпитава, разбира се ако четящия е любител-рибар и притежава поне някакво средно ниво на интелигентност, а говедата се възпитават със "сопата" :lol: :lol: Така, че критиката в поносими граници е градивна....
Точно това е, друго няма какво да се каже. :supz:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Заключено

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”