Спининг техника за начинаещи..

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
eddy
новобранец
новобранец

Re: Спининг техника за начинаещи..

Мнение от eddy »

Година по-късно още чувстващ се, като начинаещ реших да се разхождам около реката докато не се науча! Станах рано, рано и сутринта ме посрещна с една "шопарка', която изобщо не се притесни от присъствието ми, имах времето да спра да сваля стъклото, да си извадя телефона и да снимам, дори, когато потеглих с колата отново не бях забелязан.
Изображение

Спрях и точно до мястото, което избрах за паркинг се оказа добро. На четвъртото подаване усетих, че въдицата мърда в ръцете ми, леко засякох и започнах да прибирам.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Това дърво реших, че го е целила мълния и реших да го заснема..
Изображение

След разходка нагоре, надолу по реката хванах още един приличен и чак, когато се върнах към колата на почти същото място, хванах почти един след друг още четири дребосъка.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

След кратка обедна почивка (да изям една баничка и да изпия чая от термуса) хванах най-голятама риба за деня на най-неочакваното място за мен. С една счупена въдица, която лепих сам, но все пак успях да докарм до брега....
Изображение
Изображение

Един колега хвана пред мен костур и се замислих, че до сега не съм хващал костур на река и в този момент....
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

И все пак се оказа, че въдицата не е достатъчно добре залепена, а може би и уморена от клена + закачки по разни клони и при един от кастингите това се случи над главата ми....
Изображение
Изображение

Oбщо рибите са: три "по-добри" кленчета, четири малки и един костур. Минус една въдица... :D Добре зареден и отпочинал от разходката мисля, че добре се справям за начинаещ. Това ми е първата по-сериозна разходка по река, всички риби са живи и здрави, не на всички обаче успях да заснема пускането: http://www.youtube.com/user/mercenary85 ... ry=release" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
TonyBlaze
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от TonyBlaze »

А, колеги, може ли някой да даде акъл през лятото и зимата по кое време на деня е по-добре да се ходи по реката?
В момента на удара разбираш, че цялата мъка, горещина, студ, кал, пот, изхарчени пари и гориво, както и време нямат абсолютно никакво значение!
- Антоан Виденов

Catch & Release!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

TonyBlaze написа: може ли някой да даде акъл през лятото и зимата по кое време на деня е по-добре да се ходи по реката?
Желателно е да се ходи през светлата част на деня... През зимата нещата са трудни, дори невъзможни..., по река де, и така..
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”