надувна лодка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: надувна лодка

Мнение от MARLIN »

complast написа:Обикновенната строителна пяна не може да се стяга в затворени пространства.За целта е нужна пяна с втвърдител.
Да :) точно тази, която споменах за касите на вратите не е обикновена пяна има си втвърдител във фалона. След 10 мин. може да се изрязва. Не раздува за да не се деформират касите и добре уплътнява . Обиковенната реагира с въздуха и така втвърдява , затова колегите до колкото разбирам дупчат лодките за да втвърди и да излезе остатъка ако пък раздуе много гърми . С тази пяна за врати с втвърдител някой пробвал ли е колега Comlast за надуваема лодка ?
prodos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re:

Мнение от prodos »

snegk написа:Колега пяната ще тия надуе неравномерно,освен ако не направиш калъп.Ще ти кажа нещо ефикасно,отиваш в някой магазин или склад,където продават всичко за басейни,там има едно мазило снего мажат мазилката преди да сложат плочките.Присъствал съм на тъкава демнстрация където намазаха плетена кошница и след няколко часа я напълниха с вода,без да капне.Начина на употреба ще ти го кажат на място.Мажеш обаче цялата лодка и става с гумено покритие.Дно да съм ти бил полезен чао :lol: :lol: :lol:
Това ме заинтригува , колега . Имам две стари лодки на които на места гумата е нацепена и издишат . Само дано обаче да издържи на налягането при напомпването . Защото в кошницата няма налягане , докато в лодката има .
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

С тази ''течна гума'', която се ползва за хидроизолациии едва ли ще има голям успех. Те имат малка разтегливост и върху нея трябва да се полагат плочки за басейни или примерно теракот фаянс за бани. Има такива, които са за външно приложение покриви, площадки, но налягането, слънцето UV лъчи , солената вода ( ако се ползва в морето) ще и разкажат играта. Сложих такава уж много хубава на терасата и на втората година се нацепи.
prodos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re:

Мнение от prodos »

гост написа:Аз искам да ппопитам има ли някакъв начин да си импрегнирам плата на лодката защото спада от самия плат - мястото е около 40-50 кв.см.
И да уплътниш това място (около 40-50 кв.см.) ще започне да издиша от другаде . Затова или цялата или я напълни с пяна или въобще не се занимавай . Успех !
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

niki_trancho
новобранец
новобранец

Мнение от niki_trancho »

Колеги според мен с тази пяна няма да стане. Тя абсорбира влагата и така се раздува.(говоря тази за вратите дето уплътняват) Тази за бойлерите може и да стане но не бих и имал доверие.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”