Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг техника за начинаещи..
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг техника за начинаещи..
Година по-късно още чувстващ се, като начинаещ реших да се разхождам около реката докато не се науча! Станах рано, рано и сутринта ме посрещна с една "шопарка', която изобщо не се притесни от присъствието ми, имах времето да спра да сваля стъклото, да си извадя телефона и да снимам, дори, когато потеглих с колата отново не бях забелязан.

Спрях и точно до мястото, което избрах за паркинг се оказа добро. На четвъртото подаване усетих, че въдицата мърда в ръцете ми, леко засякох и започнах да прибирам.

Това дърво реших, че го е целила мълния и реших да го заснема..

След разходка нагоре, надолу по реката хванах още един приличен и чак, когато се върнах към колата на почти същото място, хванах почти един след друг още четири дребосъка.

След кратка обедна почивка (да изям една баничка и да изпия чая от термуса) хванах най-голятама риба за деня на най-неочакваното място за мен. С една счупена въдица, която лепих сам, но все пак успях да докарм до брега....

Един колега хвана пред мен костур и се замислих, че до сега не съм хващал костур на река и в този момент....

И все пак се оказа, че въдицата не е достатъчно добре залепена, а може би и уморена от клена + закачки по разни клони и при един от кастингите това се случи над главата ми....

Oбщо рибите са: три "по-добри" кленчета, четири малки и един костур. Минус една въдица...
Добре зареден и отпочинал от разходката мисля, че добре се справям за начинаещ. Това ми е първата по-сериозна разходка по река, всички риби са живи и здрави, не на всички обаче успях да заснема пускането: http://www.youtube.com/user/mercenary85 ... ry=release" onclick="window.open(this.href);return false;

Спрях и точно до мястото, което избрах за паркинг се оказа добро. На четвъртото подаване усетих, че въдицата мърда в ръцете ми, леко засякох и започнах да прибирам.

Това дърво реших, че го е целила мълния и реших да го заснема..

След разходка нагоре, надолу по реката хванах още един приличен и чак, когато се върнах към колата на почти същото място, хванах почти един след друг още четири дребосъка.

След кратка обедна почивка (да изям една баничка и да изпия чая от термуса) хванах най-голятама риба за деня на най-неочакваното място за мен. С една счупена въдица, която лепих сам, но все пак успях да докарм до брега....

Един колега хвана пред мен костур и се замислих, че до сега не съм хващал костур на река и в този момент....

И все пак се оказа, че въдицата не е достатъчно добре залепена, а може би и уморена от клена + закачки по разни клони и при един от кастингите това се случи над главата ми....

Oбщо рибите са: три "по-добри" кленчета, четири малки и един костур. Минус една въдица...

- TonyBlaze
- новобранец
- Обратна връзка:
А, колеги, може ли някой да даде акъл през лятото и зимата по кое време на деня е по-добре да се ходи по реката?
В момента на удара разбираш, че цялата мъка, горещина, студ, кал, пот, изхарчени пари и гориво, както и време нямат абсолютно никакво значение!
- Антоан Виденов
Catch & Release!
- Антоан Виденов
Catch & Release!
- Vid
- кандидат преподавател
Желателно е да се ходи през светлата част на деня... През зимата нещата са трудни, дори невъзможни..., по река де, и така..TonyBlaze написа: може ли някой да даде акъл през лятото и зимата по кое време на деня е по-добре да се ходи по реката?
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека